Vanredno takmicenje - USKRS

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.180
Uskrs ... priprema, jaja, dekoracija, od velikog petka i posta do svecane trpeze u nedelju ...sve ono lepo vezano za ovaj dan se moze naci ispred vaseg objektiva :)

Tema: USKRS

Pravila...Svako ko je clan krstaricinog foruma ima pravo da ucestvuje

Pravila

1. Fotografije moraju biti vase delo.

2. Zabranjeno je stavljati potpis na fotku.

3. Fotografija mora biti 800x600 (ili priblizne) rezolucije.

4. Photoshop-obrada dozvoljena.

5. Svako ima pravo da posalje JEDNU fotografiju.

6. Fotografija mora odgovarati zadatoj temi.

----------------------------------------------------------------------------------------
Slanje fotki
Fotke saljete putem pp-a...... Nini

Rok za slanje fotografija je 8.5.2013.g.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Detalji oko glasanja bice objavljeni 8.5.2013.g.

Sve sto nije jasno mozemo ovde da postavljamo pitanja i odgovore

[VAZNO]
Posto je u pitanju vanredno takmicenje i nagrada ce biti vanredna.
Pobednik ce dobiti pravo na izbor teksta u naslovu korisnickog imena po izboru.

da preciziram... radi se o tekstu iznad zelenih reputacionih kockica: aktivan clan, elita, legenda, starosedelac .....
pobednik ce moci da izabare bilo koji tekst umesto tih generickih tekstova.

Nema potrebe da se filozofira previse oko teme Uskrs
tema ne samo da je povezana sa hriscanstvom i ovim
velikim praznikom vec ima veze i sa Prolecem jer je Uskrs
u ovom godisnjem dobu, pa tako mozete pustiti masti na volju
na primer ko nece farbana jaja da ufotka moze samo jaja na pijaci

Pa sta "priprema" drugo znaci nego za trpezu? I napisao si "od Velikog petka do nedelje". Znaci, necu da slikam ni jaja ni trpezu.

Priprema ne znači za trpezu samo, može da znači bilo šta. Pa ako ćeš baš od skroz duhovnog aspekta, do uređivanja kuće, hrane, ili bilo čega...
Možeš ti i sada da uslikaš sliku za takmičenje, niko ti ne brani...
Baš si stvarno bukvalno shvatila :lol:

Pikola ne preteruj i ne banalizuj stvari ..Lepo ti je objasnjeno sta sve moze...
ako ti se tema ne svidja i ne nalazis se u njoj nemoj da ucestvujes kao takmicar
vec kao posmatrac... do neke druge teme koja ce ti "leci" sto bi rekli

Nema potrebe da se filozofira previse oko teme Uskrs
tema ne samo da je povezana sa hriscanstvom i ovim
velikim praznikom vec ima veze i sa Prolecem jer je Uskrs
u ovom godisnjem dobu, pa tako mozete pustiti masti na volju
na primer ko nece farbana jaja da ufotka moze samo jaja na pijaci

E pa ako jaja nemoraju da budu farbana, zasto se tema onda ne zove samo "Jaja" ili "Prolece i jaja" umesto "Uskrs"?

Ucesnicima koji ne zive u Srbiji je tako, prakticno, izbor mogucnosti ogranicen - reduciran na bela i braun jaja; na prolece, prolecno cvece (a u Venecueli nema ni proleca:mrgreen:) - ali cemu brige, mozda ce neko naci u albumu starije slike ofarbanih jaja ili coko-zekica...:roll: Tim malim mogucnostima treba sad da budemo zadovoljni? A ko to nece, nemora da ucestvuje... i kako izgleda - ja necu -ovakve teme ne podrzavam ovde
smilie_girl_194.gif

Religiozne teme za takmicenje se ne bi smele postavljati(osim na pdfu Religije). Ovom temom (ovde na ovom mestu) se diskriminiraju svi koji su druge vere a zive u Srbiji, isto kao i ateisti koji nevide nikakvog smisla i koje nista na ovu temu ne pokrece. Tema u mojim ocima je sovinisticka! Da naglasim - ne podmecem postavljacu ove teme sovinizam - ne poznajem ga dovoljno da bi se to usudila ali ciste savesti mogu da tvrdim da je o svemu ovome jako povrsno razmisljao.

:snesko5:

Poslednja izmena:
Krajnje neumesna insinuacija oko sovinizma i diskriminacije sto nikako nije u redu i necu dozvoliti na ovom pdf-u da se tako nesto vise dogodi..
najmanje politizacija ovog pdf-a....ono sto sam vec rekla kazem i tebi..ako ti tema ne odgovara i nije ti «legla» nemoj da ucestvujes.
Pri tom..kada se na drugim sajtovima postavi takmicarska tema Uskrs ili Bozic ..onda je to u redu..a kada je postavimo ovde onda se nalazi bezbroj zamerki i primedbi..i skacete za oci tumaceci kako kome odgovara..samo ne onako kako treba..
Pred ove Uskrsnje praznike odrzavaju se bezbrojne crkvene i drustvene manifestacije kao sto su Decije radionice gde deca farbaju jaja, prave ih
od raznih materijala i povezuju ih sa Prolecem jer Uskrs pada u Prolece..znaci sa cvecem , zivotinjama koje simbolizuju Uskrs i tako dalje..Vec tradicionalno godinama cini mi se vec 12 godina se odrzava aukcija uskrsnjih jaja u galeriji Pero a vezano za Uskrsnje praznike, gde nasi i strani umetnici rade uskrsnja jaja i daju galeriji na aukciju ... i da ne navodim dalje..Uskrs se obelezava i u svim javnim sredstvima informisanja...
Smatras li i to diskriminacijim i sovinizmom..?

Poslednja izmena:
Tema je USKRS.
Istina jeste da je vezana za jedan religijski praznik, ali to je i društvena pojava..ali i prirodna! (ili natprirodna - nećemo sad o filozofiji)
Siguran sam da Nina neće odbijati ni fotografije koja simbolički ukazuju na vaskrsenje, ponovo buđenje, oživljavanje i sl.
Priroda je puna takvih stvari. Može se i sam kreirati nešto ...
Jaje je upravo simbol toga. Kao i pšenica itd.

Evo ni ja neću biti u Srbiji, pa kakve to veze ima :)

Tema je baš široka.
Izlazak Sunca je npr Vaskrsenje :D

Ne znam, ja da sam ateista, ja bih iz inata pobedio :lol: A možda i jesam...mislim komplikovane su to stvari :)
Dakle, simbolika je u pitanju. Niko neće uslikati Hrista kako vaskrsava!
Ali hoće jaja koja predstavlju to na neki način...

I da, još nešto, u časopisu "REFOTO" postoji goišnji konkurs, a teme je "NOVI POČETAK" Dakle...to je to, tema je ista.

Eto, nemojte da odustajete :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back