Vaše mišljenje i preporuke što se tiče ove konfiguracije

skytalker

Početnik
Poruka
13
Uskoro uzimam novi Pc, pošto se ne razumem preterano u sve to, reko da dođem po savet kolega forumaša z:lol:
Konfiguracija je sledeća: Procesor
AMD Athlon™ II X4 641 2.8GHz
Broj jezgara x4
4x1MB L2 Cache

Matična ploča
MSI A55M-P33
AMD® A55 Chipset
Podrzava DDR3 1066/1333/1600/1866 DRAM, 16GB Max
Chipset integrated by Realtek® ALC887
Flexible 8-channel audio
Realtek PCI-E LAN controller RTL8111E
Supports 10Mb/s, 100Mb/s, 1000Mb/s
6 x USB 2.0 ports
2 x USB Napred

Memorija
4GB DDR3 1333MHz
CL9

Grafička karta
AMD Radeon™ HD 7770 1GB DDR5
128bit
PCI-E 3.0
Takt jezgra 1GHz
Takt memorije 4.5Ghz
DisplayPort
HDMI
DVI-I Dual Link

HDD
750GB SATA II
7200RMP
Zanima me vaše iskreno mišljenje i preporuka što se tiče zamena nekih delova da bi Pc bio bolji i optimalniji za gaming.

Pa što se tiče ovog kompa,raspitao sam se na dosta mesta pa tako i ovde,rekli su mi da ću biti miran naredne 2 godine možda što se igrica tiče. Naravno ne na max detaljima,ali garantuju da će po minimalcu cepati bar 2 godine. A ram sam svejedno planirao da nadogradim, bar još 4 giga. Da se nadovežem na drugi post...prijatelju ovaj procesor i kude i hvale na netu, tako da ni ja nisam oduševljen baš. Jel imaš neku alternativu za njega da mi preporučiš,bio bih ti zahvalan.

Uf, ne znam sta da ti kazem. Slabo ces se naigrati za te pare. :|
Ja sam pre godina dana drugaru sastavljao masinu za do 250e. Koja mu je trebala samo za home/office sistem i nista vise od toga. I isto je tako nasao neku gotovu konfiguraciju, pita sta mislim... reko zastarelo, a mnogo kosta. I potrazim mu nesto po poslednjoj modi (bazirno na AMD Fusion platformi). Realno je stanje bilo da, ako trazis razumno kvalitetne komponente (koliko je danas uopste moguce naci neki kvalitet), jedva da nekako mozes da uklopis takvu osnovnu masinu u taj budzet. Sto znaci da se i neces nesto naigrati bas za 35 000 din. Drugi problem se odnosni na period isplativosti. Uskoro treba da izadju nove generacija konzola, X-Box i PS, koje su bile sidro razvoju grafickih enginea. Kad sa novim generacijama stigne i novi hardver, buknuce i novi i daleko zahtevniji enginei od ovih sada koji su i po vise od 4 - 5 godina stari. Tako da generalno, ovo uopste nije dobar period za ulaganje.

Prilozi

• ScreenShot018.jpg
    ScreenShot018.jpg
    29,3 KB · Pregleda: 3
Sadržaj korpe

[TD="class: shoppingCartHeader, width: 260"]Artikal[/TD]
[TD="class: shoppingCartHeader, width: 85, align: center"]Cena[/TD]
[TD="class: shoppingCartHeader, width: 65, align: center"]Količina[/TD]
[TD="class: shoppingCartHeader, width: 85, align: center"]Ukupno[/TD]
[TD="class: shoppingCartHeader, width: 85"] [/TD]

[TD="class: shoppingCartCell, width: 260"] MB AM3+ 970 Asus M5A97 R2.0
[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell, width: 85, align: center"]8.199[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell, width: 65, align: center"][/TD]
[TD="class: shoppingCartCell, width: 85, align: center"]8.199[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell noRightBorder, width: 85, align: center"] Izmeni Obriši [/TD]

[TD="class: shoppingCartCell, width: 260"] CPU AM3 AMD Phenom™ II X4 955
[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell, width: 85, align: center"]8.799[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell, width: 85, align: center"]8.799[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell noRightBorder, width: 85, align: center"] Izmeni Obriši [/TD]

[TD="class: shoppingCartCell, width: 260"] Memorija DIMM DDR3 4GB 1600MHz Mushkin Blackline 1...
[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell, width: 85, align: center"]2.032[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell, width: 85, align: center"]2.032[/TD]

[TD="class: shoppingCartCell, width: 260"] AMD Radeon 7750 Sapphire 1GB/DDR5/HDMI/DVI/128bit/...
[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell, width: 85, align: center"]9.599[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell, width: 85, align: center"]9.599[/TD]

