Uzroci hrvatske istorijske nepobedivosti

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Ride the lightning

Aktivan član
Poruka
1.189
Šaram malo po stranim istorijskim i militarističkim kanalima, pa sam našao zanimljiv video.
Tu se geografija navodi kao razlog zbog kojeg je Hrvatska vojno nepobediva i neosvojiva za Mongole, Turke, NATO i ostale, ali ja se baš i ne slažem sa time.
Kako geografijom objasnit hrvatsko pokoravanje cele evrope za vreme 30-godišnjeg rata, zbog kojeg moramo da nosimo kravatu?

Poslednja izmena:
Mislim da je tajna u hrvaticama,one ne sire noge ako ne promenis krstenje sa leva na desno....

Srbi to resavaju za nedelju dana, tj Srbijanke...zabole je uvo , nek je i krimos ako je bogat ili je dovati , tu nema sta vera da trazi...

Ovo sto se vestine ratovanja tice, to je nesto sto je iz neke zbirke bajki....podmuklost im ne donosi bas toliko prednosti u ratovanju...

Mi smo sebe ubedili u to iz neke zavisti i kompleksa.
Pa poverovali sopstvenim lažima i polako se uveli u sukob sa njima.
Niko ništa nije sebe ubeđivao ali svako od nas se može malo edukovati i utvrditi da prilično grešiš. Pod edukacijom ne mislim samo na srpske izvore i istraživanja već na svetska istorijska istraživanja i zapise.

Niko ništa nije sebe ubeđivao ali svako od nas se može malo edukovati i utvrditi da prilično grešiš. Pod edukacijom ne mislim samo na srpske izvore i istraživanja već na svetska istorijska istraživanja i zapise.
Samo daj argumente, pa ćemo da vidimo.
Kod nas caruje mitomanija, bazirana na političkim željama da Hrvatske jednostavno nema.
Većina moderatora na ovom forumu su mitomani i ljudi koji propagiraju potpune laži, koje ne govori nitko u svetu, sem njih samih.

Ovo sto se vestine ratovanja tice, to je nesto sto je iz neke zbirke bajki....podmuklost im ne donosi bas toliko prednosti u ratovanju...
Hrvati su dokazano najjači ljudi na svetu, koji verovatno umeju da projiciraju svoju snagu i na ratnu opciju.
To bi bio realan zaključak.
Dakle jedan na jedan te prebiju, a onda ti pevaj o podmuklosti.

Šaram malo po stranim istorijskim i militarističkim kanalima, pa sam našao zanimljiv video.
Tu se geografija navodi kao razlog zbog kojeg je Hrvatska vojno nepobediva i neosvojiva za Mongole, Turke, NATO i ostale, ali ja se baš i ne slažem sa time.
Kako geografijom objasnit hrvatsko pokoravanje cele evrope za vreme 30-godišnjeg rata, zbog kojeg moramo da nosimo kravatu?

Najveći osporavatelj geografije kao elementa nepobedivosti je dolazak Hrvata ovde.
Naime Avari su već zaposeli dalmaciju i oteli je Istočnom Rimskom Carstvu.
Dakle Istočno Rimsko Carstvo nije umelo da su u dalmaciji geografijom odbrani od Avara.
A posle toga Avari nisu umeli geografijom da se odbrane od Hrvata.

Hrvati su dokazano najjači ljudi na svetu, koji verovatno umeju da projiciraju svoju snagu i na ratnu opciju.
To bi bio realan zaključak.
Dakle jedan na jedan te prebiju, a onda ti pevaj o podmuklosti.
Hrvati nikad nikog nisu napali ako nisu imali brojčanu prednost 6:1,i po mogućnosti da je protivnik nenaoružan.
Jedina pobjeda Hrvata u 1000 godina je oluja.

Samo daj argumente, pa ćemo da vidimo.
Kod nas caruje mitomanija, bazirana na političkim željama da Hrvatske jednostavno nema.
Većina moderatora na ovom forumu su mitomani i ljudi koji propagiraju potpune laži, koje ne govori nitko u svetu, sem njih samih.
Većina nas ovde ume i da čita i da koristi internet za još ponešto osim besmislenog kuckanja po dr.mrežama. Previse generalizuješ i to je prvi znak da ciljano pokušavaš da sve ubediš u svoje viđenje. Daleko od toga da smatram da nikada ne iznošiš prave činjenice ali je već simptomatično toliko upiranje da sve u Srbiji prikažeš kao neuke divljake željne hrvatske krvi.

Hrvati nikad nikog nisu napali ako nisu imali brojčanu prednost 6:1,i po mogućnosti da je protivnik nenaoružan.
Jedina pobjeda Hrvata u 1000 godina je oluja.
"Ovi kršteni Hrvati neće da ratuju protiv tuđih zemalja, izvan granica svoje zemlje, jer su primili neku vrstu proročanskog odgovora i zapovijedi od rimskog Pape, koji je u vreme Iraklija, cara Bizantinaca, poslao svećenike i njih pokrstio. To je zato što su poslije krštenja Hrvati napravili jedan ugovor, potvrđen njihovim vlastitim rukama i čvrstim obećanjem, i jamstvom u ime svetoga Petra apostola, da oni nikada neće poći protiv neke strane zemlje i s njom ratovati, nego će radije živjeti u miru sa svima koji su voljni jednako tako postupati, i oni su od istog rimskog pape primili blagoslov za taj čin, a to je (poruka) ako bi bilo koji stranci pošli u rat protiv zemlje ovih istih Hrvata i nametnuli im rat, tad će moćni Bog ratovati za Hrvate i zaštititi ih, a Petar, Kristov učenik, dat će im pobjedu."

I bi tako :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back