Vasa zivotna filozofija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav svima,
Imati zivotnu filozofiju,stajati sa obe noge na zemlji,
Ziveti na Balkanu u prvom,sestom dvadeset prvom veku je izazov.
izazov za ucene glave,izazov za svestena lica za obicnu raju ,politicke elite bilo kojeg
opredeljenja.Izazov je i za cula za oci usi....
ja sam obican smrtnik,znam svoju cenu 2*1.5 i to je to.
Samo pitam dali je to ono mesto na kome zelim,da ostavim sebi drage ljude kad za to dodje vreme.
Sve ono sto godinama stvaramo,nestaje pred nasim ocima dok se neke nove vrednosti
polako uspinju.Ovo sto danas imamo mnogo je manje od onog sto je covek imao pre pet hiljada godina.
Zakoni koji bi trebalo da omoguce bolji zivot,vecu sigurnost,sve su samo ne norme i pravila koja to omogucavaju.Sa malo cinizma,loseg humora i malo hrabrosti moze se dalje ,samo i tamo dalje se jednog dana stigne.HRABRO SAMO HRABRO SRBI,ni dedovima nasim nije bilo lakse.HRABRO, SAMO HRABRO!

"Ziveo nekada davno jedan mudar kralj...
(pa mora li bas tako prica poceti? a sto da ne?ma samo neka pocne...)
Pa kada su ga godine sustigle resi da ostavi portret svojim pokolenjima u secanje.
Medjutim ,davno u jednoj bitci je ostao bez jednog oka...
Slikar ga naslika onako kako ga je i video ,bez jednog oka.
Kralj pogleda sliku:
Sta je ovo!? Upita ljutito. Hocete da me pokolenja pamte kao takvog! Odsecite slikaru glavu!.
Prodje neko vreme, kralj ponovo resi da napravi portret pa posalje po novog slikara.Medjutim mnogi su culi sta se desilo prosli put pa je retko ko hteo da se javi,ipak se nasao neko ko je smeo,pa naslika kralja sa oba oka.
Kralj pogleda sliku:
Sta je ovo!? hocete da pokolenja imaju laznu sliku o meni! Odsecite slikaru glavu!.
Prodje neko vreme, vec se kralj pripremao na put ka vecnosti,pa posla ponovo po slikara-koji su iz odredjenih razloga vec bili presli na vajarstvo...Javi se ipak jedan slikar sam cim je cuo da kralj nece jos dugo,pa ga naslika.
Kralj pogleda sliku:
Platite mu duplo! odgovori kralj,ma ne sacekajte malo, ovaj covek ce dobiti pola mog kraljevstva!.Ova je slika dostojna buducih pokolenja!.
Kralja je naslikao iz profila i to onu stranu gde se u oku jos video sjaj."
Mozda je malo duza prica za zivotnu filozofiju , ali nije lose pogledati iz drugog ugla.

Back