vas odnos prema autoritetu ?

ravana2

Domaćin
Banovan
Poruka
4.865
Kakav je vas odnos prema autoritetu , bilo profesoru bilo sefu ? Da li ih postujete ili ih se bojite ? I dok vecina slusa autoritet postoje i bundije . Oni obicno stradaju jer svaki autoritet mrzi pobunu ali oni su obicno glas savijesti tj govore ono sto drugi misle .

Kakav je vas odnos prema autoritetu , bilo profesoru bilo sefu ? Da li ih postujete ili ih se bojite ? I dok vecina slusa autoritet postoje i bundije . Oni obicno stradaju jer svaki autoritet mrzi pobunu ali oni su obicno glas savijesti tj govore ono sto drugi misle .

Jako tesko izlazim na kraj sa bilo kakvim autoritetom, jednostavno to ne podnosim i tesko izlazim na kraj sa tim.
Postoje stvari koje su za postovanje, ali samo nametanje necega kao takvog jer "to tako treba", tera me da udaram kontru i preispitujem tudje stavove. Ne bojim se nikoga sem Boga.
Ne kazem da se bas uvek bunim u smislu transparentnosti kod svake situacije, ali pobuna je uvek u meni samoj i veoma izrazena.
Kada mislim da sam za nesto u pravu tesko da bilo ko moze da utice na mene.
Takodje imam stav da sam uvek dobro prosla kada sam samu sebe poslusala, bez obzira na eventualne propuste, kao sto imam stav da sam uglavnom i ja odgovorna za bilo kakve svoje odluke.

Drzavne sluzbenike , politicare i ostale oebine ne ebem ni 0.00000000000001 promil .Postujem pametne kulurne postene i strucne ljude.Moje postovanje takodje ne zasluzuju isfolirani i nabedjeni likovi a najsuroviji sam prema zenama neradnicama koje umisljaju da im medjunozje ima neku vrednost i da preko toga mogu nesto da se ogrebu.

zato sto je bog autoritet + ne postoji, te je samim tim strah od boga iracionalan i besmislen. kao sto je i samo verovanje u postojanje boga iracionalno i besmisleno.

Ako je to odgovor na moje pitanje onda ne vidim nuznu konekciju izmedju mog pitanja i tvog odgovora...
To sto navodis kao odgovor moze biti posmatrano sa filozofskog stanovista ali je jedna druga tema, a naravno da se ja ne slazem sa tvojim stavom...
Kao prvo jer verujem u Boga. Znaci to nije ljudski autoritet kao sto moze biti u pitanju Crkva,Drzava, ljudski faktor bilo koji...
To sto podvodis pod iracionalno ne znaci da se mnogi ljudi ne vode ovakvim stavovima kao ja.
Upravo sam takva jer smatram da se sve pozitivno iz vere kao takve moze izvuci, a kad se tu pridoda ljudski faktor onda to moze postati sasvim druga stvar, ali i ne mora.
E sad ja mogu da ti pisem zasto osecam jedino strahopostovanje prema Bogu jer smatram da se konkretno kroz to i veru vodim u zivotu pravim stvarima i vrednostima, znaci ako se oglusim o te vrednosti kao ispravne onda cu snositi sve posledice svojih postupaka.
Takodje, Vera je potpuno na dobrovoljnoj bazi, a ljudski faktor kao autoritet je nesto sto se namece (ima veze sa primenom sile bar u blazem obliku).

Ako je to odgovor na moje pitanje onda ne vidim nuznu konekciju izmedju mog pitanja i tvog odgovora...
To sto navodis kao odgovor moze biti posmatrano sa filozofskog stanovista ali je jedna druga tema, a naravno da se ja ne slazem sa tvojim stavom...
Kao prvo jer verujem u Boga. Znaci to nije ljudski autoritet kao sto moze biti u pitanju Crkva,Drzava, ljudski faktor bilo koji...

ne znam kako ne vidis vezu, upravo je ovo sto navodis veza. kazes da ne podnosis autoritet, a sama si iskonstruisala imaginarni autoritet koji ce da te kazni ako ne budes postovala odredjene vrednosti koje oznacavas kao dobre.

