Vaš stav??

mrzi me ceo tekst da citam, smara

ma koliko ti zelala da se bitan faktor prostor stavi po strani to na zalost u rl situacijama nikako nije tako
ti sebe mozes da zavaravas da nije bitan prostor, ali zivotinja je ta koja pati, pa je najmanje bitno sta ti mislis
onaj ko voli on ne muci, a drzanje u malom stancicu jeste mucenje

drugo ako ne mozes da izadjes na kraj sa jednom zivotinjem ne vidim otkud ideja da ces moci sa dve
lepo je voleti, ali voleti i muciti ume da se preplete
opet, ne muci zivotinju

ma koliko ti zelala da se bitan faktor prostor stavi po strani to na zalost u rl situacijama nikako nije tako
ti sebe mozes da zavaravas da nije bitan prostor, ali zivotinja je ta koja pati, pa je najmanje bitno sta ti mislis

drugo ako ne mozes da izadjes na kraj sa jednom zivotinjem ne vidim otkud ideja da ces moci sa dve
opet, ne muci zivotinju

Metla pročitaj tekst pa onda komentariši..

Poslednja izmena od moderatora:
Metla pročitaj tekst pa onda komentariši... ..

boli me uvo tekst, ja sam na zivotinje osetljiva, i cinjenica da neko pored sirote macke oce da maltretia sad jos jednu zivotinju mi ide na ganglije, zato sam se javila na temu
uostalom inspiracija za ovu temi i citanje tog smornog teksta ti je nabavka steneta, pa samim tim i nije da sam omanula, samo sam otisla dublje, tamo gde ti izbegavas jer neces da pogladas u ogledalo i kazes sebi nisam sposobna za suzivot sa drugim zivim bicem
uostalom ne bi ti napomenula u uvodu velicinu prostora da to ne zulja
poenta, zao mi macke i buduceg psica, sta cu kad sam dusevna :aha:
a najbolje jeste da na ovakve stvari izadjem samo jednim klikom, da se ne potresam, jer ovo jeste potresno, sirote zivotinje

Poslednja izmena od moderatora:
boli me uvo tekst, ja sam na zivotinje osetljiva, i cinjenica da neko pored sirote macke oce da maltretia sad jos jednu zivotinju mi ide na ganglije, zato sam se javila na temu
uostalom inspiracija za ovu temi i citanje tog smornog teksta ti je nabavka steneta, pa samim tim i nije da sam omanula, samo sam otisla dublje, tamo gde ti izbegavas jer neces da pogladas u ogledalo i kazes sebi nisam sposobna za suzivot sa drugim zivim bicem
poenta, zao mi makcke i buduceg psica, sta cu kad sam dusevna :aha:
a najbolje jeste da na ovkve stvari izadjem samo jednim klikom, da se ne potresam, jer ovo jeste potresno, sirote zivotinje

Budi ti duševna koliko hoćeš i budi slobodno duševna na svim ostalim temama gde je to u pitanju... ali ovaj tekst nema sa tim veze, stoga ako te mrzi da ga čitaš, odskakući, jer ne možeš da govoriš o konkretnoj temi koja je ovde postavljena.

opet, ne muci zivotinju

Uopste nije prica o tome da li je pojedinac u mogucnosti ili nije da izdrzava 1,2... 20 zivotinja. Prica je o opravdanosti drzanja kucnih ljubimaca kada znamo da se ljudska populacija opasno priblizava granici kada na planeti Zemlji vise nece biti dovoljno prostora i resursa. Da li je opravdano drzati kucne ljubimce koje treba nahraniti, pocistiti za njima... Za sve to treba potrositi resurse i energiju. A ta potrosnja resursa i energije povlaci za sobom i vece zagadjenje.

