VAŠ KRAJ

eh da moj kraj...

Fino jedno mesto. Svako jutro kada ustanem vidim jednu lepu belu zgradu. Heh, uspod je najlepša bašta u kraju (komšije su dugo rmbačile na njoj, samo da bi bila lepša od ulaza preko puta). Nije mnogo daleko od slovenačkog merkatora. Baš u delu gde živim ima dosta radnji, 3 restorana (udaljeni 10m jedan od drugog), teretana, 2 frizera, parfimerija, mesto gde se razvijaju slike, fotokopirnica, apoteka i sve to u radijusu od 500 m.

Ne bunim se.

LPhoklica:
eh da moj kraj...

Fino jedno mesto. Svako jutro kada ustanem vidim jednu lepu belu zgradu. Heh, uspod je najlepša bašta u kraju (komšije su dugo rmbačile na njoj, samo da bi bila lepša od ulaza preko puta). Nije mnogo daleko od slovenačkog merkatora. Baš u delu gde živim ima dosta radnji, 3 restorana (udaljeni 10m jedan od drugog), teretana, 2 frizera, parfimerija, mesto gde se razvijaju slike, fotokopirnica, apoteka i sve to u radijusu od 500 m.

Ne bunim se.
E sutra svracam u tvoj kraj!Idem do kumova...provericu za svaki slucaj da li si nas slagala za gde zivis!
AKo jesi...nema ti spasa! :twisted: :lol: :wink: :wink:

Zemun...meni je uvek delovao kao selo.
Živela sam tamo, i to na dva mesta, mrzela sam njihove vrtiće. U starom gradu mi je bilo mnooogo bolje. Tu sam živela u samom centru, krenula sam u školu, sprijateljila se s jednom devojčicom...i otišla na NBG.

Dorćol. Trougao - 29. novembra (sad valjda Bulevar despota Stefana), Đure Đakovića i Francuska... ahhh, mesto gde vidiš šta dišeš... :)
Ali svejedno, ja sam se nekako navikla. Koliko god da ima mana ima i svojih prednosti. Između ostalog, nema preterane komšijske intimizacije, ali se ljudi znaju iz viđenja i pozdravljaju... Ako krenem na pijacu, isto će mi se javiti i bivši gradonačelnik i ciga sa tezgom koji uvek ima baš tog dana ¨specijalan popust za plavuše¨...
Pa Skadarlija, ¨Silikonska dolina¨, Bitef teatar... za sve ukuse. A ni 25-ti nije daleko.

Možda je samo navika u pitanju, ali ne bih se menjala ni za Dedinje. Ok.. možda... :P

majcheki:
Zvezdara... Kao što se da videti.

Ogroman kraj, u mojoj neposrednoj blizini je Zvezdara Teatar, kod opštine Zvezdara je i T teatar, VI gimnazija, Geodetska, Mašinska, Građevinska, Medicinska četri osnovne škole, tri studentska doma i ko zna koliko obdaništa i vrtića :wink: Tu je naravno - park šuma Zvezdara (te slike moram da vam pustim), Observatorija, neka vojska, Gradska bolnica, porodilište, Dom zdravlja Zvezdara, pijace... ma sam Bog sveti zna šta sve nema... lokali, kafići... ni ja sama ne znam da nabrojim :oops:

Mahom se svi ljudi poznaju, na primer - moj tata je išao u osnovnu školu sa mamom mog najboljeg druga, a njegov profesor tehničkog je meni bio razredni...

Sve stalno vrvi od mladih ljudi, dece i školaraca.

U bilo kojoj ulici mog kraja, kad stanete da oslušnete onu ''uličnu tišinu'' ne može da se desi a da negde u daljini ne čujete smeh :wink: - ako mi ne verujete probajte.

:lol: :lol: :lol:

Verujem ti jer i ja zivim na Zvezdari :D A gde na zvezdari, ako se sme znati?

majcheki:
Zvezdara... Kao što se da videti.

Ogroman kraj, u mojoj neposrednoj blizini je Zvezdara Teatar, kod opštine Zvezdara je i T teatar, VI gimnazija, Geodetska, Mašinska, Građevinska, Medicinska četri osnovne škole, tri studentska doma i ko zna koliko obdaništa i vrtića :wink: Tu je naravno - park šuma Zvezdara (te slike moram da vam pustim), Observatorija, neka vojska, Gradska bolnica, porodilište, Dom zdravlja Zvezdara, pijace... ma sam Bog sveti zna šta sve nema... lokali, kafići... ni ja sama ne znam da nabrojim :oops:

Mahom se svi ljudi poznaju, na primer - moj tata je išao u osnovnu školu sa mamom mog najboljeg druga, a njegov profesor tehničkog je meni bio razredni...

Sve stalno vrvi od mladih ljudi, dece i školaraca.

U bilo kojoj ulici mog kraja, kad stanete da oslušnete onu ''uličnu tišinu'' ne može da se desi a da negde u daljini ne čujete smeh :wink: - ako mi ne verujete probajte.

:lol: :lol: :lol:

Jaaao...to je i moj kraj....Kako je divno opisano...Ne treba nista vise reci...Toliko sam vezana za taj kraj,neverovatno..... :D :D :D :D

*xyz*:
U kom delu BG-a zivite? Recite nesto o "lepotama" vaseg kraja. Sta volite u vasem kraju a sta ne?
Na WRACHARU.Obozawam ga i nikada ga ne bih menjala.Mirne ulice,24- najlepsha gradska linija(bez chobana,smrdljiwih stworenja,korpi sa malinama,paprikama)....ma nema shta da se pricha...dowoljno je samo proshetati i osetiti lepotu....

