Vanredno takmicenje - USKRS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da je tema objavljena malo ranije(sa dužim rokom),pa da svi mogu da fotografišu kada u svojoj okolini imaju mnoštvo simbola ovog praznika,možda bi bilo više učesnika.

Mada,ako je neko baš zainteresovan za temu,rešiće to nekako.
Problem je za one koji su malo zainteresovani.Njima treba vanjski podsticaj da bi svoju kreativnost usmerili u tom pravcu.

Kako sam ovo sročila...:zcepanje:Morala sam i ja da učestvujem u diskusiji,svi ste sa VINTAGE-a prešli ovde.:ljutka:

Poslednja izmena:
Pa ovde se... boj bije.... za slobodu... Fotografije... :think:

xcj2vl.jpg

Feniks je takođe simbol obnove. :)

Птица феникс доспела је у грчке и римске митове из Египта. Тамо се звала „боину“ (чапља), а како је боравила уз мочваре, стари Египћани су сматрали да је рођена из воде, на коју су гледали као на прапочетни елемент, и то сама од себе, слично као што се само од себе, према њиховим схватањима, родило и сунце. Повезивањем тих елемената настало је веровање да је та птица једно од отелотворења сунца које након владања светом умире и увек се изнова рађа, појављујући се у бљештавој светлости зоре. У сложеним египатским схватањима власт сунца (а тако и краља, чак и умрлог) обнављала се у тридесетогодишњим циклусима, који су симболизовали људски век. Из боинуа развио се феникс Грка и Римљана. Сматрали су га птицом која је имала чудесну моћ да се сваких пет стотина година у свом гнезду спали, а из пепела устаје подмлађена за нови живот. Тако је постала симбол ускрснућа, које су примили и хришћани.

Deco moja! :deda:

Proširite vidike!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back