Vaginalni brisevi

Rayela,hvala na odgovoru. Procackacu i ja malo o njemu,mada me strah da uzimam ista abtibiotsko,kad su vec svi brisevi negat. Svakako cu ponovo odraditi cervik i vagin bris za nekih 10 dana,pa cu da vidim da li ce opet biti negativni. Ako budu,definitivno je flora narusena 🙂

Pojacala sam terapiju,uvece lactogyn a preko dana kad bas pocne da smeta pharmagyn. I tako cu u krug da dan preguram. Ako ne bude ni tako pomaka,krenucu 2x sa lactogynom (uvece i ujutro kad krene da smeta). Pa valjda ce nesto da se desi. Izgleda da obnova ide bas bas sporo 😩

Rayela,hvala na odgovoru. Procackacu i ja malo o njemu,mada me strah da uzimam ista abtibiotsko,kad su vec svi brisevi negat. Svakako cu ponovo odraditi cervik i vagin bris za nekih 10 dana,pa cu da vidim da li ce opet biti negativni. Ako budu,definitivno je flora narusena 🙂

Pojacala sam terapiju,uvece lactogyn a preko dana kad bas pocne da smeta pharmagyn. I tako cu u krug da dan preguram. Ako ne bude ni tako pomaka,krenucu 2x sa lactogynom (uvece i ujutro kad krene da smeta). Pa valjda ce nesto da se desi. Izgleda da obnova ide bas bas sporo 😩
Ma probaj sa ovim hidrogenom, svi se kunu u to, cak su meni preporucivali (paradontoza) da ispirem usta, pa sad ako je usta
Ok onda je i nesto nize OK.

https://bs.meadowbrookneurology.net/987-hydrogen-peroxide-douching-an-effective-treatment-fo.html
http://arhiva.superzena.net/komentari.php?nav_id=882736

Dobro dan svima. Unapred se izvinjavam na opsirnom postu,ali moj problem i lecenje traje dosta dugo,i dosta sam se opteretila jer mi se sve ovo cini kao zacaran krug..Molim vas za misljenje ili ukoliko imate slicno iskustvo za savet.
Pre 4 meseca javila sam se ginek zbog podmuklog i neodredjenog bola duboko u vagini i osecaja kao da mi je besika stalno puna (iako sam normalno mokrila bez ikakvih tegoba). Test urina uradila-uredan. Bris na mikopl i ureapl negat. Vagin.sekret 3 grupa,sa dosta leukocita. Dr pregledom i UZ konstatuje jaku upalu grlica koji je bio prilicno otecen. Lecila me cefaleksinom,pa kako nije bilo boljitka sumamedom i makmirorom. Za gljivice diflukan i duobiotik. Za otok himoral. Posle terapije mi je bilo dobro,nastavila sam 10 dana sa laktogynom. Kontrola uredna,kolposkopski nalaz u redu,UZ takodje...Nakon kontrole nekih 20ak dana,opet isti osecaj. Dezurni ginek radi UZ,ne vidi nikakav problem ali mi prepisuje zbog bolova dovicin 5 dana i makmiror vaginalete (bez prethodno uradjenih briseva).Popila dovicin,simltomi i dalje isti,dolazim kod svog ginek koji pregledom utvrdjuje upalu jajnika i jajovoda. Prepisuje 10 injekc. gentamicina i makmiror. Stanje se nije draaticno poboljsalo i posle 7 injekcije me salje u bolnicu. Tamo mi rade UZ i rucni pregled,dr kaze da je sve u redu,da postoji blago zapaljenje i sekret na grlicu.Nema govora o upali jajnika. Prekida injekcije. Salje me kuci sa ginodaktanolom 7 noci i posle pharmagyn. Na moje pitanje otkud taj neodredjen tup bol u vagini i nelagode sa besikom,kaze moguca poremecena flora ili neka prikirivena bakterija koja ce biti izolovana tek kad mi se organizam ocisti od antib. Ginodaktanol mi je poprilicno pomogao,ali je blaga nelagoda ostala. Uradila sam sve briseve 15 dana posto sam zadnju vaginaletu koristila, svi uredni,i cervik i vaginalni,negativne mikopl i ureplazma,hlamidija,trihomonas. Urinokultura uredna,bris vulve uredan. Vagin sekret 3.grupa,redukovani laktobacili. Takodje mi je uradjen i UZ abdomena da iskljucimo mogucnost da besika stvara neki problem. Jeste malo spustena,ali sem toga,nikakvih problema nema..
Ginek predlaze da nastavim dalje sa laktogynom (vaginalete i kapsule). Sada posle 2 meseca,odradila sam komplet sve briseve i urinokulturu,svi su u redu. U vulvi je izolovana klabsiela pneumonia. Dobila gentamicin mast.
Moje tegibe su sada mnogo blaze,posebno su intenzivne posle menstruacije,traju 2-3 dana i onda se svedu na minimum,ali dovoljno da me cine nervoznom..Buni me sto su nalazi svi u redu,a ja se nisam vratila u normalu. Sekret od pocetka nije bio izrazen,normalnog mirisa. Je li moguce da je vaginalna flora toliko poremecena usled bombardovanja antibioticima? Ili je u pitanju neka bakterija ili gljivica koja nikako da se prikaze u brisevima. Sada sam jos uradila Papa i HPV test. Cekam rezultate.
Dobar probiotik za vaginalnu floru je Femmabiotic.
On se uzima oralno.

Postovani, interesuje me , radila sam analizu vaginalnog sekreta, stoji mi III grupa, nalaz u direktnom preparatu: vaginalne epitelne celije, laktobacili u malom broju, kokobacili u vecem broju, intermedijarna mikrobiota po Nugentu. Ako neko zna kakav je nalaz i da li je potrebno neke vaginalete koristiti?
Moj vaginalni bris je identican, juce sam dobila rezultat. Nemam nikakvih problema, isla sam na redovnu kontrolu, ginekolog kaze da je sve ok, ali ja prvi put cujem za intermedijarna mikrobiota po Nugentu.
Da li si i sta koristila? Da li si posle ovoga opet radila bris? I da li imas ikakvih tegoba?
Hvala

Back