Vaš stav o abortusu

Podržavate li abortus?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Dugo nismo imali.
Ali da, podržavam žensko pravo na abortus, ne kao na vid kontracepcije i ne kao sredstvo uklanjanja neodgovarajućeg pola deteta, ali svakako da ukoliko je zdravstveno stanje žene ugroženo ili ukoliko je plod posledica silovanja.

Ne podržavam apsolutno pravo žene na abortus, već realativno ako je plod nastao u slučaju silovanja, incesta, ako postoji izvesna verovatnoća da se dete rodi nezdravo ili sa defektima ili ako je život ili zdravlje majke ugrožen. Sve ostalo je zločin po mom mišlhenju. Naravno majka ako nema podršku oca mora da dobije od države mogućnost da pokrene spor za priznavanje očinstva i izbori se za alimentaciju, a ako oba roditelja ne žele dete neka ga daju na usvajanje.

Gledajući šta se trenutno dešava u Poljskoj zanima me da li podržavate abortus?

Ja sam za to da postoji kao opcija za one koji zatrudne protiv svoje volje npr silovanje. Ko napravi dete zato što jer nije mogao da kontroliše svoje nagone to je već njihov problem što ne znaju da razmišljaju.

Srećna rasprava.

Ако забраниш абортус, добићеш гомилу илегалних абортуса, што је далеко лошија варијанта.

Оно што не може да се спречи, треба да буде декриминализовано.

Како ћеш да забраниш абортус?

ДА оптужиш несуђену мајку што је абортирала? Онда ће оне избегавати гинеколога, што повлачи разне болести. Или ћеш да обавезујеш лекаре да пријаве абортус кад примете трагове? Или ће несуђене мајке, по извршеном нелегалном абортусу, ако дође до компликација да избегавају одлазак код лекара, да не би робијале. Што може да доведе до трајних последица, или до смрти.

Забранићеш да ординације врше абортусе? Онда ће се исти вршити у нехигијенским условима, у илегалним ординацијама. За огромне паре, па ће додатно на већ псотојећ несрећу да унесрећујеш људе јер ће морати да искеширају хиљаде евра за абортус, а они који то немају, бабе ће да им гурају игле за плетење.

Ja sam za to da postoji kao opcija za one koji zatrudne protiv svoje volje npr silovanje. Ko napravi dete zato što jer nije mogao da kontroliše svoje nagone to je već njihov problem što ne znaju da razmišljaju.

Srećna rasprava.
ja sam za to da ne gurate noseve gdje im nije mjesto
kad nisu vasi zivoti i sudbine u pitanju

Srećna rasprava.
Nema nista gore od nezeljenog deteta.Sto se tice "nagona" i obuzdavanja istog, muskarci mogu da .ebu, ali su postedjeni trudnoce i radjanja, pa davaoci sperme nisu relevantni u odlucivanju.Zena je ta koja odlucuje o svom vlastitom telu, i sta ce napraviti snjim.Ne treba je kaznjavati zato sto je ostala u drugom stanju

potpuno podržavam to kao pravo koje ne bi smeo niko da im ospori niti da od njih očekuje da se nekako pravdaju i objašnjavaju svoje razloge koje su imale u slučaju da odaberu to kao opciju jer mi je potpuno jasno da je to odluka koju ni jedna neće da donese olako.

Inače oni koji bi da ženama osporavaju to pravo su ustvari oni koji žene infantalizuju i misle da su oni nekako pametniji i zreliji od njih pa bi da proveravaju njihove odluke da li su dovoljno ispravne...što mi je malkice bljuc s obzirom da se radi o odraslim osobama koje su dovoljno zrele da budu sekualno aktvne...ako je neka dovoljno zrela da bude sekualno aktivna,dovoljno je zrela da odlučuje šta želi i ne želei da se dešava sa njenim telom.Ako se dovodi u pitanje sposobnost te osobe da donese ispravnu odluku o prekidanju trudnoće onda onom ko je učestvovao u tome da dođe do te trudnoće suditi za silovanje.

potpuno podržavam to kao pravo koje ne bi smeo niko da im ospori niti da od njih očekuje da se nekako pravdaju i objašnjavaju svoje razloge koje su imale u slučaju da odaberu to kao opciju jer mi je potpuno jasno da je to odluka koju ni jedna neće da donese olako.

Inače oni koji bi da ženama osporavaju to pravo su ustvari oni koji žene infantalizuju i misle da su oni nekako pametniji i zreliji od njih pa bi da proveravaju njihove odluke da li su dovoljno ispravne...što mi je malkice bljuc s obzirom da se radi o odraslim osobama koje su dovoljno zrele da budu sekualno aktvne...ako je neka dovoljno zrela da bude sekualno aktivna,dovoljno je zrela da odlučuje šta želi i ne želei da se dešava sa njenim telom.
Čim se začne plod u telu žene ne radi se više o jednom telu, nego o dva tela, samo što je jedno određeni vremenski period zavisno od drugog oko 9 meseci. A i svaki abortus je mnogo štetan za ženu, neke posle ne mogu da rađaju i iznesu trudnoću podjednako.

