Vasa iskustva sa letovanje u Hrvatskoj

• Začetnik teme Začetnik teme Parun
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Parun

Poznat
Poruka
7.760
Pre nego sto je poceo raspad ex Yu, znaci tamo do 1989. Evo mene su jedanput napusi.li k.urcem na benzinskoj stanici u Dubrovniku. Vracao sam se sa Mljeta i na izlasku iz Dubrovnika stanem da napunim rezervoar. Inace je odmor bio lep ne mogu reci nista lose. Elem napunim rezervoar i krenem da platim a "ujka" koji je radio na stanici rece mi doslovno ovo, naravno kada je video BG rego:"Napuni to i teraj se u pm odakle si dosao" Gledam oko sebe ......nigde nikog ne mogu da shvatim da se odnosi na - mene. Normalno "prokljucam". Odem da platim, vratim se i sednem u kola, a u gepeku cuci pun Magnum. Razmisljam sta da radim, da mu prospem mozak ili ne!? Posle ce reci pljacka, bandit i ko zna sta jos..... Startujem Bubu i odoh za Beograd. Decko nema pojma koliko je bio blizu da mu sakupljaju mozak kasiciciom. Kakva su vasa iskustva?

ja sam poslednji put u zivotu letovao i ishao tamo pred rat 91.
bio sam klinac al se "osecalo" u vazduhu da su namirisali krv
svako ko prihvata raznorazne nebuloze kako su oni isprovocirani ovim ili onim nikad nije bio blizu tih likova i veze nema sa zivotom kakav je to svet
oni nikakav povod nisu imali da nas mrze ali su tako naucheni
sva deca su se igrala partizana i ustasha i svi su hteli da budu ustashe
mi smo se kratko zadrzali i kad cale&keva skapirali koliko je sati tutanj kuci
nismo doziveli nikakvu vecu neprijatnost al da smo ostali ceo odmor...ko zna
i onako je voz te noci na raskrsnici (benkovci?) stajao satima..ko zna shta bi bilo da su ga obrnuli nazad

Secam se pred rat da su Hrvati masovno prodavali konzerve sa ustaskom simbolikom na kojima je pisalo "hrvatski zrak", tad sam prvi put video da im kompleksi sezu do stratosfere

Da idiotarija bude jos veca, mnogi Hrvati su cekali satima da kroz grad prodju vojnici JNA pa onda upadljivo i na sav glas kupovali te konzerve, da na taj nacin provociraju.

Inace, tih godina pred rat vec se osetilo da su zedni krvi, i bilo je jasno da se spremaju, sta je onaj slucaj sa ustasom Spegeljom jasno potvrdio.

Ukratko, u Hrvatskoj se uvek jasno primecivala agonija zbog nostalgije za NDH medju pucanstvom, a krajem 80 tih to vise nisu ni skrivali.

Ја летујем у једном месту близу Цриквенице тамо имам кућу од када знам за себе.И десет година после рата када сам се вратио нисам имао никаквих проблема. Али опет то је Истра мало културнија средина.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back