Vakcinacija dece, da ili ne?!

ajde ovako..
cemu sluzi vakcina?...zastita protiv bolesti?..ok a sta je bolest?...napor naseg tela da se oslobodi stetnih i neorganskih materija koje smo uneli u sebe i da popravi nacinjenu stetu....znaci ne postoji lek za bilo koju bolest,posto su i lekovi neorganski.... telo mora i protiv njih da se bori ... telo treba podzati u tim naporima...
1 cist vazduh,danju i nocu
2 cista voda za pice
3 pravilna ishrana (75% voce 20% povrce i 5% orasi...)
4 kretanje ,svakodnevna fizicka aktivnost...
5 konzumiranje sunca...svakodnevno izaci malo na sunce...bez:cool:
6.odmaranje u miru i tisini
7.lubav i harmonija sa svojim bliznjim
...ako ovako zivite,NIKAD ne mozete dobiti neku bolest,a vakcine su nararavno apsurd....evo ima ovde koliko vidim dosta lekara,znam da ce neki po "zadatku" braniti lekove i vakcine....medjutim cinjenice su sasvim drugacije...
...decu ne treba vakcinisati....vec od malih nogu ih treba hraniti samo vocem....ok mozda pomalo prokuvanog mesa,a u nikakavom slucaju skrobom(hleb,peciva,krompir,riza...)i niposto kravljim mlekom i mlecnim proizvodima...onda vam dete nece NIKAD dobiti kijavicu,a kamo li neku drugu bolest...jer SVE bolesti nastaju uglavnom zbog nepravilne ishrane....jadna deca,od malih nogu pocnemo da ih kljukamo skrobom i kravljim mlekom(koje je hrana za tele)...nije cudo sto odmah dobiju alergije i ospice...prirodna reakcija na stetne materije...jos ako ih vakcinisemo...skroz naopako...

:sad2:

...Не могу да верујем да неко може овако нешто да напише....и још да верује у то....:dash:

...Не могу да верујем да неко може овако нешто да напише....и још да верује у то....:dash:
eeeee kako bi meni danas prijalo malo konzumacije sunca
ali šipak :(
..ja se samo nadam da ovaj chovek nema decu.. :neutral:
..da li je kod nas josh uvek vakcinacija (ona redovna, uobichajena) zakonom obavezna?
jeste
ali ja nisam čula da su roditelji kažnjavani zbog toga što su odbili da vakcinišu dete

..a zasto ? sta ti nije jasno ili nelogicno....i da, ja imam decu,koja su na zalost vakcinisana,jer u drzavi u kojoj zivim ,vakcinacija je vezana za primanje decijeg doplatka...znaci da bi dobijao deciji dodatak,moras podneti dokaz da su deca primila vakcinu...tad mi je to bilo sumnijivo...a da sam znao ovo sto sad znam....odrekao bih se decijeg dodatka...jer ovo gore vam je istina..!!!

...da nisi pogriješio? - virusi i antibiotici??? niđe veze....što bi rekli ovdje u bosni:dash:

antibiotici djeluju samo na bakterije (iako je i to zasebna biblijska tema ....skoro pa vic(crni)....igrajmo se boga, nek bakterije mutiraju, nema veze ...hehehe:whistling:)
Научи прво да пажљиво прочиташ нечији коментар пре него што било шта напишеш, мајке ти...:rtfm:

Prvo da zahvalaim svima koji su reputacijama (mada mi je važnije da su samo priočitali) odobrili stav lekara kojima pare nisu najvažnija stvar

Imam jedno pitanje, za većinu će biti čudno i nepovezivo, ali ološ zna šta pitam:

Ako nakon vakcinisanja bebe sa famoznim "K vitaminom" ima li svrhe hraniti bebu proizvodom namenjenim od farmakomafije a na sojinoj bazi?
Ako pričamo i o prirodnoj soji a kamoli o GMO, recite mi da li bi odobrili davanje kontracepcijskih pilula bebama?

ponavljam ikao zvuče nejasno, ološ odlično zna o čemu je reč, aluminijuma mi...

ali ja nisam čula da su roditelji kažnjavani zbog toga što su odbili da vakcinišu dete

do juče nick koji se joguni a danas samo "gost"
ali ajd pošto je ostalo - roditelji ne mogu da upišu dete ni u obdanište a ni u obaveznu osnovnu školu ako nemaju potvrde o primljenim injekcijama
NIJE LI TO INDIKATIVNO?

