Vasa zivotna filozofija

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne znam da li je ovo moto, ali ja toliko verujem, pa i da nije- jeste:
Sve u zivotu dogadja se s razlogom, ali bas sve. Srecan je onaj koji uspe da ga pronadje (razlog), potrebno je mnogo truda, ali drugog izlaza nema...

Poslednja izmena:
I, i zar je zbilja moguće biti nesrećan? O, šta su moji jadi i moje nevolje, ako sam sposoban da budem srećan? Verujte, ja ne razumem kako je moguće da neko prolazi pored drveta i da se ne oseti srećnim što ga vidi? Da razgovara sa čovekom i da ne bude srećan sto ga voli? O, ja samo ne umem da iskažem... ali na svakom koraku ima toliko mnogo stvari, tako divnih, da i onaj u najvećoj meri zabludeli čovek mora uvideti kako je lep ovaj svet. Pogledajte dete, pogledajte zoru Božju, pogledajte travku kako raste; pogledajte oči koje vas gledaju i vole vas. - Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Srećan živi, a nesrećan traga za razlozima življenja. - (m.m.)
Misli mi citas:D
No, sto bi rekao Balasevic (malo cu ga "prepraviti" ali sustina je ista), postoji unikatna dragocenost... u zalagaonici ovog ludila"...
Bogu hvala sto postoji...Ima jos dragocenosti (nisu unikatne i ne mogu biti) - onih koje samo naslutimo a ne vidimo, i onih koje sanjamo svesni da ce ostati nedosanjane...
:)

Poslednja izmena:

Back