Vanbracno dete vs. napustiti zenu u trudnoci?

u mojoj sredini se na isti nacin gleda na roditelje koji ostave dete bez obzira da li je majka ili otac u pitanju. I jedne i druge smatraju losim ljudima.
Znam mnogo slucajeva losih roditelja skoro podjednako i majki i oceva, nazalost.
Na pisanje me je naveo ovaj tvoj post:
Cesto mi je u takvim situacija zao muskaraca, narocito ako su mi drugovi i znam da nisu losi ljudi.

Da, upravo tako.

Cesto mi je u takvim situacija zao muskaraca, narocito ako su mi drugovi i znam da nisu losi ljudi.

Na stranu ova upadica sa nagonom ali pravilo je da muski rod nema pravo glasa.

Ukoliko ona hoce da rodi on je covek najgori ako ne pokusa da stvara dom sa njom iako mu to ni na kraj pameti nikada nije bilo.
Ukoliko ona nece da rodi to je njeno pravo i on se tu nista ne pita.
Ukoliko ga tretira kao stvar onda je on kriv sto nije savrsen iako joj nikada nije ni delovao savrseno.
Ukoliko ona nacini los izbor onda je kriv sto se ne promeni i ne postane savrsen muz.

A sredina je uvek na strani zena. Bez izuzetka.

Niko ne pita onu koja prolazi kroz drugo stanje sa svalerom, nasilnikom, alkoholicarem, kackarom, prevarantom, covekom koji otvoreno voli drugu zenu itd itd, sto takvom dete ceka dok ce njega svi prezirati sto je takav nikakav...zene su jednostavno bez svake odgovornosti, narocito ako su u drugom stanju.
A sta je sa njom ukoliko ostane u drugom stanju? Ukoliko se on seti da je sa njom samo ubijao vreme i da mu ne pada na pamet nista dalje ni da pokusava, njoj ostaje ili da rodi i uziva u carima samohranog materinstva u Srbiji, gde si ugaiso ako nemas ko da ti pomogne oko deteta ili veliku platu da pomoc sam finansiras. Ili druga lepa mogucnost, abortus koja je za vecinu zena prilicno traumaticno iskustvo, a na stranu svi zdravstveni rizici.
I ne bih se nikako slozila da je sredina na strani zena. Cak je vrlo rada da osudi zenu sto nije mislia, sto se nije pazila, a mora biti da sa njom nesto nije u redu kada je u toj situaciji, jasno kao dan da ga je hvatala na bebu, jos kvari casno porodicno ime, cega jos uvek nazalost ima kod nas.

@sokvisnja
Slozila bih se u potpunosti osim sa procenom koliko je potrebno vremena u proseku za zeljenu trudnocu. Ako su u pitanju mladi i zdravi ljudi, sigurno ne treba toliko, ali to i dalje nista ne menja u odgovornosti.

Pa, sto se tice neplodnosti tako se gleda. Ako odlucis da imas dete i ne koristis zastitu i ne podje ti za rukom da zatrudnis, obracas se doktoru tek posle godinu dana. Godinu dana se smatra period koji je normalan i u kome bi trebalo da dodje do zaceca. Ako ne dodje u tom periodu, TEK onda se sumnja na neplodnost i vrse se dalje analize. To je ono sto ce ti svaki doktor reci. Naravno nekima podje za rukom u roku od par dana, nekima treba vise. Neki dobiju prvo dete iz prvog pokusaja za drugo im trebaju meseci. Nije bas tako lako napraviti dete, ne prima se to svaki put :) Tako da vecina tih prica "ma pukao kondom"...ili "samo jednom"...je uglavnom laz. Ne kazem, teoretski je moguce ali to su veliki izuzeci. A opet ponavljam, ne pravimo zakone na osnovu izuzetaka vec na osnovu UOBICAJENOG slucaja. Uobicajen slucaj je da se trudnoca desava kada se ne koristi zastita u nekom duzem vremenskom periodu i kada je nekoriscenje kontracepcije praksa u odnosima te dve osobe.

