Uznemiravanje

Ako pogledate pazljivo, u mom pitanju nije poenta da li taj pas zivi u stanu ili ne.
Ako je to Vase pitanje, ne zivi u tom stanu vec na imanju, ali naravno da povremeno ga dovodimo u stan po potrebi.
Ako malo vise razmislim , cini mi se da se ovde vise kritikuje pas i rasa psa, nego nedolicno ponasanje komsije
Ok, meni se ucinilo da ga drizis u stanu i to je previse za njega. To moras resavati sa njim, zavisi koliko cesto laje, da li laje nocu...Nije isto kad zalaje pekinezer ili kavkazac, moras priznati... Ako smatras da ti bezrazlozno preti, imas policiju pa prijavu.

iz tvog ugla se radi o kabadahiji, ali iz njegovog ugla se radi o uznemiravanju..
i komsija preko puta mene ima psa..u mom stanu su nekad bili psi kad sam bio sa devojkom koja ima pse ali to su kratki lavezi tu i tamo..
imam rodjaku koja ima psa koji po ceo dan laje ne prestaje..mislim da bih i nju i njega katapultirao da zive pored mene
Tab503, pogledao ovo sto si mi poslao. Nigde se ne navodi drzanje pasa, a ako iskreno gledamo, mogao bih da napustim svoj posao i samo da pisem prijave komsijama, za rad ves masina nocu, za glasnu muziku, za graju dece i slicno. Ali, to mi ne pada na pamet, pogotovo ne graja dece

Tab503, pogledao ovo sto si mi poslao. Nigde se ne navodi drzanje pasa, a ako iskreno gledamo, mogao bih da napustim svoj posao i samo da pisem prijave komsijama, za rad ves masina nocu, za glasnu muziku, za graju dece i slicno. Ali, to mi ne pada na pamet, pogotovo ne graja dece
ne spominju se pojedinacne stvari nego nivo buke.. po teoriji mogao bi da tuzis komsiju jer mu beba place i ne zezam se.

Naravno, ne kazem, i nije isto. Ne laje nocu. Kuce legne na terasu, pogotovo kad je toplo i spava do jutra. Naravno, ako oseti nekoga da se pojavi u ulici na njemu neki sumnjiv nacin povremeno se oglasi. Na kraju krajeva, ovcar je

Postovani,

od skoro u ulici imam problem sa komsijom koji je poznat po tome sto mu je nakana da izigrava lokalnog kabadahiju.
Vec dva puta me uznemirava i preti ( ali za pretnje trenutmno nemam dokaze, al imacu ), psuje mrtvu majku i slicne uvrede, zbog navodnog laveza mog psa u stanu, kao i na terasi.
Kakvo je Vase misljenje i savet kako da postupim u vezi toga.

Unapred zahvalan
pusti psa na njega

premalo info da bih Ti drzao stranu.

a njegovo vaspitanje ne bih komentarisao jer znam sebe i kako reagujem kada iscrpim sve lepe raspolozive reci.

srecno u "sukobu" ja licno nemam pametan savet da Ti dam.

Zato sam se i obratio za misljenje i savet ovde na forumu. Iskreno, ni sam nisam na cisto kako da postupim, da trpim ili da se spustim na isti nivo razgovora, sto bi mi bilo jako zao zbog mene i moje porodice.

setio sam se :D

bodljikavo prase trik...

"komsija ovo je prAVna drzava te Vas molim sta Vama tacno smeta? Mozete i da pisete tuzbu da sve resimo kao ljudi, ako smo ljudi"...

bacis mu vruc krompir u ruke neka ON razmislja sta i kako.

Verujem da mu je poznato da ne moze nista, jer je kuce zaista za primer. Nesumbnjam, on bi to do sada vec ucinio. Poenta je samo sto se vodila polemika o psu, za i protiv, a ne o kabadahijskom ponasanju pojedinca.
U njegovoj zgradi postoje takodje stanari, njegove komsije, koje obozavaju naseg psa;. Da je onako kako on tvrdi i misli, bunili bi se i ostali.

