Uzimanje supstanci - NAGON ili patologija?

glavapunaendorfina

Primećen član
Poruka
516
Znamo da su vecina ljudi ovog svijeta ili narkomani, ili alkoholicari. To je cinjenica. Narkomanija je bila uzrok stvaranja mnogih djela klasicizma i ostale umjetnosti kojoj se divimo. Koliko samo kod nas Srba i Crnogoraca postoji pjesama dje se poiminje Alkohol. Da li je to nagon, ili patoligija? I da li mislite da vecina misli da je to patologija?

Poslednja izmena:
Mislim da je alkoholizam duboko ukorenjen u srpskoj kulutri, jos od Kraljevica Marka koji "pola pije, pola Sarcu daje", e sada sta taj alkohol simbolizuje je pitanje. Verovatno gostoprimstvo ili tako nesto, a zna se da su Srbi domacini, a kakav je domacin bez vina, rakije, piva ili nekog alkohola u Srbiji?

The endocannabinoid-CB receptor system: Importance for development and in pediatric disease.
Fride E., Department of Behavioral Sciences, College of Judea and Samaria, Ariel 44837, Israel.

"Endogenous cannabinoids (endocannabinoids) and their cannabinoid CB1 and CB2 receptors, are present from the early stages of gestation and play a number of vital roles for the developing organism. Although most of these data are collected from animal studies, a role for cannabinoid receptors in the developing human brain has been suggested, based on the detection of "atypically" distributed CB1 receptors in several neural pathways of the fetal brain. In addition, a role for the endocannabinoid system for the human infant is likely, since the endocannabinoid 2-arachidonoyl glycerol has been detected in human milk."

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15159678

7106999-baby-suckling-and-sleeping-white-background-close-up.jpg

Ima li kakva narodna o majcinom mlijeku?

Mislim da je alkoholizam duboko ukorenjen u srpskoj kulutri, jos od Kraljevica Marka koji "pola pije, pola Sarcu daje", e sada sta taj alkohol simbolizuje je pitanje. Verovatno gostoprimstvo ili tako nesto, a zna se da su Srbi domacini, a kakav je domacin bez vina, rakije, piva ili nekog alkohola u Srbiji?

od psiho socijalnih uzroka, preko genetske predispozicije, tradicije, široke rasprostranjenosti i lake dostupnosti, savremenih trendova, kulture, medijske propagande, do serotonina i dopamina......širok je spektar uzroka, još širi posledica, ali suština je ista: potreba za instant srećom (šta god ona za nekoga predstavljala: slobodu, emociju, rešenje problema, beg, energiju, inspiraciju, zabavu...)

može se reći da nastupa iz nekog iskonskog nagona, daje u početku životu jedan polet, inspirativni i kreativni zamah (mnogi se osećaju oslobođeni inhibicija tek pod uticajem droge ili alkohola) ali zbog hemijske specifičnosti lako prerasta u bolest. na tom putu, a u zavisnosti od čoveka, mogu da nastanu velika dela ali i velike destrukcije.

od psiho socijalnih uzroka, preko genetske predispozicije, tradicije, široke rasprostranjenosti i lake dostupnosti, savremenih trendova, kulture, medijske propagande, do serotonina i dopamina......širok je spektar uzroka, još širi posledica, ali suština je ista: potreba za instant srećom (šta god ona za nekoga predstavljala: slobodu, emociju, rešenje problema, beg, energiju, inspiraciju, zabavu...)

može se reći da nastupa iz nekog iskonskog nagona, daje u početku životu jedan polet, inspirativni i kreativni zamah (mnogi se osećaju oslobođeni inhibicija tek pod uticajem droge ili alkohola) ali zbog hemijske specifičnosti lako prerasta u bolest. na tom putu, a u zavisnosti od čoveka, mogu da nastanu velika dela ali i velike destrukcije.
A ako se uzima jednom u pet dana?

pijem zbog anksioznosti i depresije. a i dosta sam isfrustriran i iskompleksiran...
dakle, budim se i osećam se kao g***o i onda krenem ka svojim zalihama vina... sam uz muziku cirkam, muzika mi je bitna da pospeši trip...
mislim da je ključna stvar kod narkomanije i alkoholizma da čovek nauči da se ne trese za zdravlje i šta će drugi pomisliti već da se prepusti.... we need to learn to stop worry and just love the bomb...

pijem zbog anksioznosti i depresije. a i dosta sam isfrustriran i iskompleksiran...
dakle, budim se i osećam se kao g***o i onda krenem ka svojim zalihama vina... sam uz muziku cirkam, muzika mi je bitna da pospeši trip...
mislim da je ključna stvar kod narkomanije i alkoholizma da čovek nauči da se ne trese za zdravlje i šta će drugi pomisliti već da se prepusti.... we need to learn to stop worry and just love the bomb...

kada si sam možeš tako, ali kada si u porodičnom okruženju malo je teže ubediti ih da ti tako funkcionišeš i da te ostave na miru.

mmmm što je travolta imao slatko dupence..šteta što je gej:(

nego da..kapiram te...odvaljivanje je totalni beg. otupeti sva čula i lagano odlutati što dalje od stvarnosti. bila sam par puta u životu u takvom stanju i to su bili tripovi koji po nekom današnjem rezonovanju više nalikuju smrti nego životu. užas.

marihuana te recimo uvek drži u jednom finom stanju maksimalne opuštenosti ali i budnosti svih čula. neko poredi to sa alkoholom ,ali meni nije ni blizu.

pokušao sam da se prebacim na mj ali je problem što mi pušenje nikako ne leži, boli me kad uvlačim dim, kašljem, izgubim glas, usta i grlo mi se osuše, istraumiram se od toga i nikako da uživam u njoj, plus se umiriše i odeća i soba....
probao sam i da je pržim, tek tu nisam imao nikakav rezultat
jedino kad sam jeo osušenu jednom, uhvatilo me malo, ali drugi put ništa ni tu....

Back