Vandalizam.. .

freewill

Primećen član
Poruka
504
.. .prijatelji sve vise uzima maha, ne znam da li ste upoznati sa skorasnjim dogadjajem u Novom Sadu i sire.
Zato pozivam sve vernike(da upute molitvu dragome Bogu), sve ljude dobre volje, sa foruma religija da zaborave svoja razmimoilazenja koliko-toliko bar na ovoj temi, jer vandalizam(zlo) ne stedi nikoga i ima samo jedan cilj(da unisti i degradira coveka), isto tako bi trebalo da imamo jednu ovakvu temu koja ima samo jedno za cilj, a to je--> da se okupimo zbog onoga oko cega je vecina saglasna, a to je dragi prijatelji: DOBRO i poziv na cinjenje DOBRA, jer vandalizam se desava u nasem komsiluku i nije vise pitanje je vremena kada ce doci kod nas, tema u kojoj cemo da pokusamo da usaglasimo zajedno svoja misljenja i pokusamo zajednickim snagama uz pomoc Boziju da iskoristimo svu nasu dobrotu da smislimo nacin da se odbranimo od toga.. .
pOzDrAv za sve !

Pozdravljam svim srcem ovaj predlog. Odlična ti je ideja da se ovo mesto ne koristi samo za razilaženje i potvrđivanje ličnih stavova, već da ga zaista svi zajedno iskoristimo i svojim prisustvom damo doprinos višem cilju.
Zato, počnimo ODMAH da se molimo, svako kako ume i oseća. Mislim da ćemo učiniti mnogo za sebe i druge.
pOzDrAv forumu religija.

freewill:
.. .prijatelji sve vise uzima maha, ne znam da li ste upoznati sa skorasnjim dogadjajem u Novom Sadu i sire.
Zato pozivam sve vernike(da upute molitvu dragome Bogu), sve ljude dobre volje, sa foruma religija da zaborave svoja razmimoilazenja koliko-toliko bar na ovoj temi, jer vandalizam(zlo) ne stedi nikoga i ima samo jedan cilj(da unisti i degradira coveka), isto tako bi trebalo da imamo jednu ovakvu temu koja ima samo jedno za cilj, a to je--> da se okupimo zbog onoga oko cega je vecina saglasna, a to je dragi prijatelji: DOBRO i poziv na cinjenje DOBRA, jer vandalizam se desava u nasem komsiluku i nije vise pitanje je vremena kada ce doci kod nas, tema u kojoj cemo da pokusamo da usaglasimo zajedno svoja misljenja i pokusamo zajednickim snagama uz pomoc Boziju da iskoristimo svu nasu dobrotu da smislimo nacin da se odbranimo od toga.. .
pOzDrAv za sve !
Odlicna ideja,neka te Bog cuva na tvom putu. :wink: :wink:

Jednom sam slusala svog prijtelja, coveka koji je verujuci i koji je dobio mnoge uvide kroz veru, kako savetuje moju prijateljicu:

Sve lose sto dolazi iz okruzenja ne smete propustati kroz sebe jer dalje slede bolesti. Na zlo ne smete odgovarati zlom.... Ne smete dozovoliti, ako vas neko uvredi, da izazove u vama lose misli. Covek se upeca na misao. Nije obucen da se izbori. Ne smete dozvoliti da se u Vama pojave lose misli kao odgovor. NE SMETE NASTAVLJATI LANAC ZLA!! Ako nemate dovoljno mudrosti.. recite GOSPODE, PREUZMI TI , JA NE MOGU DA SE BORIM SA TIM.. i budite mirni jer, Gospod je uvek sa nama. Samo nemojte nastaviti da reprodukujete lose kao odgovor na lose upuceno Vama.

Ja sam puno naucila od njega...i poklanjam vam, moji dragi prijatelji, ovaj mali savet koji je meni mnogo puta pomogao u zivotu.

...istorija ih pamti od prvog veka kao Germansko pleme pristalice Arianisma, pa do 533 kada su ih rimljani sto potamanili sto pokatolicili. U tom periodu, kaze zavanicna hriscanska istorija, oni su sve rusili pred sobom kao i Varvari, Huni ili Mongoli. Sve ih je ta ista istorija zadrzala kao pojam zla za razliku od faraona, cezara ili Aleksandra "velikog", svi veci jedan od drugoga kakve postene majke ne radjaju. Sta su sve ti Vandali i ostali divljaci mogli da ruse? Pa ono sto su lokalni faraoni pravili. Piramide nisu gradjene u pustinji, nego je njihova gradnja napravila pustinju, sto su "divljaci" shvatali i beznadezno pokusavali da vrate zlikovce Bozjim delima. Sto je god do dana danasnjeg ludski "genije" stvorio to su uvek bile samo i iskljucivo MRTVE stvari. ZIVOT je u svim svojim oblicima BOZJE delo i morao bi nam biti svetinja. Ko je sada "vandal"?
Yeshi, sin Marijin je objasnjavao ljudima da se ne moze sluziti i Bogu i novcu. Mi smo se davno opredelili

