vas grad iz snova ?

Pile ja ne pricam o brasili da bi se pravio pametan vec da pokazem koliko mi je draga . Zbog nje sam presao na punjene cigarete samo da skupim pare . Osjecam kao da sam ju sam gradio ili bio tamo za vrijeme gradnje . Kao prosli zivot samo sto mi je portugalski ruzan jezik . Kada bi mogao preselio bi tamo samo izvan centra je velik kriminal a centar je skup . 3000 eura m2 stana . Izgleda kao jedan veliki novi zagreb ili beograd .

Bio sam tamo u Riu i jedva čekao da odem.
Sirotinja, nered, kriminal, prljavština, gužva, bande...... ne znam šta još

Svi nesto birate sigurnost . Sta nitko nece na - wild side . Kakva norveska , francuska ili italija ? Idemo u dzunglu medu domoroce da vidimo tko je ludi . Dajte neka zanimljivija mjesta . Zar nema niti jedna narkomanka za amsterdam ?

Ponekada nas neki gradovi privlace bez razloga . Obicno su to turisticke neke tipa new york ili pariz ali jeli vam kada zapeo za oko neki manje poznati grad tipa johanesburg ili lima ? Mene nekako privlaci brasilia . Ne znam zasto jer sam ju samo vidio na slikama ali opsjednut sam njom . Privlaci me ko vjernika jeruzalem . Ima tu neka dublja duhovna povezanost . U slijedecim postovima cu pokusati racionalizirati moju zaljubljenost njome . Ali sve prave su ljubavi tuzne i vjerojatno ju nikada necu vidjeti . Stavite vi sliku nekog takvog grada i zasto vas privlaci ...
i ja obožavam Braziliju...zato što je planski građen, zato što je sve simetrično, nije skučeno...
jes da si kao pešak najebbo, misim čak je suludo da tamo od tačke A do tačke B ideš pešaka, al opet sviđa mi se...i ta arhitektura
drugi grad je Heraklion na Kritu...ono što sam čito nije ništa specijalno, al me privlači to što je klima onakva kakvu ja volem

Back