Текст је веганска пропаганда.
Не узима у обзир чак ни толико очигледне чињенице да је рецимо сезона житарица као основне и почетне хране у субполарној вукоебини што се зове Канада једна током године, а у Бразилу, Аустралији, деловима САД и уопште у тропско-суптропском појасу три сезоне за две године, не узима у обзир повећање просечних приноса по јединици површине, чињеницу да је данас природни прираштај човечанства мањи него икада, око 1% годишње што је приближно 70 година за дуплирање популације и да је у оштром паду итд.
Они који су за осуду су неодговорни и бездушни људи и жене који купе, или набаве љубимца забаве ради себи, или детету па ако не испуни очекивања шутну га напоље.
Ако питаш за себе... па нађи начин да успоставиш комуникацију с мачком, а уопште узевши боље је да љубимци имају двориште него да су само ограничени на стан(мада је мојој сестри мачка у стану живела неких 18, или чак 19 година, обична авлијанерка, чак је неколико пута и атерирала с петог спрата!:mrgreen:), али то је боље и за људе.
Иначе не треба ти још један љубимац.

Uopste nije prica o tome da li je pojedinac u mogucnosti ili nije da izdrzava 1,2... 20 zivotinja. Prica je o opravdanosti drzanja kucnih ljubimaca kada znamo da se ljudska populacija opasno priblizava granici kada na planeti Zemlji vise nece biti dovoljno prostora i resursa. Da li je opravdano drzati kucne ljubimce koje treba nahraniti, pocistiti za njima... Za sve to treba potrositi resurse i energiju. A ta potrosnja resursa i energije povlaci za sobom i vece zagadjenje.

Da li je opravdano onda razmozavati ljudsku vrstu?

Nisu problem zivotinje i njihova brojnost, ljudi su problem i njihov broj.

Pa ovde se bukvalno poziva na istrebljenje nekih vrsta zato što troše resurse. Bukvalno je napisano da današnja generacija kućnih ljubimaca treba da bude poslednja, a to da se postigne sterilizacijama i kastracijama.

Slazem se. I nemam odgovor na to pitanje. U nasim je genima isprogramiran nagon da se razmnozavamo. I to je moglo da funkcionise dok se nauka nije umesala. Poboljsali su se uslovi zivota, medicina nam je omogucila da sve duze zivimo, vise ne umiremo od banalnih stvari kao sto je zagnojen zub...

Ali nije samo problem broj nego kako se odnosimo prema resursima i prirodi uopste. Zasto mora da se menja telefon samo zato sto se pojavio novi model? Ili da se bace cipele zato sto vise nisu u modi.

Pa ovde se bukvalno poziva na istrebljenje nekih vrsta zato što troše resurse. Bukvalno je napisano da današnja generacija kućnih ljubimaca treba da bude poslednja, a to da se postigne sterilizacijama i kastracijama.

To su ekstremi a takvih svuda imas. Kao sto sam negde procitao da su macke odgovorne za nestanak nekih pticjih vrsta. I kako su to zle zivotinje jer boze moj love jadne miseve, pacove i golubove. Misevi, pacovi i golubovi koji su se nenormalno namnozili bas zato sto su im ljudi omogucili brz i lak pristup ogromnim kolicinama hrane koju mi bacamo.

Da, a tekst je bukvalno postavljen u fazonu šta sve da uništimo od vrsta da bi mi i dalje mogli da zadržimo današnji način života i da svoju guzicu ne moramo nikako da ugrozimo...
Наш начин живота не постоји.
Заправо је толико разнолик да не постоји као општи.
Европа троши нафтних деривата колико и САД иако има преко два пута више становника и око два пута више моторних возила, а уз то се европски ауто у САД сматра престижним, али овде моторе не пројектују, или не спонзоришу пројектовање Ексон мобајл, Оксидентал, Шел и остали као преко.
И наравно обе споменуте области рачунају се као веома развијене, али се потрошња ресурса драматично разликује, од споменутог горива, ел енергије, хране, воде итд... а постоје и други делови света.