[TD="class: shoppingCartCell, width: 260"] HDD SATA2 7200 1TB Hitachi Deskstar HDS721010CLA33...
[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell, width: 85, align: center"]7.599[/TD]
[TD="class: shoppingCartCell, width: 85, align: center"]7.599[/TD]

[TD="class: shoppingCartFooter, width: 260"] [/TD]
[TD="class: shoppingCartFooter, width: 85, align: center"] [/TD]
[TD="class: shoppingCartFooter, width: 65, align: center"] [/TD]
[TD="class: shoppingCartFooter, width: 85, align: center"] [/TD]
[TD="class: shoppingCartFooter, width: 85"] [/TD]

[TD="class: shoppingCartSum left10, width: 410, colspan: 3"]Ukupno:[/TD]
[TD="class: shoppingCartSum, width: 85, align: center"]36.228[/TD]
[TD="class: shoppingCartSum shoppingCartCell noRightBorder, width: 85, align: center"] Obriši sve

emmi. online[/TD]

...ili da doda te 3k na moju korpu za bolji hdd...
http://www.hwcompare.com/13468/geforce-gtx-650-vs-radeon-hd-7750/ ...grafe
...mada bih ja dodao na moj predlog tih par hiljada za bolju plocu

prvo radi se o 2300 dinara
drugo performanse su iste između te dve karte tako da ono generički ne pije vodu u mnogim igrama se 7750 ponaša mnogo bolje nego 650 , zatim za 650 ti treba dopunsko napajanje od 6 pinova za 7750 ne treba, i na kraju fala bože da treba da utroši u matičnu ploču - inače imaš čipset 760 kod tebe protiv mene 970 pa ti vidi koji je čipset bolji i noviji za dve generacije.i na kraju za cenu 650 može da kupi i 7770 koji je khm khm mnogo bolji od 650 .

Poslednja izmena:
Graficka je odlicna za novije igre.Koliko ja znam moj drugar na toj cepa Assassins Creed 3 na high detaljima i plus snima gameplay bez laga ;)
Ram moze da sluzi jos mozda koji mesec ako zelis da igras novije igre,kako kazu,od 2013 godine minimum 6gb ram za igre ;)
Procesor,jedina zamerka,kao sto je rekao X Black,moze to bolje.
U maticne ploce se ne razumem,ne zelim da komentarisem.
Dovoljno ti je toliko harda za gejming.
Znaci:
Ram i procesor samo moras da promenis.Ja bi promenio kada bude mozda jesen 2013 godine cak i ranije.
Ja imam 8GB (2x4 obavezno) rama i miran sam,uzmi i ti toliko.Ako si pri parama 16GB (2x8 obavezno) jos bolje , e ako nisi pri parama barem 6GB!
Hm procesor mozda kao moj? FX 6100 6 jezgra 3.3Ghz (od ovih sest jezgra,tri su fizicka),mozes i noviji FX 8400 8 Jezgra 4.0Ghz valjda :D ili mnogo bolji je i5-2500k.
Eto to su samo preporuke,nemoras nista od ovoga da kupis.Ali eto mozda se nekad pitas koji procesor da kupis :D Moja licna preporuka.

Graficka je odlicna za novije igre.Koliko ja znam moj drugar na toj cepa Assassins Creed 3 na high detaljima i plus snima gameplay bez laga ;)
Ram moze da sluzi jos mozda koji mesec ako zelis da igras novije igre,kako kazu,od 2013 godine minimum 6gb ram za igre ;)
Procesor,jedina zamerka,kao sto je rekao X Black,moze to bolje.
U maticne ploce se ne razumem,ne zelim da komentarisem.
Dovoljno ti je toliko harda za gejming.
Znaci:
Ram i procesor samo moras da promenis.Ja bi promenio kada bude mozda jesen 2013 godine cak i ranije.
Ja imam 8GB (2x4 obavezno) rama i miran sam,uzmi i ti toliko.Ako si pri parama 16GB (2x8 obavezno) jos bolje , e ako nisi pri parama barem 6GB!
Hm procesor mozda kao moj? FX 6100 6 jezgra 3.3Ghz (od ovih sest jezgra,tri su fizicka),mozes i noviji FX 8400 8 Jezgra 4.0Ghz valjda :D ili mnogo bolji je i5-2500k.
Eto to su samo preporuke,nemoras nista od ovoga da kupis.Ali eto mozda se nekad pitas koji procesor da kupis :D Moja licna preporuka.
Da bi promenio procesor na i5 2500k trebala bi mu nova maticna :kafa:

Back