Čim se začne plod u telu žene ne radi se više o jednom telu, nego o dva tela, samo što je jedno određeni vremenski period zavisno od drugog oko 9 meseci. A i svaki abortus je mnogo štetan za ženu, neke posle ne mogu da rađaju i iznesu trudnoću podjednako.
ne...ono nije živo čim se začne...ima period posle tog začeća kad to još uvek nije ni živo a kamo li tek biće...i što se pre posle začeća taj abortus odradi to su manje posledice po tu ženu/devojku...A u nekom kasnijem stadijumu trudnoće tamo posle trećeg meseca kad je to fomirano se abortus i ne radi osim ako nije pitanje života ili smrti

ne...ono nije živo čim se začne...ima period posle tog začeća kad to još uvek nije ni živo a kamo li tek biće...i što se pre posle začeća taj abortus odradi to su manje posledice po tu ženu/devojku...A u nekom kasnijem stadijumu trudnoće tamo posle trećeg meseca kad je to fomirano se abortus i ne radi osim ako nije pitanje života ili smrti
To je pravna pretpostavka, biologija kaže nešto drugo.

Abortus je odluka žene i nema šta da se osuđuje. Bilo to zbog bolesti, neplanirane trudnoće ili bilo cega drugog. Nista gore od ljudi koji guraju nos u tuđu matericu i zalazu se za prava skupa ćelija. A to sto nam je država puna beskućnika i neželjene dece bez doma, to nista, tad ih ne zanimaju tuđi životi.

To je pravna pretpostavka, biologija kaže nešto drugo.
biologija ustvari kaže da nešto ne može da bude stvarno živo dok se ne rodi.
To što je nama neprijatna ideja da se prekida proces razvoja nečeg što ima potencijal da bude živo i svesno kao što smo mi,ne menja činjenicu da to samo ima potencijal ali još uvek nije stvarno formirano ni živo ni svesno.

biologija ustvari kaže da nešto ne može da bude stvarno živo dok se ne rodi.
To što je nama neprijatna ideja da se prekida proces razvoja nečeg što ima potencijal da bude živo i svesno kao što smo mi,ne menja činjenicu da to samo ima potencijal ali još uvek nije stvarno formirano ni živo ni svesno.
Biologija drugo kaže, svaki organizam koji ima ćelijsku strukturu i genetski kod je živ. Ovo je pravna fikcija.

Srećna rasprava.
podrzavao ili ne zena je ta koja odlucuje
muskarci su tu statisti

Srećna rasprava.
Naravno da ne podržavam, ali to je stav žena šta će uraditi a ne muškaraca , na ženama je odgovornost.
Dete je živo od začeća , tako kažu pokajnici ginekolozi " abort majstori. ".
Mislim da ne posatoji neželjena trudnoća već neočekivana , ali dajte temu ženama.

Ne podrzavam abortus kao sredstvo kontracepcije, ali podrzavam dozvolu abortusa i pravo zene na izbor.Mozda zvuci kontradiktirno,ali nije.
Onaj ko zeli da izvrsi abortus,izvrsice ga kako tako,a to samo moze pogorsati situaciju ako se ne radi u medicinskim ustanovama.
Zabrana abortusa ne doprinosi nicemu.To je vec vidjeno.Ništa se time ne bi dobilo.To ionako nikad nije laka odluka.
A narocito je strašno ovo što se desilo ženi u Poljskoj.Ne smije nikakav zakon biti iznad zenine odluke i zelje da li da rodi ili ne, a pogotovo kad je ugrozen zivot i zene i djeteta.

Ne podrzavam abortus kao sredstvo kontracepcije, ali podrzavam dozvolu abortusa i pravo zene na izbor.Mozda zvuci kontradiktirno,ali nije.
Onaj ko zeli da izvrsi abortus,izvrsice ga kako tako,a to samo moze pogorsati situaciju ako se ne radi u medicinskim ustanovama.
Zabrana abortusa ne doprinosi nicemu.To je vec vidjeno.Ništa se time ne bi dobilo.To ionako nikad nije laka odluka.
A narocito je strašno ovo što se desilo ženi u Poljskoj.Ne smije nikakav zakon biti iznad zenine odluke i zelje da li da rodi ili ne, a pogotovo kad je ugrozen zivot i zene i djeteta.
ee to je suština,ako se ženama oduzme ta opcija da prekinu trudnoću na bezbedan način uz pomoć lekara koji je stročan i obučen za to one koje su 100% odlučile će potražiti rešenje na neki način koji nije po njih bezbedan,ili još gore uradeti nešto sebi i/ili tom detetu koje su prinuđene da rode...

A dizanje svesti o kontracepciji i tome kako se ona pravilno koristi je ono što stvarno tu rešasva problem.Samo što oni koji se zalažu za to da se ženama oduzme pravo na abortus isto tako se bune i protiv sekualnog obrazovanja.

Back