VANZEMALJCI!?!?!?

• Začetnik teme Začetnik teme Mladen_VR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mladen_VR:

«satelit Titan, jedan od najvecih satelita Jupitera.»

Da pored velikih Galilejevih satelita još i Titan kruši oko Jupitera stvarno bi bilo mnogo. Titan je Saturnov satelit.

«Tipican primer nesposobnosti analiziranja atmosfere»

Ne, spektralnom analizom se bez problema odredi sastav atmosfere. Problem je što ne znamo šta se ispod nje nalazi jer je veoma gusta. Cassini je na putu i za manje od 11 meseci stiže u Sasturnov sistem. Pred kraj 2004. sonda sa Cassini-a sleće na Titan, fotografisaće okolinu i ispitivati hemiski sastav. Teško da će naći išta živo s obzirom na temperaturu, ali nikad se ne zna..

pozdrav

1010011:
Mladen_VR:

«satelit Titan, jedan od najvecih satelita Jupitera.»

Da pored velikih Galilejevih satelita još i Titan kruši oko Jupitera stvarno bi bilo mnogo. Titan je Saturnov satelit.

«Tipican primer nesposobnosti analiziranja atmosfere»

Ne, spektralnom analizom se bez problema odredi sastav atmosfere. Problem je što ne znamo šta se ispod nje nalazi jer je veoma gusta. Cassini je na putu i za manje od 11 meseci stiže u Sasturnov sistem. Pred kraj 2004. sonda sa Cassini-a sleće na Titan, fotografisaće okolinu i ispitivati hemiski sastav. Teško da će naći išta živo s obzirom na temperaturu, ali nikad se ne zna..

pozdrav

U pravu si, Titan jeste Saturnov satelit(nesto je trulo u drzavi Danskoj)

Tipican primer nesposobnosti analiziranja atmosfere je upravo satelit Titanili samog sastava planete(satelita)itan, jedan od najvecih satelita Saturna. Atmosfera satelita je tako gusta i netransparentna, da se ne moze videti ni delic "sveta" koji lezi ispod nje. Ako nismo u mogucnosti da otkrijemo i dovoljno analiziramo planete/satelite u sopstvenom sistemu, pa ne mora ni biti ceo Solarni sistem - Jupiter je dosta blizu, kako li cemo sa sadasnjom tehnikom Habla istrazivati ostala zvezdana prostranstva?
P.S.: Jedva cekam konstrukciju novih i savremenijih satelita, svemirskih stanica i teleskopa!

Mladen_VR:

«pogledaj ponovo moju poruku - videces da sam rekao isto sto i ti u odgovoru.»

Da, znam da slično razmišljamo na ovu temu. Hteo sam samo da ispravim to u vezi Titana. Ništa strašno. :)

«odi na SF.»

Dolazim..

Prvo, moram reči da ne znam dali ima malih zelenih.

Drugo: ako je x milijardi puta y milijardi planeta to nipošto ne potvrdjuje logiku, da onda mora da ima još negde života. Jer po toj logici bi bilo nekoliko zrna peska u pustinji inteligentnih (i razvili bi se u ljude:)))

Treće: ima vanzemaljaca. To su duhovna bića, koja znači nisu materializovana (pa ni ne zavise od materije, prostora i vremena)

Kissko:
Ne onakvi, kakve ti misliš :wink:

Samo sam parafrazirao tvoj odgovor Sashi1... daklem, šala. Inače, moj najomiljenji tip vanzemaljaca su superinteligentni prelivi ljubičaste boje. Mrzim bilo šta što ne postoji a liči na ljude, kao što su čovekoliki vanzemaljci, Bog, Deda Mraz, Jeti, Gremlini i sl.

Sizif:
Kissko:
Ne onakvi, kakve ti misliš :wink:

Samo sam parafrazirao tvoj odgovor Sashi1... daklem, šala. Inače, moj najomiljenji tip vanzemaljaca su superinteligentni prelivi ljubičaste boje. Mrzim bilo šta što ne postoji a liči na ljude, kao što su čovekoliki vanzemaljci, Bog, Deda Mraz, Jeti, Gremlini i sl.

Ok, šaiš se, ali: zašto kažeš, da je Bog čovekolik? Na kakav način, možda?

