Vaše kolekcije

imam za prodaju stari porodicni dzepni sat svajcarske marke THIEL sat je dobio moj deda od sremskog grofa i kneza artura odaskalskog na poklon 1923 godine, sat je veoma dobro ocuvan i ispravan je naravno, naeznam kad je proizveden sat je u besprekornom stanju.... , slike saljem na mail

IMAM ZA PRODAJU STARI PORODICNI DZEPNI SAT SVAJCARSKE PROIZVODNJE THIEL, SAT JE NA POKLON DOBIO MOJ DEDA 1923 GODINE, OD SREMSKOG{FRUSKOGORSKOG}GROFA ARTURA ODASKALSKOG 1923 GODINE, SAT JE ISPRAVAN, TACAN I ODLICNO OCUVAN,PROVERAVAO SAM KOD STARIH MAJSTORA, KAZU DA JE SAT VEOMA REDAK I DA FIRMA THIEL VISE NE POSTOJI JOS OD 1938 GODINE..................................................

Prilozi

• iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.jpg
    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.jpg
    24,8 KB · Pregleda: 24
  • jjjjjjjjjjjjjjkkk.jpg
    jjjjjjjjjjjjjjkkk.jpg
    21,6 KB · Pregleda: 17
  • tttttt.jpg
    tttttt.jpg
    20,7 KB · Pregleda: 17

Posle višednevnog odlaganja, našao sam malo vremena da prikažem fotografije nekih narukvica iz svoje zbirke. U ovom delu su fotke narukvica na preklop urađenih tehnikom livenja od slabog ili boljeg srebra odn. kvalitetnog srebrnog lima sa primesama tehnike filigrana i ukrašenih komadićima korala, staklene paste ili staklića. Potiču iz perioda s kraja XVIII-og (N2 i N3) do kraja XIX-og veka (N1). (Palidrvce je tu da bi ste stekli osećaj dimenzija narukvica). Drugi nastavak sledi.

Prilozi

• N 1.jpg
    N 1.jpg
    62,2 KB · Pregleda: 8
  • N 1a.jpg
    N 1a.jpg
    50,8 KB · Pregleda: 5
  • N 2.jpg
    N 2.jpg
    35,3 KB · Pregleda: 7
  • N 3.jpg
    N 3.jpg
    51,2 KB · Pregleda: 4
  • N 3a.jpg
    N 3a.jpg
    55 KB · Pregleda: 5
Višedelne narukvice sa šarnirima. Od srebrne legure, izrađene tehnikom livenja, proboja i urezivanja, obično ukrašene floralnim elementima. Period : kraj XVIII-og do sredine XIX-og veka. Treći nastavak sledi.

Prilozi

• N4.jpg
    N4.jpg
    41,4 KB · Pregleda: 15
  • N 5.jpg
    N 5.jpg
    39,8 KB · Pregleda: 13
Lepo videti a jos lepse posedovati ... Na zalost kod nas je zakon o posedovanju vatrenog oruzja, pa makar i kolekcionarskog vrlo rigorozan, pa se mnogi boje i da pokusaju da svoje kolekcije legalizuju... Ja sam od skora u tim vodama pa evo mojih pocetaka ...
http://img230.imageshack.us/i/slika006.jpg/
za one koji koji neznaju u pitanju su ...
mannlicher m95
model 1924
kokinka ...
Javi mi se na pp da malo prodiskutujemo, naravno ako hoces

Back