Vasa zivotna filozofija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vecina ljudi je srecna u onoj meri u kojoj odluci da to bude....bolje je nacrtati raj i uci u sliku nego setati okolo sa gomilom djubreta na ledjima... neki ljudi koji su npr. izgubili posao ili sve sto su stvarali godinama kazu sebi da je to prilika za neko novo iskustvo, za istrazivanje nekih novih mogucnosti....a neki drugi odluce da skoce sa mosta

Da bi se neko ponašao tako kako glasi neka "rečenica" - životna filozofija , on mora da se "poveže s njom" tj da je poveže sa osećanjima , tako da osećanja kasnije budu gorivo , tj da se kasnije nešto radi iz "potrebe" ,a ne imajući u glavi tu neku rečenicu koja bi samo smetala bavljenju nekim drugim mentalnim sadržajima ..

Dakle, mnoge od ovih životnih filozofija zvuče lepo ,ali je pitanje da li su iznad onoga što neko može da "oseća" ... jer često se nešto najviše "shvata mozgom" , tj na kognitivnom nivou ,a samo malo i na onom aj da ga nazovem intuitivnom ....ali pritom ne bude dovoljno prihvaćeno da bi moglo da se živi tako ....i za to je bitna "meditacija" - ne meditacija , nego neka mentalna higijena ili tako nešto .. ali to nije deo običaja življenja ,ili jeste uz religiju ..

...najvaznija stvar u zivotu je biti srecan... mozda se to moze postici ako ljudi odrzavaju svoj zivot kao npr. kucu - izbacuju smece a cuvaju vredne stvari... vecina ljudi kao djubretari sakupljaju i cuvaju smece...npr. pamte nepravde od pre 20 godina a zaboravljaju komplimente od pre 2 minuta :)

pursuing of happiness, American dream...

andrea macko iz ferarija, da nam je sudba da budemo sretni, mi bi to i bili.

sretan, nesretan bla bla..

sto jedan moj drugar rece, kad umrem recicu: what a ride!
pustolovina, puna neizvesnosti, straha, ushicenja, itd.

pa se mre, trune i crvici, te tako to.

tako da se on, kao i ti zayebo.

daj bre da zapalimo svet

Zivotna filozofija!
Jel to ono kako da se prekrati dosada izmedju 2 orgazma

hahahaha
baš me nasmeja iz čista mira, pa moram da prokomentarišem mimo običaja. Ne, to o prekraćivanju dosade između 2 orgazma je više filozofija života. A životna filozofija je sažetak onoga što najčešće govorimo sebi, manje ili više mudro, na temu život između 2 orgazma i bez orgazma kako bismo lakše podneli sam život ili prekratili dosadu. Ja obično kažem: Ko zna zašto je to dobro... :)

Back