Pa opet, iako "zaštićena" ta deca mogu da obole od svega i svačega
dakle - od čega su koj moj pa zaštićena?
od kancera nisu niti paralize niti ubrzanog izumiranja moždanih ćelija, jel tako doktori od kupljenih diploma i političke podobnosti?

GDE JE VALJAN IZVEŠTAJ U SRBIJI O OVIM VAKCINAMA?
Samo zataškavano ili lažirano poluistinama... ono ni srednješkolac ne bi napisao kao "izveštaj"...

dotle, deca nek obavezno piju Coca Colu kako bi žeudac spalio plastične pljeskavice i ostalo smeće koje ne menja oblik ni boju čak ni posle par godina

muškarci dobijaju dodatne vakcine tokom života tipa "sad moš da jedeš konzerve hahahahaha hahahahahahahahaha hahahahahahaha" nasmeja se Sotona

Poslednja izmena:
Ako nakon vakcinisanja bebe sa famoznim "K vitaminom" ima li svrhe hraniti bebu proizvodom namenjenim od farmakomafije a na sojinoj bazi?.

Vitamin K ima ulogu u zgrusavanju krvi. Ranije su deca hodala bosa i ako se poseku uzmu malo prasine sa puta, stave na ranu i prodje. Danas su deca sve vise zombiji sa ravnim stopalima i krivom kicmom. Izadju u prirodu i dobiju alergiju od cvetova. Alo, alo, alo..... deca se razbole od mirisnog cveca?! :bum:

Roditelji smo dvomesecne bebe u 'velikoj' dilemi.
Naime, do sledeceg kontrolnog pedijatrijskog pregleda (za nekih 7 dana) treba donesemo odluku da li ce nase dete dobiti vakcinu protiv Rota virusa (virusi koji izazivaju stomacne probleme).

O toj vakcini znam malo, toliko da je proizvod novijeg datuma, da stiti od pojedinih vrsta stomacnih virusnih infekcija, da se daje u dve doze i da prvu treba da dobije beba do sestog meseca zivota i da stiti dete do druge godine zivota.

Misljenja ljudi oko nas su jako podeljena. Od onih koji su striktno protiv uz objasnjenje da je to jos jedan od nacina farmaceutske indrustije da dodje do novca, do onih koji je preporucuju, pod parolom kad vecina vakcinise svoju decu onda cemo i mi.

Molimo sve one koji imaju znanje ili iskustvo vezano za naslov teme da nam svojim savetom pomognu da donesemo odluku.

Vrlo skakljivo pitanje i sta god da ti odgovorim moze biti pogresno.Cinjenica je da covecanstvo napreduje a s njim i sve bolestine koje idu uz savremeni zivot coveka.Kada je moje dete bilo beba pre 10ak godina takva vakcina koju ti opisujes nije bila na meniju;)U vreme moje bebe bila je aktuelna vakcina protiv meningitisa i tada su je osmi onih standardnih primala uglavnom sva deca,sto mislim da je bilo dobro.Vakcina protiv stomacnih problema koju ti pominjes mi deluje skoro pa neozbiljno,jer smatram da sa nekim problemima organizam treba i mora sam da se izbori.Ako su u pitanju obicni crevni problemi koje vecina dece preboli za kratko vreme i uglavnom uz probiotike,redukovanu hranu i eventualno nesto za temperaturu,na tvom mestu bih preskocila ovu vakcinu.Mislim da treba dobro razmisliti kad treba dati vakcinu i orjentisati se na neke ozbiljne zdravstvene probleme.Uostalom,svake zime imas u ponudi vakcinu protiv sezonskog gripa npr.pa da li bi je dala svojoj bebi?Ja,NE!!Cak je nikada ne bih uzela ni za sebe...razmisli...Pozdrav!

Prvo, malo si okasnila sa odgovorom, imajuci u vidu da to dete sad vise nema 2 meseca, nego 5 godina :D

Drugo, da li mislis da bi iko pravio vakcinu za neke minorne stomacne probleme? Dok kod odraslih rotavirus uglavnom izaziva klasicne simptome stomacne infekcije koja najcesce brzo i lako prodje, kod odojcadi i male dece on je glavni uzrocnik teske dijareje, toliko teske da moze da dovede i do smrtnog ishoda.

