hm

ostavljanje deteta kod kuće, samo je vrlo individualna stvar
moj stariji sin ima 5 god, mislim da bihb njega i mogla da ostavim kod kuće na 5 min, ali bukvalno kad nema drugih mogućnosti
ne ynam, iskreno nikad nisam probala, nije bilo potrebe da ga testiram
stvar je u tome što imam i sina od 3 god, e njega ne smem, nema šanse da ga ostavim samog, tj sa bratom od 5 god.
dakle, ako vodim mlađeg, moram i starijeg
elem, smatram da bi dete moglo sa 7 god da ostane samo, ako baš mora, ako npr baba i deda ne žive u istoj kući, moglo bi da ostane samo dok se mama i tata ne vrate sa posla. Ali i tad bi se pre opredelila radije za produženi boravak.
a što se tiče odvođenja u školu, to zavisi koliko je škola udaljena od kuće. Npr naša škola, odn škola u koju će moja deca ići je vrlo blizu kuće, 100m, tako da ću ih možda voditi samo prvih par dana
još nešto. deca zaista znaju mnogo više nego što mi mislimo.  Škola u koju sam ja išla je dosta udaljena od naše kuće, 45 min Npr mene su i u zabavištu svaki dan vodili u školu sve dok jednog dana nas vaspitačica nije pustila ranije kući i ja mrtva ladna dođem kući, a majka zinula: ti došla sama

od tad me nisu vodili, ni čekali iz zabavišta. Posle su me odveli samo za prvi dan u školi.
A pitam starijeg sina, tako kad se vraćamo sa igrališta kao, gde treba da skrenemo. lepo mi objasni, zna gde je kuća...