To sto podvodis pod iracionalno ne znaci da se mnogi ljudi ne vode ovakvim stavovima kao ja.

ako milion ljudi izrekne neku glupost, to ce i dalje biti glupost.
ako milion ljudi veruje u boga, to ne znaci da vera u boga nije iracionalna.

Upravo sam takva jer smatram da se sve pozitivno iz vere kao takve moze izvuci, a kad se tu pridoda ljudski faktor onda to moze postati sasvim druga stvar, ali i ne mora.

sta se pozitivno iz vere u boga moze izvuci?

E sad ja mogu da ti pisem zasto osecam jedino strahopostovanje prema Bogu jer smatram da se konkretno kroz to i veru vodim u zivotu pravim stvarima i vrednostima, znaci ako se oglusim o te vrednosti kao ispravne onda cu snositi sve posledice svojih postupaka.

da li se ti onda pridrzavas tih vrednosti jer ih smatras ispravnim ili zato sto se plasis da ce te autoritet kazniti?

Takodje, Vera je potpuno na dobrovoljnoj bazi, a ljudski faktor kao autoritet je nesto sto se namece (ima veze sa primenom sile bar u blazem obliku).

vera ne mora biti na dobrovoljnoj bazi, vec moze biti nametnuta od strane porodice, sire okoline i sl.

Ne bojim se nikoga sem Boga.

A зашто би тог бога изузела из списка аутортитета којима се требамо противити? Ако неко биће заслужује презир и отпор то је тај ваш претпоствљени творац овог пакленог света у коме смо. Тај пројектовани фушер огрезо у зло.... најпрвље заслужује презир.

Profesore sam uvek postovala. Nisam se nikoga bojala, jer mi je to glupo, ali sa sefovima je bila druga prica.
Ne kazem da sam znala vise od njih jer uglavnom i nisam, ali nisu zasluzivali postovanje zvog svojih ljudskih osobina...pa je bilo svega...:)

ne znam kako ne vidis vezu, upravo je ovo sto navodis veza. kazes da ne podnosis autoritet, a sama si iskonstruisala imaginarni autoritet koji ce da te kazni ako ne budes postovala odredjene vrednosti koje oznacavas kao dobre.

Pa nisam ja iskonstruisala nista nego verujem u ispravnost svoje vere,opet kazem ljudski faktor je drugo, moja volja je ovde bitna, da li verujem ili ne, a kod ljudskog autoriteta se nesto namece, ovde ja biram da li cu da verujem...

ako milion ljudi izrekne neku glupost, to ce i dalje biti glupost.
ako milion ljudi veruje u boga, to ne znaci da vera u boga nije iracionalna.

Ne dovodim u pitanje da li je Vera iracionalna ili nije, po meni nesto u sta ja verujem ima racionalno objasnjenje zasto je to tako.

sta se pozitivno iz vere u boga moze izvuci?

To ne zelim ovde da diskutujem jer to nije tema i jako je siroko za objasnjavanje, otisli bismo u off...

da li se ti onda pridrzavas tih vrednosti jer ih smatras ispravnim ili zato sto se plasis da ce te autoritet kazniti?

mislim da je za nekog ko zaista veruje ovo spojeno u jedno i tako se samokontrolise...

vera ne mora biti na dobrovoljnoj bazi, vec moze biti nametnuta od strane porodice, sire okoline i sl.

Ne mora, ali je uglavnom nametnuta veroispovest, a ne vera kao takva, a tada prelazimo u taj autoritarni ljudski faktor.
Ako ja ne verujem, odnosno odbijam sve druge autoritete porodice i sire okoline, osim da imam strahopostovanje prema Bogu,onda ti je jasno zasto je to za mene, na osnovu mog razmisljanja, jedino ispravno.

