Vandredno školovanje - pomoć hitno potrebna!

Miloš KS

Aktivan član
Poruka
1.950
Evo, ovako. Ja sam kao mali imao velikih zdravstvenih problema, koje nisam rešavao, zbog čega su moji roditelji odlučili da ne krenem u školu. Moji problemi su se, zbog nemarnosti istih, nastavljali tokom celog mog detinjstva, i sprečavali me da u tim godinama počnem sa školovanjem. Sada imam 16 godina, i odlučio sam ga, konačno, bez pomoći mojih roditelja, samo zahvaljujući svojoj želji i volji za to, konačno, započnem školovanje, počevši od prvog razreda osnovne, pa sve do drugog srednje, u koji bih sada trebao da krenem. Ono što želim saznati na ovom forumu, i zamoliti za što više odgovora, jer će mi zaista mnogo, mnogo, mnogo značiti, su informacije o vandrednom školovanju, od prve, pa do poslednje. Dakle, sve što znate, napišite na ovoj temi, i biću vam neizmerno zahvalan. A, ono što me, pre svega, i najviše od svih drugih stvari interesuje je, sledeće: Koji predmeti se uče u osnovnoj školi, koliko njih ima, i za koliko vremena, po slobodnoj proceni, mogu završiti jedan razred osnovne škole??? I, za koji razred će mi, takođe, po slobodnoj proceni, trebati najviše vremena da ga završim (a to je sedmi, zar ne? ), i koliko bi to vremena trebalo biti? Za koliko vremena mogu, za početak, završiti prvi razred osnovne škole? Da li se u svakoj osnovnoj školi može ići i vandredno, ili samo u određenim??? Da li se za vandredan upis u osnovnoj školi plaća, i ako se plaća, kolika je ta suma, i da li se plaća odmah, u gotovini, ili postoje popusti? Takođe, želeo bih isto pitati i za srednju, a i za nju imam sledeća pitanja: za koliko godina bih, otprilike, mogao doći do srednje škole, i po slobodnoj proceni, završiti osnovnu školu, ukoliko učim najbolje što mogu??? I da li tada u srednjoj mogu upisati koji god smer želim, ili to zavisi od osnovne, i bodova??? Isto pitanje imam i za fakultet. A, najglavnije pitanje dolazi na kraju, a to je sledeće. Da li, i kako mogu ići u, npr. dva, ili više razreda osnovne škole u jednoj godini??? Isto pitanje važi i za srednju. Želeo bih zaista dobiti što više odgovora, koji će mi jako, jako značiti u budućem školovanju, a i životu, uopšte. Hvala unapred. :)

Evo, ovako. Ja sam kao mali imao velikih zdravstvenih problema, koje nisam rešavao, zbog čega su moji roditelji odlučili da ne krenem u školu. Moji problemi su se, zbog nemarnosti istih, nastavljali tokom celog mog detinjstva, i sprečavali me da u tim godinama počnem sa školovanjem. Sada imam 16 godina, i odlučio sam ga, konačno, bez pomoći mojih roditelja, samo zahvaljujući svojoj želji i volji za to, konačno, započnem školovanje, počevši od prvog razreda osnovne, pa sve do drugog srednje, u koji bih sada trebao da krenem. Ono što želim saznati na ovom forumu, i zamoliti za što više odgovora, jer će mi zaista mnogo, mnogo, mnogo značiti, su informacije o vandrednom školovanju, od prve, pa do poslednje. Dakle, sve što znate, napišite na ovoj temi, i biću vam neizmerno zahvalan. A, ono što me, pre svega, i najviše od svih drugih stvari interesuje je, sledeće: Koji predmeti se uče u osnovnoj školi, koliko njih ima, i za koliko vremena, po slobodnoj proceni, mogu završiti jedan razred osnovne škole??? I, za koji razred će mi, takođe, po slobodnoj proceni, trebati najviše vremena da ga završim (a to je sedmi, zar ne? ), i koliko bi to vremena trebalo biti? Za koliko vremena mogu, za početak, završiti prvi razred osnovne škole? Da li se u svakoj osnovnoj školi može ići i vandredno, ili samo u određenim??? Da li se za vandredan upis u osnovnoj školi plaća, i ako se plaća, kolika je ta suma, i da li se plaća odmah, u gotovini, ili postoje popusti? Takođe, želeo bih isto pitati i za srednju, a i za nju imam sledeća pitanja: za koliko godina bih, otprilike, mogao doći do srednje škole, i po slobodnoj proceni, završiti osnovnu školu, ukoliko učim najbolje što mogu??? I da li tada u srednjoj mogu upisati koji god smer želim, ili to zavisi od osnovne, i bodova??? Isto pitanje imam i za fakultet. A, najglavnije pitanje dolazi na kraju, a to je sledeće. Da li, i kako mogu ići u, npr. dva, ili više razreda osnovne škole u jednoj godini??? Isto pitanje važi i za srednju. Želeo bih zaista dobiti što više odgovora, koji će mi jako, jako značiti u budućem školovanju, a i životu, uopšte. Hvala unapred. :)

