Vađenje zuba

Путин012

Aktivan član
Poruka
1.585
Uh, ovaj imam 18 godina i imam zub za vađenje, on je već odavno trebao biti izvađen, ali zbog kovida odlagano puno, e on se razdvojio na 2 dela već sad. Ovaj prvi put mi je da vadim, da li to boli i koliko traje to uglavnom, uplašen sam, ne bojim se inače toliko zubara, ali ovo me plaši.

Uh, ovaj imam 18 godina i imam zub za vađenje, on je već odavno trebao biti izvađen, ali zbog kovida odlagano puno, e on se razdvojio na 2 dela već sad. Ovaj prvi put mi je da vadim, da li to boli i koliko traje to uglavnom, uplašen sam, ne bojim se inače toliko zubara, ali ovo me plaši.
Kada primis anesteziju bolucka po malo.

Zubar mi vadi zub ja mu grizem prste a medicinska sestra vristi da mu pustim ruku. Ja razumem sta mi kazu ali omamljen pod anestezijom ugrizo i ne pustam.

Minut dva cupa i lomi zub, prezivi se na kraju.

Ne traje nimalo, samo ga ekspert Dletom izbije i izvadi. Posle je važno da NE ispiraš ranu kako bi se formirao krvni ugrušak pravilno.

Ne boli, nemoj da brineš.. daje se lokalna anestezija, tako da nećeš bukvalno ni osjetiti.. kad prodje dejstvo anestetika, javlja se umjerena bol koja se po potrebi tretira sa analgeticima. Ništa strašno,bolje je to na vrijeme riješiti i biti miran. :)

Ne brini brigu. Meni se jedan zub toliko pokvario (a nisam primetio jer je skroz pozadi) da je do desni skroz nestao. Nikad bol osetio nisam dok je bio pokvaren. I odem da vadim (ali morao kod hirurga). I ništa posebno. Injekcija (anestezija). Nisam želeo da znam šta je koristio da mi iscepa ono sve i vadi parče po parče. Ali nije to bio bol. Samo čudan osećaj da neko kopa.

Posle me ušio i to je to. :D

Uh, ali implanti su skupi... A nemam keš baš toliko
Pa ono, trpeo sam ja diranje živca bez anestezije i to strašno boli, ali vađenje me malo plaši, prvi put je.. i verovatno da će i kod mene morati hirurški, a nisam imao do sasa operacije jelte.
jes vala izašlo me 600e po komadu. da ne pričam grozan osećaj kad ti buše kost

zašto misliš da mora hirurški? imaju oni alate i da vade korenje bez sečenja desni

jes vala izašlo me 600e po komadu. da ne pričam grozan osećaj kad ti buše kost

zašto misliš da mora hirurški? imaju oni alate i da vade korenje bez sečenja desni
Pretpostavljam, jer je razdvojen na dva dela, a drugi deo je napravio izbočinu i malo oštetio desne verovatno, pa ne verujem da će moći da se tek tako izvadi. Tj krenuo je da probija desne sa jedne strane.

Back