U visnickoj Banji :!: :!: :!:
ko god je bio rekao je da je najlepsi kraj !
A samo poznate licnosti tamo zive : Kalenic Milan,Binic
(presednik obilica,Miroslav ilic ... ) Srecem ih svaki dan samo prolaze bembare,porsei,BMW ....
Jbg. Los kraj a jos se i LOSE ZIVI ,Nema se :twisted:
stvarno je prelep kraj ja zivim pored dunava pa sam ceo zivot proveo na dunavu !!! mislim sta reci doci pa videti :!: :wink: 8) I svi se volu u kraju i NEMRSTE sto je najbitnije prijatne komsije ...

micka_88:
Zvezdara je zakon,niste spomenuli Olimp,bazeni nisu neki,ali ostalo je super,zatim grad nam je ispred nosa,desetak minuta 77,40 ili 28 i tu smo..

Shta bre nisu neki, olimp je najbolji bazen u bg-u. :D Imash chetiri bazena da birash u kojicesh (da pishkirishkish), imash travu, imash beton, imash sunce, imash 'lad...terasicu...chak i fliperanu (bar je u moje vreme bila) :wink: Ni tash, ni banjica, ni 25-i ne mogu da mu prismrde.
Zvezdara deifinitivno jeste miran kraj (na oko), i nekad je bila prelepa, al' s godinama...brrr... Da ne spominjem "novootovreni" buvljak kod cvetka 'de prodaju stare rke.... blagi uzas tiha jeza.
Al' je ipak volem i nema Boga da se selim.

:@ ):
micka_88:
Zvezdara je zakon,niste spomenuli Olimp,bazeni nisu neki,ali ostalo je super,zatim grad nam je ispred nosa,desetak minuta 77,40 ili 28 i tu smo..

Shta bre nisu neki, olimp je najbolji bazen u bg-u. :D Imash chetiri bazena da birash u kojicesh (da pishkirishkish), imash travu, imash beton, imash sunce, imash 'lad...terasicu...chak i fliperanu (bar je u moje vreme bila) :wink: Ni tash, ni banjica, ni 25-i ne mogu da mu prismrde.
Zvezdara deifinitivno jeste miran kraj (na oko), i nekad je bila prelepa, al' s godinama...brrr... Da ne spominjem "novootovreni" buvljak kod cvetka 'de prodaju stare rke.... blagi uzas tiha jeza.Al' je ipak volem i nema Boga da se selim.

Chitam po novinama, uskoro ce nam renovirati Olimp

8), a zanam za ovaj buvljak, vikendom ne mozesh da prodjesh tu :twisted: , inspekcija vodi rat, jedno vreme ih nije bilo, ali su se u poslednje vreme namnozili :roll:

posmatrajte scenu-N.Bg 07.00 ustajesh,spremash se za shkolu, razmishljash o tome kako te cheka klackanje sat vremena u shinobusu da bi stigla do gimnazije,odesh na svoju terasu...
...sa nje se vide skoro celi blokovi koje btw niko ne voli :cry:

i ne znam zashto ali meni su blokovi super,jeste beton,beton,beton ali takodje tu je i Sava,trzni centar Piramida,brodicem ste za 10 min na Adi, sad nam prave aqua park kod 45bloka,pa prave most koji ce nas povezati sa sajmom,ihh...

Ma kod nas na Novom Beogradu ima svega 8) 8)

i to je moj kraj i zato ga volim...(da i posle 01 nema saobracaja pa mozesh da radish shta god zelish) :D :D :wink:

Sizzlym:
posmatrajte scenu-N.Bg 07.00 ustajesh,spremash se za shkolu, razmishljash o tome kako te cheka klackanje sat vremena u shinobusu da bi stigla do gimnazije,odesh na svoju terasu...
...sa nje se vide skoro celi blokovi koje btw niko ne voli :cry:

i ne znam zashto ali meni su blokovi super,jeste beton,beton,beton ali takodje tu je i Sava,trzni centar Piramida,brodicem ste za 10 min na Adi, sad nam prave aqua park kod 45bloka,pa prave most koji ce nas povezati sa sajmom,ihh...

Ma kod nas na Novom Beogradu ima svega 8) 8)

i to je moj kraj i zato ga volim...(da i posle 01 nema saobracaja pa mozesh da radish shta god zelish) :D :D :wink:

Ja sam jedna od onih koji ne vole blokove, pogotovo kad leti upekne a onaj beton se ugreje...nekako mi ti blokovi nemaju dusu, mada sta znam...mozda ja ne vidim nesto sto ti vidis...Ali, meni se mnogo dopada NBGD u predelu starog Merkatora...A i Usce je mnogo lepo... 8)

Stari Merkator!
Najbolji deo grada. Pogledam kroz prozor i sta vidim? Kalis, Beogradjanku, hotel Jugoslaviju, Genex, PC Usce, Dunav (na dva mesta- ratno ostrvo i iza se vidi i Pancevacki most). Zemunski kej na 2 minuta od mene, a centar na 10 do 15 minuta. Splavovi su tu odmah :)
Gde ima lepsi kraj u gradu?

PETLOVO BRDO KONTINENT!

Ima sve sto treba, cak malo vise djubreta nego sto treba, ali poklonu se u zube ne gleda...
Samo mu fali sportski centar koji se "gradi" vec 7 godina...

Back