Vasa zivotna filozofija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima.

Imam jedan mali problem, ne znam da li se obracam na dobrom mestu... naime prevodim jedan text sa engleskog The Power of Relational Responsability i izmedju ostalog pise o Levinasovoj filozofiji. Zamolila bih ako ovde ima neko strucan i voljan da mi kaze kako bi bio prevod reci relational i relationality na srpski jezik? Ja razumem sta je i o cemu se radi ali ne umem pronaci adekvatan termin.

Hvala unapred :)

Pozdrav svima.

Imam jedan mali problem, ne znam da li se obracam na dobrom mestu... naime prevodim jedan text sa engleskog The Power of Relational Responsability i izmedju ostalog pise o Levinasovoj filozofiji. Zamolila bih ako ovde ima neko strucan i voljan da mi kaze kako bi bio prevod reci relational i relationality na srpski jezik? Ja razumem sta je i o cemu se radi ali ne umem pronaci adekvatan termin.

Hvala unapred :)

postovana gdjice yoohoo,

ja bih vam vrlo rado pomogao ali nisam ipak toliko filozofski potkovan znanjem o levinasu jer po meni ko proucava talmud gubi znacajan deo kreativne energije koja moze biti usmerena na korisnije stvari, ali opet za razliku od njega imam prirodan dar za resavanje kompleksnih ljudskih zabluda.. jel'te. :) neka vas moj nik ne zavede iako je vezan za jednu psihijatrijsku ustanovu u kroaciji pre bih rekao istri jer istra nikad nije bila deo kroacije gde sam specijalizant a ovde sam na korisnom drustvenom radu sto podrazumeva eliminisanje nezeljenih i pogubnih uzroka foruma na psihu korisnika koji ne znaju gde su dosli, zasto su tu i sto ja najvaznije dokle ce tu biti.

s postovanjem

radočaj

p.s simaptican avatar, moglo bi se reci unikatan.:)

morat ćeš na engleskom, ili njemačkom analizirati pojam te opisati njegova svojstva i svrhu. baš sam preletio definiciju pojma „relationale“ u njemačkoj wikipediji (http://de.wikipedia.org/wiki/Relationale_Datenbank) ali za jedan mali sažetak trebao bi dva dana, jer bi morao mnogo pročitati o temi koja nikad nije bila predmet mog interesa. možda ćeš naći podatke na jednom suvremenom domaćem matematičkom fakultetu koji se bavi informatikom, bazama podataka, privredom, statistikama i tabelama.
dvojim da netko sa skupim, kompleksnim znanjem modernih razbojnika ima vremena za forum. takvi ljudi su obično vrlo zaposleni.
:sad2:

Vrijeme je,
...da krenem stazom koja ne podlijeze vremenu i okrenut vrhovima planina , da trazim odakle to dolaze vjetrovi i kise...odakle to cvijet mirise
i odakle izviru osmjesi onih koji se smiju...odakle i kuda odlaze oni koje moram sresti a niti bjeze niti se kriju...krajnje je vrijeme da stanem na svojoj stanici i svoj fijaker sacekam imao li ko u njemu ili ne...
... naklon ,faraonn_a Tumnopoteh_a I...

Back