Kao sto i u svakom drugom slucaju kada nastupi posledica, to je NAJCESCE zbog neodgovornosti koje se ponavljaju i koje su obrazac ponsanja a ne nekog izuzetnog slucaja, gde se nekome to prvi put desilo. To je mnogooooo redje.

To je istina, a to sto vecina kada nastupi posledica laze jer pokusava da smanji svoj udeo i odgovornost pa se poziva na to kako se "eto desilo"...nije tako!

On covek onda mora da placa alimentacije bezmalo tri decenije za kaznu jer je pukao jedan kondom. Ili je ona preskocila pilulu. Brate, skupa kazna.
To je kao kad se neko oklizne niz stepenice i slomi kicmu, a onda kazes, pa skupa je to kazna, on se samo okliznuo.
Kad SAMO pukne kondom ili se SAMO preskoci pilula onda se SAMO!!! rodi novi covek.

Zanimljivo je da smatras vecom zrtvom to sto ce neko izdrzavati sopstveno dete, nego da to dete bude ubijeno i\ili majka ostane sa fizickim i psihickim posledicama.

- - - - - - - - - -

Pa, sto se tice neplodnosti tako se gleda. Ako odlucis da imas dete i ne koristis zastitu i ne podje ti za rukom da zatrudnis, obracas se doktoru tek posle godinu dana. Godinu dana se smatra period koji je normalan i u kome bi trebalo da dodje do zaceca. Ako ne dodje u tom periodu, TEK onda se sumnja na neplodnost i vrse se dalje analize. To je ono sto ce ti svaki doktor reci. Naravno nekima podje za rukom u roku od par dana, nekima treba vise. Neki dobiju prvo dete iz prvog pokusaja za drugo im trebaju meseci. Nije bas tako lako napraviti dete, ne prima se to svaki put :) Tako da vecina tih prica "ma pukao kondom"...ili "samo jednom"...je uglavnom laz. Ne kazem, teoretski je moguce ali to su veliki izuzeci.
Naravno, izuzetak ili ne, to nista ne menja kada je rec o odgovornsti.

Poslednja izmena:
Uporedjujemo odgovornosti :)

Znamo kakav je muskarac, u prvom slucaju najcesce, jelte, nije mogao ni minimalno da kontrolise nagon pa je navalio bez kontraceptivnih i sigurnosnih elemenata, u drugom je dno dna, gnjida etc.
Medjutim, da li i koliku odgovornosti snosi zena i u jednom i u drugom slucaju? U prvom slucaju moze biti lovac/sponzorusa ili naivna/glupa? U drugom, posto se gravidnost ne zove slucajno "drugo stanje", da li je moguce sve gestove i neuroze pripisati drugom stanju, jer postoje neki muskarci (ma kako ih karakterisali) koji nisu otisli samo zbog druge vec i iz straha za buducnost koji multiplicira zenkino ponasanje. Znaci, los je covek al je bio labilan i pre braka- da li je vaznija odgvoronost pri odabiru partnera od samog dogadjaja napustanja? I jos xxx pitanja.
De malo.. uzobiljite se :malav:
Razlika je u tome sto u prvom slucaju niko nikakvih ocekivanja od onog drugog tu nije ni imao, pa se ne moze ni pricati o nekim odgovornostima koji neki formirani odnosi nose, ali se svejedno moze pricati o odgovornosti prema detetu koje se zacelo iz te nesmotrenosti.
Dok se u drugom slucaju, uzevsi u obzir te fine nijanse na kojima insistiras, uglavnom sve se svodi na to da se prepao da ce zivot skoncati pored debele zene u nekim odgovornostima na koje mucenik nije spreman. Isto vazi i za majke koje je Emocija spomenula, koje ostave dete ocu i pobegnu glavom bez obzira, ne mozes im uci ni u trag.
I sada je najbolje zbaciti svoj deo odgovornosti na tudja pleca, jer ko mu je kriv sto nije psiholog, gatara, sto me ocigledno dovoljno ne poznaje pa ne zna da cu ja klisnuti kada mi to padne na pamet.