Slusaj,nije za razmatranje... Ako racunas da se odrastao kavkaski ovcar izbori sa vukom, a dva mogu da ubiju medveda. Dobra strana je sto ga on socijalizuje i uci na ljude i ostale pse, ali ako oseti da neko ugrozava vlasnika ili ga fizicki napadne proradi mu instinkt zastitnika. Ne treba mu jos i robiju da zaglavi.....
Naucen sam da svakog psa posmatram sa postovanjem ui oprezom, ali nas pas je sa decom takav da ih gleda kao stado i zastitnicki je nastojen i pri eventualnom ugrozanju njih samih. ni jedno rezanje, niti jedan ekces.
Ponekad su ljudi vece zivotinje.

posle svih cinjenica on tebi zavidi sto se tvoj pas bolje hrani od njega.
obzirom da nije iz tvog ulaza moze samo da te.mrzi.
a da Ti njega prijavis policiji npr. za pretnje neka se oni bave njim ?

Slusaj,nije za razmatranje... Ako racunas da se odrastao kavkaski ovcar izbori sa vukom, a dva mogu da ubiju medveda. Dobra strana je sto ga on socijalizuje i uci na ljude i ostale pse, ali ako oseti da neko ugrozava vlasnika ili ga fizicki napadne proradi mu instinkt zastitnika. Ne treba mu jos i robiju da zaglavi.....
A da nije za razmatranje niti u sali, tacno je.
Ne zelim ni da pomislim, cak kao i stene, sta bi strancu sa agresivnim stavom ucinio. Zato ga i socijalizujem maksimalno. Da ne pominjem da je kuce proslo i obuku, dresuru, kod dobrog dresera. Moj je samo stav bio da mi dresira psa, ali da mi od njega ne pravi masinu za lepo ponasanje ili napad.

Znate, nisam osoba od zameranja sa bilo kim, ali daleko da dopustram na sebe.
Cisto, gledam coveka koji je na ulaz , tacnije prilaz na put u svoj deo zgrade drugom komsiji stavio namerno auto da ovaj nemoze da niti ulazi niti izlazi sa svojim autom. Taj komsija je u njegovoj zgradi. Manje bitno, njihova stvar.
Stvar kod mene je da covek da moze da se ponasa kako se njemu cefne. Da ne pominjem pretnje i vredjanja.

A da nije za razmatranje niti u sali, tacno je.
Ne zelim ni da pomislim, cak kao i stene, sta bi strancu sa agresivnim stavom ucinio. Zato ga i socijalizujem maksimalno. Da ne pominjem da je kuce proslo i obuku, dresuru, kod dobrog dresera. Moj je samo stav bio da mi dresira psa, ali da mi od njega ne pravi masinu za lepo ponasanje ili napad.
Da, to je odlicno sto ga od malena ucis na druge pse, i najbitnije na druge ljude u tvojoj okolini. Oni umeju da budu toliko privrzeni vlasniku da cim se neko nepoznat priblizi, stanu pored vlasnika ili izmedju njega i drugog coveka... A decu inace obozavaju, i sami sazrevaju tek sa neke 2.5-3 godine.
Ja ih obozavam inace, ali nemam gde da ga drzim...
To sa komsijom moras resiti sa njim, nije iskluceno da mu se jednostavno ti ne dopadas, ili ga je lavez nocu nekad preplasio pa se nakacio na tebe.

Da, to je odlicno sto ga od malena ucis na druge pse, i najbitnije na druge ljude u tvojoj okolini. Oni umeju da budu toliko privrzeni vlasniku da cim se neko nepoznat priblizi, stanu pored vlasnika ili izmedju njega i drugog coveka... A decu inace obozavaju, i sami sazrevaju tek sa neke 2.5-3 godine.
Ja ih obozavam inace, ali nemam gde da ga drzim...
To sa komsijom moras resiti sa njim, nije iskluceno da mu se jednostavno ti ne dopadas, ili ga je lavez nocu nekad preplasio pa se nakacio na tebe.
Verujem da je to, ali to je njegov licni stav i njegov problem ko mu se dopada, a ko ne.

ma ne lupetaj.
Pusti lepo on psa pa ce komsija da jauce a ne da se zali.

Back