Vaš doprinos u očuvanju životne sredine

Тешко је на личном плану дати допринос очувању животне средине ако то не подразумева придржавање општој култури.

Можда то што одвајам батерије од осталог ђубрета и предам их у продавнци.

ajde da vas chujem, shta vi konkretno radite ili chemu svesno kazhete NE za dobrobit ekologije i ochuvanja zhivotne sredine
na makro planu tesko da mogu nesto da ucinim ali zato na mikro planu cinim dosta toga
ne pljujem po ulici, ne bacam otpatke po ulici, sortiram kucne otpatke za kontejner, dok sam imala kuce skupljala sam govanca za njim,
gajim cvece na terasi, sadim drvece gde god mogu, u parkovima, bastama prijatelja, rodbine, oko moje zgrade , podrzavam svaki vid ekološke zastite, u kuci nemam plasticnih kutija samo staklene za odlaganje hrane , izbegavam plasticnu ambalažu koliko god mogu, u prodavnicu idem sa svojom torbom, ne koristim više plasticne kese i nista sto ne moze da se reciklira ili razgradi u prirodi za kratko vreme , placam ekološku taksu ,vozim auto cija je potrosnja mala., vodim racuna o potrosnji struje i vode

ajde da vas chujem, shta vi konkretno radite ili chemu svesno kazhete NE za dobrobit ekologije i ochuvanja zhivotne sredine
Nije nesto ali je doprinos

sokobanja.jpg

Трудим се да не једем намернице животињског порекла. Углавном користимо штедљиве сијалице у домаћинству и сви уређаји су ми у штедљивом начину рада. На послу кад год можемо у канеларији не палимо светло. Итд..

da li u srbiji ima neshto slichno facebook grupi free your stuff? grupu je prvi put osnovao rumunski studenat u luxemburgu sa s ciljem poklanjanja svakodnevnih stvari koje vishe nisu potrebne. Grupa funkcionishe sa give i need, poklanja se sve od robe, dechije igracke , namjeshtaja i kuchnih aparata do kozmetike do usluga npr neko se seli pa trazhi pomoc u snagi ili kombi, sadnice cveca, voca povrca ili chak ostatak gradjevinskog materijala.

da li u srbiji ima neshto slichno facebook grupi free your stuff? grupu je prvi put osnovao rumunski studenat u luxemburgu sa s ciljem poklanjanja svakodnevnih stvari koje vishe nisu potrebne. Grupa funkcionishe sa give i need, poklanja se sve od robe, dechije igracke , namjeshtaja i kuchnih aparata do kozmetike do usluga npr neko se seli pa trazhi pomoc u snagi ili kombi, sadnice cveca, voca povrca ili chak ostatak gradjevinskog materijala.
To je popularno i u Becu. Cesto se desi da prilikom selidbe ne mozes sve poneti a dobre su stvari pa tako radi na give need.

na makro planu tesko da mogu nesto da ucinim ali zato na mikro planu cinim dosta toga
ne pljujem po ulici, ne bacam otpatke po ulici, sortiram kucne otpatke za kontejner, dok sam imala kuce skupljala sam govanca za njim,
gajim cvece na terasi, sadim drvece gde god mogu, u parkovima, bastama prijatelja, rodbine, oko moje zgrade , podrzavam svaki vid ekološke zastite, u kuci nemam plasticnih kutija samo staklene za odlaganje hrane , izbegavam plasticnu ambalažu koliko god mogu, u prodavnicu idem sa svojom torbom, ne koristim više plasticne kese i nista sto ne moze da se reciklira ili razgradi u prirodi za kratko vreme , placam ekološku taksu ,vozim auto cija je potrosnja mala., vodim racuna o potrosnji struje i vode
ovo je za svaku pohvalu
molim lepo

Nemoj biti ljakse, to je suština. Kesu, limenku, flašu, papir, maramicu, ma bilo šta, baci u kantu za smeće. Ako je nema u okolini, zaštekaj pa baci kad naiđeš. Isto tako kad si u bleji u prirodi, nemoj da ostaviš posle sebe svinjac. Pokupi, odloži gde je smeću mesto. Koliko daš prirodi, priroda ti uzvrati višestruko. Tako i mog klinca vaspitam, nikad ljakse.

I hiljadu takvih kao sto si ti,( i ja, budala!) da stotinu godina svjesno radimo sve ovo, ne moze ponistiti jedan let vlasnika Amazona onom bizarnom raketom.
Pojedinacne akcije ne mijenjaju nista.
Jeftina propaganda za ljude koji ne mogu da promijene sistem, pa se tjese nekoristenjem plastike.
Nazalost!

Мислим да већ 10 година не бацамо у просто ђубре ствари које су за рециклажу.

Већ сам навикао да на разним паковањима тражим одговарајући знак. Срећа па имамо у близини рециклажне контејнере (мада их повремено преместе без икакве најаве).

Покушавам да не користим превише кеса.

Back