Sve zene koje znam a koje imaju decu sa Daunovim sindromom muzevi su napustili sto me navodi na zakljucak da su muskarci uglavnom gnjide i da zena treba dobro da razmisli pre nego nekom primerku uopste dozvoli da se razmnozava:sad2:

auu djevojčice ne lupaj,koliko ja znam primjera žena što su otišle od muževa kad su se razbolili...
prije će muško da ostane sa bolesnom ženom nego obratno,vjeruj mi!
čim žensko nanjuši da je muškarac i malo bolestan,znači radi se o potpuno bezazlenoj bolesti u većini slučajeva će da ga šutne,žene su takve,jednostavno se isprepadaju,šta već...

na kraju se dobija potpuno napusteno dete, jer se oba roditelja odricu odgovornosti i zele da nastave svoje zivote tjah da im nista ne prekida zivot i ne kvari plan. eto...jednostavno je. niej bitno sto ce to dete ziveti u nekom domu i sto ce biti potpuno odbaceno. muskarac se odrice svake odgovornosti, zena mora da brine os vom zdravlju, ko ebe dete.

To je kao kad se neko oklizne niz stepenice i slomi kicmu, a onda kazes, pa skupa je to kazna, on se samo okliznuo.
Kad SAMO pukne kondom ili se SAMO preskoci pilula onda se SAMO!!! rodi novi covek.

Zanimljivo je da smatras vecom zrtvom to sto ce neko izdrzavati sopstveno dete, nego da to dete bude ubijeno i\ili majka ostane sa fizickim i psihickim posledicama.
Da...
Rep.

Znamo kakav je muskarac, u prvom slucaju najcesce, jelte, nije mogao ni minimalno da kontrolise nagon pa je navalio bez kontraceptivnih i sigurnosnih elemenata, u drugom je dno dna, gnjida etc.
Medjutim, da li i koliku odgovornosti snosi zena i u jednom i u drugom slucaju? U prvom slucaju moze biti lovac/sponzorusa ili naivna/glupa? U drugom, posto se gravidnost ne zove slucajno "drugo stanje", da li je moguce sve gestove i neuroze pripisati drugom stanju, jer postoje neki muskarci (ma kako ih karakterisali) koji nisu otisli samo zbog druge vec i iz straha za buducnost koji multiplicira zenkino ponasanje. Znaci, los je covek al je bio labilan i pre braka- da li je vaznija odgvoronost pri odabiru partnera od samog dogadjaja napustanja? I jos xxx pitanja.

Jel ovo neka trol tema?

Čemu pravljenje dva deteta kada je mogao jednoj da napravi, a sa drugom da uživa dokle god poželi?

Odgovornost podjednaka. Da li ce dete biti rodjeno odlucuje ona, da li ce se placati alimentacija odlucuje zakon, da li ce on pristati na brak ako ona hoce odlucuje on.

Niko tu nije ni nesvestan, niti u ne znam kakvom stanju. Ljudi moraju da snose posledice za svoje odluke, i ako im se ne dopadaju te posledice, ne treba nikome da se zale, sami su odgovorni.

Ovde je jedino steta sto dete dolazi u jednu situaciju koja je mozda losija nego sto bi bila da su roditelji bili odgovorniji, ali i to je pod upitnikom...

:ok:;)

pa znas sta.
***** moj mi biramo, znas
hormoni prorade, zamagle ti sva cula,. pa kako ti bude
cak i ono malo mozga sto nije pretvoreno u kasu, vidi ono sto moze da vidu
sta hocu da kazem
covek sam sebe iznenadi
a cudi se sto ga drugi iznenadi

Back