Uvreda

• Začetnik teme Začetnik teme Enina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Onda drugo..poredzenje mene sa sestrom..komentari
Porediti je razumljivo. Jer kako opisati nešto ako ne znamo da postoji bilo šta osim toga. Kako reći da je neko ružan ako nismo videli lepotu? Kako reći ovo je plava ako ne znam druge boje? Kako reći ti si pametan ako ne znam šta znači biti glup. Porediti je neizostavno. E sad, to što te porede sa konkretnom osobom a ne sa apsraktnim pojmom, jbg :D

Onda pitanje za neku mislil se udat?Vrijeme ide.
Dobrodošla u svet realnosti (u realnost)
giphy.gif

Kako reagujete na uvredu?Kada neko kaze nesto sto vas uvrijedi?
Pozdrav i tebi!
Nisam uvredljiva, ili ne postoje ljudi koji to umeju majstorski da urade kad sam ja u pitanju.

Imam i ja nove, lepe zube, i naravno, ljudi primete. Ja sam ponosna na to, još i nahvalim svog zubara.
Nije bilo ni jeftino, sama sam zaradila i platila.
Zašto je to uvreda?
A mogu i da kažem da o tome ne bih da pričam iz nekog razloga... pa neka misle šta hoće.

Zamišljam situaciju:

A: ''Auuu, al' su ti dobri zubi! Je l' su to navlake, mostovi ili fasete?''
B: ''Izvini, to mi je bolna tema, neću da pričam o tome, i nemoj da me podsećaš da sam pre bila krezuba.''
A: :ok: ''Neću da te podsećam, ali ne mogu ni da zaboravim!'' :zcepanje:

Uvreda bi ti bilo da te neko kleveta da si nekom nešto otela, ukrala, da zarađuješ na neki nemoralan način, da živiš kao parazit...
Sve ostalo su sasvim obične životne zavrzlame i okolnosti kojih niti treba da se stidiš, niti da se vređaš ako neko o tome priča.

Pa, nek' priča ako mu prija, tebi ni iz džepa-ni u džep od toga.

Pozdrav i tebi!
Nisam uvredljiva, ili ne postoje ljudi koji to umeju majstorski da urade kad sam ja u pitanju.

Imam i ja nove, lepe zube, i naravno, ljudi primete. Ja sam ponosna na to, još i nahvalim svog zubara.
Nije bilo ni jeftino, sama sam zaradila i platila.
Zašto je to uvreda?
A mogu i da kažem da o tome ne bih da pričam iz nekog razloga... pa neka misle šta hoće.

Zamišljam situaciju:

A: ''Auuu, al' su ti dobri zubi! Je l' su to navlake, mostovi ili fasete?''
B: ''Izvini, to mi je bolna tema, neću da pričam o tome, i nemoj da me podsećaš da sam pre bila krezuba.''
A: :ok: ''Neću da te podsećam, ali ne mogu ni da zaboravim!'' :zcepanje:

Uvreda bi ti bilo da te neko kleveta da si nekom nešto otela, ukrala, da zarađuješ na neki nemoralan način, da živiš kao parazit...
Sve ostalo su sasvim obične životne zavrzlame i okolnosti kojih niti treba da se stidiš, niti da se vređaš ako neko o tome priča.

Pa, nek' priča ako mu prija, tebi ni iz džepa-ni u džep od toga.
Znam sve.Ali sto mora pitati.Pa nisam nikada ni imala zube za pohvaliti.

Nemaju svi istu meru, nisu svi isto vaspitani, ne znaju svi da je nešto više ili manje ''kulturno'', a nekad su te opaske zapravo pokušaj da se stvori očigledniji vid prisnosti.
Tipa, kad neka strina koju viđam jednom godišnje pita: ''Što se ne udaješ?'', znam da je to zapravo starter, okidač... i nema za cilj da me vređa. Slegnem ramenima, ona nastavi: ''Eno i ona moja, i Janko, i Marko, i ova, i ona... sve to isto... Gde li je zapelo?''... :)

Nemaju svi istu meru, nisu svi isto vaspitani, ne znaju svi da je nešto više ili manje ''kulturno'', a nekad su te opaske zapravo pokušaj da se stvori očigledniji vid prisnosti.
Tipa, kad neka strina koju viđam jednom godišnje pita: ''Što se ne udaješ?'', znam da je to zapravo starter, okidač... i nema za cilj da me vređa. Slegnem ramenima, ona nastavi: ''Eno i ona moja, i Janko, i Marko, i ova, i ona... sve to isto... Gde li je zapelo?''... :)
Nemoze se sa svakim zivot dijeliti.Tako reci.

Reci mogu se udat..al za koga?Nadzi mi normalnog.

Bitno je da se raščlani nešto: Ako neko ima zlu nameru, svakako ga treba ignorisati, a i tolerisati jer zašto se nervirati oko njega? Ako nema zlu nameru, opet je tolerancija vrlo slična ignorisanju spas.
Problem je ako dugo razmišljaš o tome. Tvoj život treba da ide svojim tokom ma šta neko pričao. Valjda imaš milijardu korisnijih stvari o kojima treba da razmišljaš.

Bitno je da se raščlani nešto: Ako neko ima zlu nameru, svakako ga treba ignorisati, a i tolerisati jer zašto se nervirati oko njega? Ako nema zlu nameru, opet je tolerancija vrlo slična ignorisanju spas.
Problem je ako dugo razmišljaš o tome. Tvoj život treba da ide svojim tokom ma šta neko pričao. Valjda imaš milijardu korisnijih stvari o kojima treba da razmišljaš.
Podsjeti me da i moju drugaricu isto tako peglaju kad ce brak..ona kaze bit ce kad Bog da.

Taman su digli ruke od provodadžisanja svi, ne bih da čačkam mečku! :mrgreen:
Problem je što iste te strine mene vide kao prelepu, predivnu, pre-pre-pre sve, a isto tako vide i nekog tamo solo-igrača... pa nas spajaju, pa vijaju, pa se sekiraju i za jedno i za drugo, a realno... i meni i tom njemu fale daske u glavama, samo različite. :zcepanje:

Taman su digli ruke od provodadžisanja svi, ne bih da čačkam mečku! :mrgreen:
Problem je što iste te strine mene vide kao prelepu, predivnu, pre-pre-pre sve, a isto tako vide i nekog tamo solo-igrača... pa nas spajaju, pa vijaju, pa se sekiraju i za jedno i za drugo, a realno... i meni i tom njemu fale daske u glavama, samo različite. :zcepanje:
Treba ozbiljnog muskarca.Brak nije za zezanje

Back