za osnovnu skolu ne mogu ti pomoci jer tu ne znam kako ide. a za srednju, upises smer, 3,4 stepen. pa upises godinu, pa prijavis 3 predmeta da poalzes, i paltis naravno, predmet je 300-400 din. a ima oko 7-8 u prvoj godini. i tako polazes svaku godinu do poslednje 4.te. naravno jedna godina kosta oko 25 000 - 30 000 din otprilike. ali kad zavrsis dobijes dipllomu sve uredno. i mozes poceti da radis tj zaqposlis ko i redovan djak. :) nadam se da ti je pomogllo malo.

Hvala, puno!!!!!!!!!!!!!! Ali, imam još dva pitanja, i ona su sledeća, pa bih želeo pomoć i odgovore na njih: prvo je, koliko mogu u jednoj godini završiti razreda osnovne, a i srednje škole??? I drugo pitanje, da li ću moći, kada krenem vandredno u srednju školu, upisati paralelno i kao običan đak ići u školu i razred koji bi mi tada po godinama i bio konzistentan??? Unapred hvala na odgovorima, mnogo će mi značiti. :)

Pod uslovom da ovo nije neslana šala;
Prva četiri razreda osnove verovatno možeš završiti za po maksimum pola godine, premda se tu uče najosnovnije stvari, pismen si vidim, matematika je veoma prosta, ostalo je čista teorija
Sad, u petom, matematika postaje malo komplikovanija, i možda ćeš moći da završiš za nešto manje cele školske godine, mada zaista nisam nikad sreo nekoga ko ide vanredno u osnovnu
Kasnije postaje sve teže zbog mnogo izgubljenog znanja, ali možeš da stigneš.. Verujem da bi osnovnu mogao da završiš za 4-5 god., zatim srednju bolje da upišeš bilo koju trogodišnju, i da sve to završiš do 22-3; mada znam i one koji su mnogo kasnije krenuli u srednju. Mislim da je malo nerealno da govorimo o fakultetu uzevši u obzir da treba da nadoknadiš 10 godina školovanja..

Hvala, puno!!!!!!!!!!!!!! Ali, imam još dva pitanja, i ona su sledeća, pa bih želeo pomoć i odgovore na njih: prvo je, koliko mogu u jednoj godini završiti razreda osnovne, a i srednje škole??? I drugo pitanje, da li ću moći, kada krenem vandredno u srednju školu, upisati paralelno i kao običan đak ići u školu i razred koji bi mi tada po godinama i bio konzistentan??? Unapred hvala na odgovorima, mnogo će mi značiti. :)

Posto znas da citas i pises verovatno ces prva 4 osnovne "preleteti" za jednu godinu ali najbolje je da odes u neku osnovnu skolu ili da odes u centar za socijalni rad i tamo lepo sve pitas.Drug mi je zavrsio srednju 3 i cetvrtu vanredno za godinu dana,znaci jednu godinu je ucio za dve.

U članku o opismenjavanju odraslih koji nikad nisu išli u školu rečeno je da se prva četiri razreda prelaze za godinu dana*, a zatim peti i šesti razred za jednu godinu i sedmi i osmi za jednu godinu, ukupno tri (pri tom se ide u večernju školu).

*zato što mala deca u suštini imaju samo par časova dnevno a ostatak vremena se igraju i uče razne stvari primerene uzrastu (mama, tata, maca, zeka, kuca, pesmice) a to sve odraslima ne treba nego se uglavnom uči pravilno pisanje i matematika.

U višim razredima osnovne se drastično redukuju predmeti tj. postoje samo akademski, nema muzičkog, likovnog, fizičkog (to sam bar video po spisku predmeta na sajtu ministarstva) tako da se godinu dana nastave zbije u jedno polugođe. Ne znam koliko se stvarno nauči.

Ja mislim da je srednjoškolske predmete potrebno učiti bar godinu dana za godinu. Mislim da neke škole i ne primaju vanredne učenike.

