Uživanje u luksuzu na visini od 9.000 metara

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.094
Putovati sa Singapore Airlines erbasom A-380 je mogućnost da doživite neverovatnu raskoš u prvoj luksuznoj klasi.

"Here is your seat" - cvrkuće stuardesa u divnoj haljini i uvodi putnika u apartman.
Apartman u avionu?

Da...
Koliko košta karta?
Zavisi od destinacije... Naprimer, u vreme kovida karata na relaciji London-Singapur koštala je celih 15.000.- dolara...

Za one sa dubokim džepom je cena zanemarljiva...

Oni koji putuju ovom kompanijom tvrde da putovanje njihovim avionima vredi svaku paru.

Pa, da vidimo kakvo to čudo košta tolike pare...

Da vidimo kakvo oličenje raskoši i otmenosti nudi Emirates Airlines u istom airbus-u A-380...
Ikona njihove prve luksuzne klase je trpezarijski deo u svakom apartmanu...

https://www.tiktok.com/@pitor.official/video/7384608560757345552?_r=1&_t=8n0JbTZSaX8

Divan je ovaj šareni svet...
ovde potok, onde cvet...

:klap:

Ja sam jednom upao u biznis klasu i to na običnom etihadu iz Abu Dabija do Beograda tj staru osnovnu biznis klasu na A320 i razlika je ogromna u odnosu na ekonomiju, mogu tek misliti osećaj u prvoj klasi.
Da se ne lažemo jedno mesec dana sam imao osećaj "više vrednosti" i posle sletanja :lol: Da letim u prvoj...jedno dve godine bih počinjao sa "jbg sirotinjo"... :mrgreen:

Ali ljudi koji lete prvom klasom su uglavnom bogati do te mere da im 10k evra ili dolara nije stavka zbog koje se zagrcnu, tako da za njih je udobnost i ne gubljenje vremena uobičajena stavr,a luxuz prirodno stanje stvari. Najviše utisaka dolazi od ovih običnih smrtnika što su se apgrejdovali miljama i kojima to jeste vau i životno iskustvo.

Dakle kao smrtnik bih biznis klasu za duge letove od 6+ sati u longhaul avionima rado sebi priuštio da mogu, ali prva klasa je realno nedostižna, ali da jeste i da mi taj novac ne znači ništa naravno da se ne bih grčio u ekonomskoj. Koja je poenta novca ako se ne troši jel'te...
Za letove manje od 2-3 sata u A319,320 ili B737 to zaista jeste bacanje para sem ako nije deo paketa tj povezani letovi i premium lounge uključeni kasnije. Recimo biznis klasa u Air Serbia na evropskim letovima je bukvalno samo zavesa :lol:

Ali Qatar QSuite....

Poslednja izmena:
Sa druge strane suprotono svemu ovome iznad Tik Tokom se sve više šire "podvizi" RAW DOGGING načina putovanja koji podrazumeva asketski, da ne kažem isposnički način putovanja. Nema zevanja u telefon, nema in flight enterteinmenta osim čisto ono mape leta, nema klope, nema ni vodice bistre za popiti a u nekim slučajevima ni odlaska u wc.
Voleo bih da sam opet mlad ali ne i glup međutim to izgleda ne ide jedno bez drugog, tako da....neka hvala.

Zavisi od saputnika....
Dok je bilo malo korisnika aviona iz Srbije, mogao si da racunas da ti je razlika izmedju ekonomske klase i biznis klase sirina sedista, ponuda jela ali nista toliko drasticno koliko je drasticna razlika u ceni....
Pri tome ko ume dobija ljubaznost i u ekonomskoj klasi...

Medjutim, ako upadnes na srednje americke letove, ako upadnes na neki let indijaca a sto je veci avion veca je i sansa da u ekonomskoj imas masu indijaca koji su kartu platili do 100e...i onda odmah dolaze problemi...

Plakanje dece, male i velike, dzeparenje po avionu , onih iza, posto je njihova jakna pri ruci , ili neki drugi marifetluci...
I onda te saputnici nateraju da osetis prednost biznis klase...gde ih nema...
Ono kad Srbi iz svih podrucja gde zive kazu , ma malo se salimo , segacimo , neslane sale i slicno , sta si na kraj srca, e to je sve idealan razlog da pozelis biznis klasu...
I jos kad se nakupi snobova, koji misle da u ekonomskoj treba da dobiju ovo ono i takvi su po prirodi, kmekavi...tek onda je muka...jer potrose stjuardese i ucine ih smoreno i namcorasto....

Ja sam bas gledao jednog kome je prvi let....sine , uopste ga nisu mnogo gnjavili ali je na kraju posle 4h bio na granici pucanja, nije do drugih do njega je...
Ja sam jednom prebacen u biznis klasu , ali nisam primetio neku drasticnu razliku niti u smislu mog osecaja niti u smislu nekih meni bas vaznih pogodnosti....ali kazem bitnije je sta gubis dolaskom u biznis klasu nego sta dobijas....ali stoji da ko zeli da se oseti prestiznim, a vecina Srba to zeli , ono da im se titraju jajca, ali na snobovski nacin, e onda je biznis klasa vredna doplate....sad i nije neka preterana razlika....hiljadu , dve hiljade evra razlike tj 3x skuplje nego obicna karta...
Sto veci avion , doplata je manja, a dobitak je veci...

Poslednja izmena:

Back