Европа троши нафтних деривата колико и САД иако има преко два пута више становника и око два пута више моторних возила, а уз то се Европски ауто у САД сматра престижним, али овде моторе не пројектују, или не спонзоришу пројектовање Ексон мобајл, Оксидентал, Шел и остали као преко.
И наравно обе споменуте области рачунају се као веома развијене, али се потрошња ресурса драматично разликује, од споменутог горива, ел енергије, хране, воде итд.

Amerikanci su izmislili potrosacki mentalitet tako da ti podaci uopste nisu cudni.

To su ekstremi a takvih svuda imas. Kao sto sam negde procitao da su macke odgovorne za nestanak nekih pticjih vrsta. I kako su to zle zivotinje jer boze moj love jadne miseve, pacove i golubove. Misevi, pacovi i golubovi koji su se nenormalno namnozili bas zato sto su im ljudi omogucili brz i lak pristup ogromnim kolicinama hrane koju mi bacamo.

Jesu sve to ekstremi, ali da imamo problem što se ekologije tiče imamo... msm planeta jeste u sve gorem stanju, što zbog stočarske industrije, što zbog nepravilno raspoređenih resursa, izduvnih gasova, zagađenja... i sad meni u celoj toj priči nije jasno sledeće, kako pored svih tih s.ranja neko može da navede kućne ljubimce kao problem?! Msm verujem da zagađuju stvarno, ali valjda prvo rešavaš veće probleme pa tek onda se latiš manjih... a ne da ideš zaobilaznim putevima dok god možeš samo da ne promeniš navike u ishrani, potrošnji goriva i slično...

Европа троши нафтних деривата колико и САД иако има преко два пута више становника и око два пута више моторних возила, а уз то се европски ауто у САД сматра престижним, али овде моторе не пројектују, или не спонзоришу пројектовање Ексон мобајл, Оксидентал, Шел и остали као преко.
И наравно обе споменуте области рачунају се као веома развијене, али се потрошња ресурса драматично разликује, од споменутог горива, ел енергије, хране, воде итд... а постоје и други делови света.

Pa uzmimo Afriku kao primer, parazitski način života i evropski ili američki koji se više i ne razlikuju toliko mnogo... kad sve sabereš i oduzmeš shvatiš koliko smo sebična stoka.

Jesu sve to ekstremi, ali da imamo problem što se ekologije tiče imamo... msm planeta jeste u sve gorem stanju, što zbog stočarske industrije, što zbog nepravilno raspoređenih resursa, izduvnih gasova, zagađenja... i sad meni u celoj toj priči nije jasno sledeće, kako pored svih tih s.ranja neko može da navede kućne ljubimce kao problem?! Msm verujem da zagađuju stvarno, ali valjda prvo rešavaš veće probleme pa tek onda se latiš manjih... a ne da ideš zaobilaznim putevima dok god možeš samo da ne promeniš navike u ishrani, potrošnji goriva i slično...

Kao sto rekoh, to su ekstremi. Negde su procitali neki podatak i onda se uhvate price o toma kao da je to jedini problem na svetu.

Amerikanci su izmislili potrosacki mentalitet tako da ti podaci uopste nisu cudni.
Смањиће доживљај, као што већ јесу барем у нивоу продаје великолитражних аутомобила.
Занимљиво је да је рецимо у САД око 1972. годишње грађено 2,6М стамбених јединица, Џон и Мери би узели кредит, редовно плаћали рате, радили по један посао и за тридесет година отплатили стан/кућу, а банке стандардно радиле на камату.
Данас се 2,6М станова, или кућа сматра недостижном вредношћу иако је популација САД скоро дуплирана, људи раде по 2, или чак 3 посла да би се одржали, а банке су нагомилале невероватну количину деривата чија је вредност упитна.
Лајман брадерс је 2008. пред слом имао чак 30.000милијарди$ деривата прве, друге и треће категорије.
Данас Дојче банка има чак 70.000милијарди$ деривата све три категорије, а та сума је отприлике једнака номиналном светском БДП-еу... да ли је ДБ нови Лајман Брадерс?