U članku o opismenjavanju odraslih koji nikad nisu išli u školu rečeno je da se prva četiri razreda prelaze za godinu dana*, a zatim peti i šesti razred za jednu godinu i sedmi i osmi za jednu godinu, ukupno tri (pri tom se ide u večernju školu).

*zato što mala deca u suštini imaju samo par časova dnevno a ostatak vremena se igraju i uče razne stvari primerene uzrastu (mama, tata, maca, zeka, kuca, pesmice) a to sve odraslima ne treba nego se uglavnom uči pravilno pisanje i matematika.

U višim razredima osnovne se drastično redukuju predmeti tj. postoje samo akademski, nema muzičkog, likovnog, fizičkog (to sam bar video po spisku predmeta na sajtu ministarstva) tako da se godinu dana nastave zbije u jedno polugođe. Ne znam koliko se stvarno nauči.

Ja mislim da je srednjoškolske predmete potrebno učiti bar godinu dana za godinu. Mislim da neke škole i ne primaju vanredne učenike.

A, može li link Ministarstva, i svih tih informacija koje ste Vi saznali??? Unapred hvala, mnogo će značiti... :)

A, u kojim bi se školama to mogao u Beogradu raspitati...??? Unapred hvala. :)

http://drugasansa.rs/?page_id=41 - spisak skola

ШКОЛСКА УПРАВА КРУШЕВАЦ

ОШ „Живадин Апостоловић“, Трстеник
Адреса : Ул. Кнегиње Милице 41, 37240 Трстеник
Телефон: 037/ 711- 464
Електронска пошта: oszivadinapostolovic@open.telekom.rs

ОШ „Доситеј Обрадовић“, Ћићевац
Адреса: Ул. Ђуре Даничића бр. 6, Ћићевац
Телефон: 037 811 761
Електронска пошта: dositejkrusevac@open.telekom.rs

ШКОЛСКА УПРАВА БЕОГРАД

ШОOО „Бранко Пешић“, Земун
Адреса : Светотројчина 4, Земун
Телефон: 3167-133
Електронска пошта: os.branko.pesic@sbb.rs
Интернет страна: www.osbrankopesic.edu.rs

ШООО „Ђуро Салај“, Београд
Адреса: Војводе Миленка 33, 11000 Београд
Телефон: 011/2644-790
Е-пошта: djusal@yahoo.com

ОШ „Вук Караџић“, Степојевац
Адреса : 7 октобра б.б., 11564 Степојевац
Телефон: 011/8141-502; 011/8141-310
Електронска пошта: vukkaradzicstepojevac@gmail.com

ОШ „Васа Чарапић“, Београд
Адреса : Авалска 48а, 11 223 Бели Поток
Телефон: 011/3906 981
Електронска пошта: osvasacarapic@gmail.com
Интернет страна: www.os-vasacarapic.com

ОШ „Милорад Лабудовић Лабуд“, Барошевац
Адреса: М. Лабудовића 34, 14235 Барошевац
Телефон: 011/8158725
Е-пошта: skolabarosevac@gmail.com

Poslednja izmena:
Haiiii svima. :)
E ovako,sutra imam popravni iz Fizičke Hemije (III godina hemijsko poljoprivredne škole) Ne bih sad' tu nešto da se prenemažem,al' stvarno je teško. :dash: I ja znam da ću pasti godinu,nisam se pomirila sa tim,i nisam mirna u vezi toga,ali šta je tu. Ne znam na koji način to da kažem baki i tati. Nego,moje pitanje je sledeće. Pošto ja padam godinu,dakle,ponovo ponavljam treću godinu srednje škole. Da li ja tu istu treću godinu mogu da krenem vandredno i tako je i završim. Da li je moguće godinu koju si pao da očistiš vandredno? :dontunderstand: I nemojte me osudjivati ljudi,bila sam neodgovorna i razmažena,priznajem. Ali zaista ne želim da se odreknem školovanja. :sad2:

Ako si druga godina kuvar,znaci da jos ne mozes vanredno , mislim da trebas da imas 17 ili 18 godina pa na gore.Inace oba su ti trogodisnja smera, pa sta onda zanovetas zavrsi za kuvara i upisi posle konobara vanredno.
Smatram da je teze vanredno skolovanje od redovnog, bila sam na oba, jer sam trebas da prevalis celo gradivo za kratko vreme, a redovno ides malo po malo i jos ti objasnjavaju, sto je mnogo bolje. Inace dosta njih kazu da vanredno ne moras da ucis, lazu, moras da ucis i ne pustaju tek tako kako,bar kod mene kolale price, vec knjigu u sake pa bubaj.

Back