Prvo, malo si okasnila sa odgovorom, imajuci u vidu da to dete sad vise nema 2 meseca, nego 5 godina :D

Drugo, da li mislis da bi iko pravio vakcinu za neke minorne stomacne probleme? Dok kod odraslih rotavirus uglavnom izaziva klasicne simptome stomacne infekcije koja najcesce brzo i lako prodje, kod odojcadi i male dece on je glavni uzrocnik teske dijareje, toliko teske da moze da dovede i do smrtnog ishoda.

Znam da mnoge naizgled bezazlene bolesti mogu dovesti kod beba do smrtnog ishoda.Secam se svoje bebe koja je sa nepuna tri meseca dobila urinarnu infekciju zbog losih pelena koje je uzgred reklamirao renomirani doktor iz Tirsove na Prvom programu.Setite se pre jedno 10ak godina reklame za BoniSuprims.Toliko je bila bolesna i pod visokom temperaturom 39C i vise da sam mislila da je smak sveta.Donekle je i bio...zaglavismo u bolnicu na infuziji.
Nista vise me nebi iznenadilo u ovoj drzavi pa ni to da se prave i vakcine (ili ih samo tako nazivaju)i za obicne stomacne tegobe koje bas zbog toga sto mogu biti gadne i savetuju roditeljima beba jer znaju da je to najplodnije tlo za rasad:besna:Zastupljena je otimacina novca posebno u ovom periodu kada su deca najtananija pa roditelji cine sve da ih zastite i da im priuste sve najbolje.Tako radi i kozmeticka industrija sa sve onim silnim kremama i mazalicama,pelenama,podpelenama,samponima,vlaznim maramicama,kompleksima vitamina...A mi roditelji trpamo li trpamo u korpu u nadi i uverenju da je bas taj proizvod odlican za nase dete.
Dakle u najranijem detinjstvu mnogo je opasnosti koje vrebaju dete ali nisam za to da ih treba vakcinisati bas od svake.

Moja beba je bila toliko zivahna da je treci dan po izlasku iz porodilista sebi nocu navlacila pelenu koja joj je stajala pod glavom,na lice.Mogla se ugusiti!!!Redovno sam se budila da vidim je li sve na mestu i do sestog meseca drzala upaljenu lampu u sobi dok ona spava.Protiv toga npr nije bilo vakcine.;)

Ma naravno, neko novi ce vec da naleti na ovu temu pa bi moglo da mu bude znacajno :)

Ali mi nije bas najjasniji ovaj tvoj stav: "u najranijem detinjstvu mnogo je opasnosti koje vrebaju dete ali nisam za to da ih treba vakcinisati bas od svake."
Ali zasto? Zasto ne bi, ako si vec u mogucnosti, zastitila svoje dete od svakog rizika od kog mozes da ga zastitis? Jeste da ovaj konkretno virus nije medju najcescim uzrocnicima bolesti kod dece, ali ako se bas tvom detetu desi ta nesreca, da li ce te ta statistika utesiti?

Ma naravno, neko novi ce vec da naleti na ovu temu pa bi moglo da mu bude znacajno :)

Ali mi nije bas najjasniji ovaj tvoj stav: "u najranijem detinjstvu mnogo je opasnosti koje vrebaju dete ali nisam za to da ih treba vakcinisati bas od svake."
Ali zasto? Zasto ne bi, ako si vec u mogucnosti, zastitila svoje dete od svakog rizika od kog mozes da ga zastitis? Jeste da ovaj konkretno virus nije medju najcescim uzrocnicima bolesti kod dece, ali ako se bas tvom detetu desi ta nesreca, da li ce te ta statistika utesiti?

Bicu iskrena,skepticna sam na vakcine koje stizu u nasu zemlju a nesto malo manje u one koje se proizvode kod nas.Zao i je sto je tako ali...Da zivim u nekoj dobrostojecoj drzavi bila bih mnogo sigurnija i lakse se odlucivala na novotarije vezane za ovu oblast.Naravno,ovo je samo moj dozivljaj situacije i potpuno postujem roditelje koji drugacije misle.:ok:

Back