Kissko:
Ne šalim se za to da isto verujem u Boga, Jetija i Deda Mraza, mrtav sam ozbiljan.
A što se tiče lika, kao hrišćanin pretpostavljam da znaš da je Bog navodno stvorio čoveka po svom liku, dakle to implicira da je navodni hrišćanski Bog čovekolik. Ako nisam negde pogrešio?

Sizif:

«da je navodni hrišćanski Bog čovekolik»

Možda je pravilnije reći da je čovek bogolik.

Ima onih koji tvrde da je Bog SVE stvorio po svom liku, ne samo čoveka. Kakva je to tek besmislica..

Sizif:
Kissko:
Ne šalim se za to da isto verujem u Boga, Jetija i Deda Mraza, mrtav sam ozbiljan.
A što se tiče lika, kao hrišćanin pretpostavljam da znaš da je Bog navodno stvorio čoveka po svom liku, dakle to implicira da je navodni hrišćanski Bog čovekolik. Ako nisam negde pogrešio?

Jesi. Pošto je on duhovno biće ima lik u vidu svojih karakteristika a ne neki statički materialni oblik...

A da mi sami u svemiru. to bi bilo malo sebicno reci. Bas i jesmo neki primjer. Vanzemaljci postoje naravno samo ne znamo dje. to nisu fantazije. malo smaknite fantaziju i pitajte se : milijardu galaksija mi jedini postojimo? Bilo bi malo glupo

Anonymous:
A da mi sami u svemiru. to bi bilo malo sebicno reci. Bas i jesmo neki primjer. Vanzemaljci postoje naravno samo ne znamo dje. to nisu fantazije. malo smaknite fantaziju i pitajte se : milijardu galaksija mi jedini postojimo? Bilo bi malo glupo
Ptica Srbicus domesticus često upada sama sebi u kljun, tj. govori stvari koje se isključuju. Na jednoj strani tvrdi postojanje Omnipotentie ultimate, ptice koja je stvorila čitav univerzum a u sred njega nalazi se baš i jedino njena šuma, a na drugoj strani govori o pticama koje nikad nije ni videla i koje se ne pominju u ptičijem izvoru znanja - knjizi iz pera Omnipotentie ultimate pod imenom Bibliotekus.

postoji realna mogucnost da vanzemaljci postoje i ja u nju verujem... sta vise, verujem u mogucnost da nas je stvorila neka vrhunska vanzemaljska inteligencija, jer pogledajte malo svoje telo koje radi kao masina... sve ima svoju ulogu i sve radi kao sat...

a da ne pominjem piramide koje su rasle na dva razlicita kraja zemljine lopte i to istih proporcija i u astronomskom smislu savrsenog polozaja...

dalje, pogledajte razne egipatske crteze gde su ljudi naslikani sa izduzenim glavama i nimalo ljudskim odlikama... postoje i spisi o jednom faraonu ali o tome drugi put.

Simpson:
postoji realna mogucnost da vanzemaljci postoje i ja u nju verujem... sta vise, verujem u mogucnost da nas je stvorila neka vrhunska vanzemaljska inteligencija, jer pogledajte malo svoje telo koje radi kao masina... sve ima svoju ulogu i sve radi kao sat...

a da ne pominjem piramide koje su rasle na dva razlicita kraja zemljine lopte i to istih proporcija i u astronomskom smislu savrsenog polozaja...

dalje, pogledajte razne egipatske crteze gde su ljudi naslikani sa izduzenim glavama i nimalo ljudskim odlikama... postoje i spisi o jednom faraonu ali o tome drugi put.

Kratko, ti radije veruješ, da su na stvorili Vanzemaljci (vrhunska vanzemaljska inteligencija) nego Bog. Zašto onda ne zoveš Boga: vrhunsko inteligentni Vanzemaljče?? ILI GA MOŽDA IPAK TAKO ZOVEŠ?

Mislim da zivot van Zemlje postoji. To je tako logicno, jer preveliko je to prostranstvo i sasvim je realno da su se "negde tamo" stekli uslovi za postojanje nekog zivog stvora.
A sto se tice toga: da li su nas posetili?-cisto sumnjam. Mislim da je to jos jedna velika laz(jer ljudi pre nasednu na veliku nego na malu laz)SAD koja je u sluzbi njene medijske politike, a radi ostvarivanja imperijalistickih ciljeva-vladavine svetom.