MilicaN:
Jednom sam slusala svog prijtelja, coveka koji je verujuci i koji je dobio mnoge uvide kroz veru, kako savetuje moju prijateljicu:

Sve lose sto dolazi iz okruzenja ne smete propustati kroz sebe jer dalje slede bolesti. Na zlo ne smete odgovarati zlom.... Ne smete dozovoliti, ako vas neko uvredi, da izazove u vama lose misli. Covek se upeca na misao. Nije obucen da se izbori. Ne smete dozvoliti da se u Vama pojave lose misli kao odgovor. NE SMETE NASTAVLJATI LANAC ZLA!! Ako nemate dovoljno mudrosti.. recite GOSPODE, PREUZMI TI , JA NE MOGU DA SE BORIM SA TIM.. i budite mirni jer, Gospod je uvek sa nama. Samo nemojte nastaviti da reprodukujete lose kao odgovor na lose upuceno Vama.

Ja sam puno naucila od njega...i poklanjam vam, moji dragi prijatelji, ovaj mali savet koji je meni mnogo puta pomogao u zivotu.
Draga Milice,
Pozdravi prijatelja jos jednom (vec sam ga pozdravljala). To je sustina nase vere- uvek dobro i samo DOBRO.. i blagosiljati neprijatelje i moliti se za njih. Kada sipa pusti crnilo u moru, kako razbistriti more nego dodavati cistu vodu...tinta sa tintom daje crno more...
Ali sta mislite to dvoje pijane dece na katolickom groblju da li poticu iz porodica vernika ili nevernika? Da li bi deci koja su istinski vaspitavana u duhu vere ikada palo napamet tako nesto?
Milice, zanima me, kada si ti u pitanju, da li imas probleme u svom okruzenju zbog svoje vere?

MilicaN:

Draga Milice, hvala ti na jednoj podvučenoj rečenici, koja mi mnogo znači, jer u nekim situacijama prosto ne znam šta da radim.
Za vreme bombardovanja kod nas, radila sam sve što sam znala i mogla i "razgovarala" sa Bogom možda najintenzivnije tih dana. Nisam u početku mogla da se smirim i opredelim u strahu, pa sam onima koje sam doživljavala kao zle upućivala loše misli. Osećala sam da to nije dobro, jer me nije smirivalo i pružalo mi utehu. Onda sam počela da se molim Bogu za njih, za njihovo dobro i da im da razuma da shvate šta rade. Čak sam uspevala da u sebi pronađem ljubav za njih i da im je nekako šaljem. E, to sam posle radila do kraja i znala sam da je to dobro.
Pozdrav svima na Božijem putu.

Od sveg sveg srca podržavam prijedlog kojim je započela ova tema i želim svako dobro i duhovni blagoslov i drugima koji žele da ujedinimo ono što nam je zajedničko ostavljajući po strani (ali poštujući) ono što nas razlikuje. :D :D :D
Milo mi je što vidim da na ovom forumu takvi ipak nisu rijetkost.
I takođe potvrđujem Milicin recept, s napomenom da u njegovoj primjeni posebno pomaže stav da čovjek i nema neprijatelja osim onih koje Otac Nebeski na njega diže, a to su posredno opet prijatelji :) :) .
Živjeli braćo i sestre drago mi je da smo se sreli (i zato zahvaljujem Maran Ati što me praktično uputio na ovaj forum :D )!!
Slava Ocu Nebeskom uvijek i u svemu!

aharon:
Od sveg sveg srca podržavam prijedlog kojim je započela ova tema i želim svako dobro i duhovni blagoslov i drugima koji žele da ujedinimo ono što nam je zajedničko ostavljajući po strani (ali poštujući) ono što nas razlikuje. :D :D :D
Milo mi je što vidim da na ovom forumu takvi ipak nisu rijetkost.
I takođe potvrđujem Milicin recept, s napomenom da u njegovoj primjeni posebno pomaže stav da čovjek i nema neprijatelja osim onih koje Otac Nebeski na njega diže, a to su posredno opet prijatelji :) :) .
Živjeli braćo i sestre drago mi je da smo se sreli (i zato zahvaljujem Maran Ati što me praktično uputio na ovaj forum :D )!!
Slava Ocu Nebeskom uvijek i u svemu!

:idea: Hvala Gospodu!
-. ..pa potom hvala i tebi Brate moj a hvala i Sestrama. ..i ako smem da se nadovezem na ono tvoje na kraju:
-Slava Ocu Nebeskom uvijek i u svemu!-.. .neka tako bude ODUVEK i ZAUVEK!Amin!
pOzDrAv!

:D Са љубављу према ти, драги Ахароне.
:wink: Искрено надам се, да ћеш на дуго време бити још једним чланом нашеј породици.

Грлим.

Back