Poslednja izmena:
Ignorišem autoritarnost,smatram je nesigurnošću u sopstvene umne sposobnosti...
Sam svoj autoritet potiskujem praveći se većim neznalicom nego jesam i postavljanjem običnih,lakih pitanja...
Jednom rečju-često se pravim glupsonom...Nekad i ne moram...:mrgreen:

Moj odnos prema autoritetima je posve sjajan. Znači, mogu kao konj da izdržim. I da slušam glupake i idiote. I smarače. I đubrad teška. Kada moram. Kada morala sam. Jer uvek znam šta znam. Da kada nisi u poziciji da biraš, kada su ti ruke (s) vezane, moje je da ćutim i da čekam. Do mojih pet minuta. To je ono kada ja znam da sma u pravu, da su sve činjenice i svi dokazi jel te, na mojoj strani.

Kada sam kao čovek brojčano i nepravedno nadjačana, kada se neko krije iza paravana "jačeg" i kada se "gađamo" neravnopravnim sredstvima, onda se povlačim, zato što opet znam šta znam...da je pobeda nekada i u porazu. Sa budalama & nedokazanima, sa sujetnima i sa "opasno" umobolnima, ima da nastradaš. I ja jednom kao čovek jesam "nastradala" što je samo mogao da bude onako jedan sveopšti uvod & prolog u ono šta jesu i zaprav hteli...ali cvrc, nisam ja mala, pa da ne znam, šta smem a šta ne smem. :mrgreen:

Jedno je...jedno...nekoga poštovati a nekome ukazivati strahopoštovanje. Jedno je nekoga ceniti. Diviti mu se. A sasvim drugo...povinovati.

Lepo kaže onaj izraz...ako se okrenem i odem, ne znači da je autoritet kao autoritet nadvladao, već da jednostavno nemam nameru da se bahćem sa istim.

A za mene vrhunski autoriteti su ljudi od digniteta, stava, principa.

A ne pravo jačeg. :mrgreen:

Sa prvima nemam nikakvih problema, lako ih prihvatam i učim se na njima i od njih.

Sa drugim sojem...pa, šta reći...Blaga je reč...prezirem. Ne bojim ih se, samo im se sklanjam. zato što znam, do kojih razmera može da ide umobolna decidnost.

:hvala:

Postoje tri vrste autoriteta: strucni (profesionalni), moralni i licni.

Tek ako osoba poseduje sva tri, mogu da je postujem. U suprotnom, moj odnos prema "autoritetima" je nikakav, tacnije ne priznajem ga, s tim sto bih strucni autoritet bez ostala dva mogla da podnesem kao "nuzno zlo", ali danas je i njih jako malo.

Jednostavno niko nece i ne ume da radi kako treba, posteno, po redu, vec je sve postalo "mutljavina".

Poslednja izmena:
da li ću priznati neki autoritet, ovisi o tome, na čemu se taj autoritet temelji, na što se poziva.
cow.gif

Prema svakom autoritetu se odnosim sa poštovanjem, i težim tome da budem autoritet. Mrzitelji autoriteta koji danas dominiraju nisu ništa drugo nego buntovni robovi, neradnici, šljam najgore vrste, slabići. Jedan od glavnih problema današnjice je nedostatak pravih autoriteta dostojnih da se u njih veruje.

Prema svakom autoritetu se odnosim sa poštovanjem, i težim tome da budem autoritet. Mrzitelji autoriteta koji danas dominiraju nisu ništa drugo nego buntovni robovi, neradnici, šljam najgore vrste, slabići. Jedan od glavnih problema današnjice je nedostatak pravih autoriteta dostojnih da se u njih veruje.

Vrhunac ropstva i poniznosti, a i zelje za vladanjem ( niske strasti). Jebi me pa cu ja posle druge (frustracija).
iz ovih stopa, trci do prve ekspoziture i uclani se u neku stanku, pred tobom je blistava buducnost ( kurvinska - prava si kamenjarka)!!!

Back