Kissko:
Kratko, ti radije veruješ, da su na stvorili Vanzemaljci (vrhunska vanzemaljska inteligencija) nego Bog. Zašto onda ne zoveš Boga: vrhunsko inteligentni Vanzemaljče?? ILI GA MOŽDA IPAK TAKO ZOVEŠ?

u svakom slucaju ne verujem u judeohriscanskog boga u koga ti verujes...

ako je priroda bog onda ja u boga verujem...

Inace, tema je o vanzemaljcima a ja govorim ovde o piramidama i slicnim stvarima koje ukazuju da su nas neka bica mozda i posetila... a ti nastavi da verujes u adama i evu i satanistickog boga koga je neko drugi za tebe izmislio jer ti nisi bio u stanju da sam nadjes odgovor na neka komplikovana pitanja. Toliko!

Simpson:

«boga koga je neko drugi za tebe izmislio jer ti nisi bio u stanju da sam nadjes odgovor na neka komplikovana pitanja.»

Ne slažem se sa tvojim stavom (razmišljanjem?) da su vanzemaljci posetili Zemlju ili uticali na gradnju piramida i sl. Postoje racionalna i jednostavna objašnjenja kako je sve to nastalo.

No, ovo gore citirano me je oduševilo. Velika istina sjajno rečena. Svaka čast.

1010011:
Simpson:

«boga koga je neko drugi za tebe izmislio jer ti nisi bio u stanju da sam nadjes odgovor na neka komplikovana pitanja.»

Ne slažem se sa tvojim stavom (razmišljanjem?) da su vanzemaljci posetili Zemlju ili uticali na gradnju piramida i sl. Postoje racionalna i jednostavna objašnjenja kako je sve to nastalo.

No, ovo gore citirano me je oduševilo. Velika istina sjajno rečena. Svaka čast.

Što se tiče postova 1010011, obično ih ne komentarišem jer nemam mnogo ni da dodam ni da oduzmem. Ali moram da se nadovežem ovde.

Prvo, svaka čast Simpsonu za opasan komentar. Dalje - piramide: za sve one koji se pitaju kako su one nastale, ja ću vam reći samo jedno - dajte meni 100 hiljada robova, 1000 goniča robova i 100 matematičara, inženjera i mehaničara, pa da vidite šta ćemo da napravimo bez dizalica i hidraulike.

Ne zaboravite na kom je nivou bila egipatska civilizacija u to vreme - oni nisu imali hrišćane da ih spaljuju zbog tvrdnji da se zemlja okreće oko Sunca i slično... :twisted:

UBEDjEN SAM U POSTOJANjE VANZEMALjACA.MOZDA SMO I MI NEKI VANZEMALjCI ZA NEKOGA,JER SVEMIR NIJE NI 1% ISPITAN.SIGURNO SE NEGDE NALAZI I NEKA PLANETA NALIK NASOJ,GDE SU SE STVORILI ISTI USLOVI ZA ZIVOT KAO I KOD NAS.

BALTAZAR:
UBEDjEN SAM U POSTOJANjE VANZEMALjACA.MOZDA SMO I MI NEKI VANZEMALjCI ZA NEKOGA,JER SVEMIR NIJE NI 1% ISPITAN.SIGURNO SE NEGDE NALAZI I NEKA PLANETA NALIK NASOJ,GDE SU SE STVORILI ISTI USLOVI ZA ZIVOT KAO I KOD NAS.

mozda je ispitano 0% jer cuo sam najnoviju teoriju da je svemir neogranicen! vec se javljaju problemi u posmatranju zvezda jer konstantno se pojavljuju nove na nebu tj uvek su tu ali cim se napravi neka jaca optika ugledaju nesto novo.

Oni koji ne veruju u vanzemaljce obično su tvrdo ubeđeni da ne postoje, a NEMAJU POJMA DA LI ZAISTA POSTOJE ILI NE POSTOJE. Dakle, nemaju činjenice, dokaze ni argumente.
Oni koji veruju u vanzemaljce pozivaju se na mnoge činjenice pa i materijalne dokaze, a osim toga su i logični: treba biti idiot pa verovati da smo u ovolikom kosmosu jedini. To je više patološko nego logično razmišljanje.
Ako hiljade ljudi svedoči da je videlo leteći tanjir, niko im ne veruje. Ako samo jedan kaže da mu je komšija perverznjak, svi mu veruju. Svedočanstvo jednog svedoka je merodavno na sudu i može da uništi nevinog čoveka. To sve govori o vernicima nepostojanja vanzemaljaca i njihovom mentalitetu, a ne o samom problemu vanzemaljaca.

Back