allice
Ističe se
- Poruka
- 2.382
Iskustva?
Prirodni lekovi?
Ishrana?
Hvala unapred
Prirodni lekovi?
Ishrana?
Hvala unapred

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Iskustva?
Prirodni lekovi?
Ishrana?
Hvala unapred![]()
...mislim da je malo koristi od tih prirodnih lekova, mada sam pravila i pila, mazala K gel, i gel od kestena i tako svasta nesto, nikad nisam primetila da se
ista narocito desava sem sto nekad malo rashlade noge kad je vrucina a vene se upale...
..licno nisam mogla nikad da nosim one gumene carape, od njih mi je bilo samo gore i bila sam nervoznija..a i komplikovano je, moras ih obuci pre nego sto
ustanes, a skinuti tak kad legnes...uvek sam se pitala kad se i kako kupaju osobe koje to nose![]()
...sto se ishrane tice ista stvar, vene imaju i gojazne i mrsave osobe....to je do genetike i takvih slabih krnih sudova niko do ishrane nije dobrio prosirene
vene to je velika zabluda...
..pila sam i Detralex koji navodno jeste jedan od najboljih lekova (koji ne ide na recept) ali on samo kao malo stopira dalji razvoj problema...
..savet, idi na KCS, sredom radi ambulantu dr Marko Dagaš, jedan divan mlad ali savestan lekar, odlican vaskularac...sve sto treba saznaces od njega...
gelovi na bazi ekstrakta divljeg kestena.
I ja malo bolujem od toga, ali to kao i da ne registrujem.Hvala ti od srca
- - - - - - - - - -
Jeste, postoje gelovi,obloge od kuvanih kestenova
Videcu prvo sa tim prirodnim preparatima kako funkcionisu.
Hirurgija je za neki stadijum kada se vise ne moze drugacije.Samo hirurgija. Sve ostalo je preveliki napor koji ne daje nikakve posebne rezultate, mozda eventualnos topira jos gadniji progres patologije ali zato zasigurno NE LECI stanje.
To je posao za hirurgiju i nema tu neke posebne diskusije. Genetika je u pitanju, iskljucivo. Neko ce raditi sve kako treba i stojati dnevno po 10 sati na nogama u losoj obuci i nece "dobiti vene". Neko ce sve raditi idealno, vodice zdrav nacin zivota, sport, pravilna ishrana, i imace vece kao neka babetina u 90 godina.
Nemojte niko da vas laze i zaradjuje na vasoj nesreci prodajuci vam razne mazalice i cudotvorne carape, kreme, steznike, sprave ili ko zna sta.
Hirurgija je za neki stadijum kada se vise ne moze drugacije.
Ja mislim da svaki treci covek/ zena ima tih problema, zamisli kada bi svako odlazio na " hirurgiju".
Ja imam ( ali zaista manjih) problema sa tim venama, lekar mi je rekao da nisam " slucaj" za hirurgiju nego da nosim ove carape ( sto naravno ne radim),
da nocu spavam sa malo uzdignutim nogama ( a sto uredno radim), da danju ako dugo sedim stavim noge na neku stolicicu ( a i to ne radim)
i da hodam, hodam, hodam. Uvece zaista tusiram noge hladnom vodom, ali sam ubedjena da me ovo hodanje spasava.
Hodala sam ja i ranije, ali sada imam lado i aktivno pCeto, pa ujutru s njim skoro da trcim ceo sat ( jedno 5 km). Od tada sam kao nova,
barem u " venama"![]()
Ако су ти вене већ проширене, са тим мазалицама можеш само мало-мало да помогнеш.
Проблем проширених вена је генетски наслеђена или епигенетски настала грешка еластичних влакана у самом зиду вене.
Неправилним ширењем крвног суда, стварају се услови за промену тока крви у крвном суду, оштећење зида и стварање тромбова.
Зато, обавезно шетај сваки дан што више.
Друго, не прекрштај ноге кад седиш.
Треће, труди се да ти варикозна нога увек буде у елевацији (подигнута).
Носи елестичне чарапе, ако имаш могућности да их купиш.
Пробај са чајевима и тинктурама из апотеке ''Др Јосиф Панчић''. Продају проверене ствари, озбиљна су установа.
А пре свега, преглед код вариколога и ако имаш могућности ласерска операција.
Nije za hirurgiju daleko od toga, tu odlaze bas teski slucajevi sa velikim tegobama.
Ovo za kretanje je ispravno, na pocetku je teze ali posle kretanja umanje se bolovi.
Грешите, хирургија се препоручује у што ранијем стадијуму, посебно ласерска.
Кад предалеко оду тегобе с проширеним венама (отицање, болови, крварења која се манифестују као пигментне флеке, отпадање длака, па на крају и хронични улкус који тешко зараста), онда мало шта може да помогне, чак ни операција.
Vidi, ja zaista imam mali problem sa tim venama, moja internistkinja mi je rekla da je to kod mene sviranje uz bubanj i zasto bihГрешите, хирургија се препоручује у што ранијем стадијуму, посебно ласерска.
Кад предалеко оду тегобе с проширеним венама (отицање, болови, крварења која се манифестују као пигментне флеке, отпадање длака, па на крају и хронични улкус који тешко зараста), онда мало шта може да помогне, чак ни операција.
Ma hipohondricna sam ja iako necu da priznam. Nemam bre nikakvih problema, cim bih nesto primetila ne bih ja slusala sta ova prica negoТи имаш мали али неко нема и види се кад се уради ултра-звук да му треба озбиљнији третман.
Е сад, то што ти немаш велики проблем, то не значи да хирургија није прва у ланцу како би се исти отклонио што ефикасније.![]()
valjda ne treba operisati ako je samo estetski problem jer se operacijom uklanja vena a onda se one zdrave opterete i naprave isti problem
Deco, moja mama sve probala.Sve olaksa, ublazi ali od nijedne kreme nema trajnijeg efekta.Fino joj je bilo dok je mazala cim prestane vrati se otok ona tezina u nogama.
Sto duze cekate sve gore.Vene imaju neki svoj vek a kad vec krenu prosirene najbolje operaciju asap, nazalost.Sto se tice operacije laserom je bezbolna (to znam jer joj je radio dr Dragic) a za dugotrajnost je navode da je se najredje posle nje pojave nove.Evo ima 3 godine kako nema tegoba i recidiva.
Gledam na mojim nogama neke kapilarcice koji mi se ne svidjaju.
Nema, nekima je dzabe pricati.
Neki smo ucili i citali iz medicinskih udzbenika, a neki su i rodjeni kao sveznalice, te imaju "svoje misljenje" kao sto imaju i zadnjicu, pa posto znaju da imaju zadnjicu, misle da imaju i relevantno znanje o nekoj (bilo kojoj) temi.
Samo se vi mazite mazalicama i tusirajte i nemojte na hirurgiju. Posle "doktori nemaju pojma, kako ne moze da izleci, spasi i sl".
Otkud tebi ideja da je sve malte nasledno. U kojim si to "medicinskim" knjigama pročitao.
Moj otac i moj deda bili su izrazito kosmati , dok sam ja evo već skoro očelavio.
I jedan i drugi su imali ko prst debele vene po nogama, dok ja još ne znam šta znači uopšte proširena vena.
Ćale je uvek kuburio sa visokim pritiskom, dok je meni normalan?
Добар је ефекат ласерске операције.
Враћају се у само 25% случајева.
А са класичном хирургијом се враћају у чак 65%.
Iskustva?
Prirodni lekovi?
Ishrana?
Hvala unapred![]()