Uzgoj jagoda na balkonu

nalence

Aktivan član
Poruka
1.938
Znaci zanima me sve o tome.Jos ako neko ima licno iskustvo neka napise sve do najsitnijih detalja .
Meni bi trebalo u subotu stici rasad jagoda, ako me ne ispale ovi sto mi obecali :lol:,pa bih da se informisem sto vise.
Zbog nedostatka prostora razmiljam da ih zasadim u vecim saksijama koje bih pre toga izbusila sa strane, i plus po jedna gore, sto znaci da bi one visele i tako se bokorile.Vidjala po netu ljudi sta sve rade pa rekoh i ja da se oprobam.Mada imala sam ideju da tako odradim te rupe na balonima od vode koji su od 8l ali je problem, isuvise tesko da bi viselo.
Da li je neko tako probao, ima li sanse da uspe, uopste misljenja razna dajte da cujemo,razmenimo .:D

Neman iskustva sa gajenjem jagoda /mada bih i ja volela da imam neku saksiju/ ali sam videla da ih u gaje u saksijama od storopora u plastenicima za trziste
a za sopstvene potrebe mogu i na terasi u malim kolicinama. Za njihov uzgoj koristi se poseban supstrat /ne znam da li ga kod nas ima/ a sksije su relativno male
Srecno!

Poslednja izmena:
Hvala ti Soledad ;)

Ma ja bih uzgajala klasicno, u smislu ne bi ih nicim posebno tretirala, pa koiko rode, cisto mi je volja da probam zbog mojih malih.

Nisam rekla da bi one bile visece pa bi to nesto izgledalo ovako, samo u saksiji a ne ovako, mada i ovo nije losa ideja.

cleanairgardening_2042_41698375.gif

Za sortu jos uvek ne znam, ja se nadam mesecarkama, ali ko zna.Mada sam cula da se ne treba mesaju sorte jedna pored druge, ali posto je probno necu mnogo cepidlaciti :mrgreen:.Inace sto se tice tih stiroporskih saksija to kod mene nema, ma nema veze , ide toplo vreme , pa kao nadam se nece biti potrebe, vajlda.

Чуо сам од човека са искуством (један од највећих произвођача јагода на југу Србије) да сорта на сорту не утиче ако се саде једна поред друге, па чак ни једнородне на месечарке немају утицаја. Међутим постоје људи који супротно тврде. Ја не знам. Само сади и експериментиши. Интересантно, купила си расад јагода а не знаш која је сорта. :lol:

Pa to ovaj tvrdi ovako a onaj onako izgleda nista ne znaci dok se sam ne uveris.Inace sto se sorte tice nisam insistirala na nekoj posebno, to se ja nadala mesecarkama jer sam uglavnom za nih cula, a zena ima vise njih i pri tom trebala mi je dati, znaci bez novcane nadoknade, pa mi je stvarno bilo glupo da jos zanovetam.
Inace da sam dobila jagode javila bih istog trena , ali nisam,tako da mi ostalo jos jedno obecanje druge zene, ja kao na vise mesta obezbedila pa ko donese :rumenko:To je nesto tipa usluga za uslugu, ali nesto mi ne ide izgleda to bas najboje.Zadnja solucija, a ocito ce biti i jedina :mrgreen:, kupicu rasad na pijaci, ima po 40 din. struk i to bas razbokorene, pa kako mi bude.nego cekam malo da otopli, ova kisa me ubi u pojam.:(

Poslednja izmena:
Nalence, za uzgoj tvojih jagoda bile bi veoma dobre visece plasticne saksije sa "prozorima" ali im je cena 490.din. ;)
Danas sam videla da se za prodaju nude jagode sorte "Irma" koje su stalnoradjajuce i daju plodove od maja do novembra. Tako ih bar reklamiraju.

Nalence, za uzgoj tvojih jagoda bile bi veoma dobre visece plasticne saksije sa "prozorima" ali im je cena 490.din. ;)
Danas sam videla da se za prodaju nude jagode sorte "Irma" koje su stalnoradjajuce i daju plodove od maja do novembra. Tako ih bar reklamiraju.

Soledad videla sam i ja tu korpu pre neki dan u katalogu Flora, i nije skupa jer jednom kupis i imas je posle, problem je isporuka, sto ne mogu tako brzo da mi je isporuce, a meni se ne ceka.Inace mozda je narucim pa za sledecu sezonu.
Ja sam nju videla na jednom snimku na you tube, zena je bas jagode sadila u njoj, ali manje staju jer ima samo cetiri otvora sa strane i plus gore zasadi cetri, a Florina ima sest,kako smo ja i moja sestra prebrojale i plus gore.Hvala ti u svakom slucaju.:D

Ljudi treba mi odgovor pod hitno !!!
'vako jagode stigle juhuu :D, ali imam jedan mali problem da li im nece faliti nista da odstoje do sutra ovako dok ne kupim sutra zemlju, jer nikako danas nisam mogla iskrslo nesto prece,da je se dokopam.Samo malo da ih orosim , cisto da ne svenu .Znaci da li moze tako ili sta ,pomooooc!!!

Back