- - - - - - - - - -

Pa uzmimo Afriku kao primer, parazitski način života i evropski ili američki koji se više i ne razlikuju toliko mnogo... kad sve sabereš i oduzmeš shvatiš koliko smo sebična stoka.
Африка није никада била способна да се исхрани, за разлику од рецимо неупоредиво насељеније Азије која се није бавила експлоатацијом исте, али је била експолатисана од Европе и доцније САД.

Pa ovde su rađene ozbiljne studije, ne neki tamo forumaške papazjanije... znači ljudi su odvojili i vreme i pare za tako nešto...

Previse ljubimaca je posledica previse ljudi i njihovog potrosackog mentaliteta.

Manje ljudi, manje trendova, manje ljubimaca i problema nema.

- - - - - - - - - -

Африка није никада била способна да се исхрани, за разлику од рецимо неупоредиво насељеније Азије која се није бавила експлоатацијом исте, али је била експолатисана од Европе и доцније САД.

Egipat je nekad bio zitnica za Evropu.

Смањиће доживљај, као што већ јесу барем у нивоу продаје великолитражних аутомобила.
Занимљиво је да је рецимо у САД око 1972. годишње грађено 2,6М стамбених јединица, Џон и Мери би узели кредит, редовно плаћали рате, радили по један посао и за тридесет година отплатили стан/кућу, а банке стандардно радиле на камату.
Данас се 2,6М станова, или кућа сматра недостижном вредношћу иако је популација САД скоро дуплирана, људи раде по 2, или чак 3 посла да би се одржали, а банке су нагомилале невероватну количину деривата чија је вредност упитна.
Лајман брадерс је 2008. пред слом имао чак 30.000милијарди$ деривата прве, друге и треће категорије.
Данас Дојче банка има чак 70.000милијарди$ деривата све три категорије, а та сума је отприлике једнака номиналном светском БДП-еу... да ли је ДБ нови Лајман Брадерс?

- - - - - - - - - -

Ja bih rekao da su Ameri sami sebi iskopali jamu. Sto se tice DB. Ne verujem da bi Nemci tek tako srljali u svoju propast kao sto su to uradili Ameri.

Previse ljubimaca je posledica previse ljudi i njihovog potrosackog mentaliteta.

- - - - - - - - - -

У римско доба, али је тада и цела северна Африка била житница јер је клима била много мање сушна.
Немој заборавити да је у време оснивања египатског царства и уједињења горњег и доњег Египта Сахара била тропска прашума.
И да су данашња језера у Сахари од тога доба задржала флору и животиње попут крокодила и крупних врста риба у њима.

- - - - - - - - - -

Ja bih rekao da su Ameri sami sebi iskopali jamu. Sto se tice DB. Ne verujem da bi Nemci tek tako srljali u svoju propast kao sto su to uradili Ameri.
Текст сам нашао у једном пословном прегледу хрватског Јутарњег Листа, а за Немце.... не мислим да се менаџерски резони разликују од земље до земље.
Очекивања управљачких одбора су свугде иста.

- - - - - - - - - -

Cela severna Afrika je bila zitnica za Evropu. Za one koji ne znaju Sahara nekad bila mnogo manja nego sto je danas. A Egipat je imao najplodniju zemlju na svetu zahvaljujuci sezonskim poplavama Nila koje su nanosile ogromne kolicine mulja nenormalno bogatog mineralima. Minerali koje mi danas nadoknadjujemo vestackim djubrivom.

- - - - - - - - - -

Текст сам нашао у једном пословном прегледу хрватског Јутарњег Листа, а за Немце.... не мислим да се менаџерски резони разликују од земље до земље.
Очекивања управљачких одбора су свугде иста.

Ali su u Evropi drzavne institucije koje regulisu poslovanje mnogo jace nego u SAD. U SAD su bankari lobirali na sve moguce nacin protiv bilo kakvog uticaja drzave i drzavnih institucija.

Poslednja izmena:

Back