Da li neko zna da li se placa carina kada se uvozi roba sa kosova, pdv i koliko ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
a šta je dobro za uvoz ?Da li neko zna da li se placa carina kada se uvozi roba sa kosova, pdv i koliko ?
Плаћа се, на сву робу са КиМ се плаћа и царина и ПДВ, да није тако увоз робе са КиМ би срушио царински систем Србије.
a šta je dobro za uvoz ?
Neznam ali vrlo je moguće da se plaća. Evo u skorije vreme su dobili i vojsku. Ne kažem da Kosovo nebi bilo nezavisno i da naše vlasti nisu popuštale, ali makar nisu trebale da učestvuju u njihovom pravljenju države. Nemožemo mi da ratujemo sa svetom ponovo, ali nismo smeli da pregovaramo sa njima, da im sami dobrovoljno dajemo ovo, ono...
Znam te Mile ti bi drogu uvozio, to je jedino sto valja sa Kosova!
Плаћа се, на сву робу са КиМ се плаћа и царина и ПДВ, да није тако увоз робе са КиМ би срушио царински систем Србије.
sudzuk oko 4e kilo ovde ide i preko 20a šta je dobro za uvoz ?
Uzasno!
2. Аутономне покрајине
Појам, оснивање и територија аутономне покрајине
Члан 182.
Аутономне покрајине су аутономне територијалне заједнице основане Уставом, у којима грађани остварују право на покрајинску аутономију.
Република Србија има Аутономну покрајину Војводину и Аутономну покрајину Косово и Метохија. Суштинска аутономија Аутономне покрајине Косово и Метохија уредиће се посебним законом који се доноси по поступку предвиђеном за промену Устава.
Нове аутономне покрајине могу се оснивати, а већ основане укидати или спајати по поступку предвиђеном за промену Устава. Предлог за оснивање нових или укидање, односно спајање постојећих аутономних покрајина утврђују грађани на референдуму, у складу са законом.
Територијa аутономних покрајина и услови под којима се може променити граница између аутономних покрајина одређује се законом. Територија аутономних покрајина не може се мењати без сагласности њених грађана изражене на референдуму, у складу са законом.
Надлежност аутономних покрајина
Члан 183.
Аутономне покрајине, у складу са Уставом и својим статутом, уређују надлежност, избор, организацију и рад органа и служби које оснивају.
Аутономне покрајине, у складу са законом, уређују питања од покрајинског значаја у области:
1. просторног планирања и развоја,
2. пољопривреде, водопривреде, шумарства, лова, риболова, туризма, угоститељства, бања и лечилишта, заштите животне средине, индустрије и занатства, друмског, речног и железничког саобраћаја и уређивања путева, приређивања сајмова и других привредних манифестација,
3. просвете, спорта, културе, здравствене и социјалне заштите и јавног информисања на покрајинском нивоу.
Аутономне покрајине се старају о остваривању људских и мањинских права, у складу са законом.
Аутономне покрајине утврђују симболе покрајине и начин њиховог коришћења.
Аутономне покрајине управљају покрајинском имовином на начин предвиђен законом.
Аутономне покрајине, у складу са Уставом и законом, имају изворне приходе, обезбеђују средства јединицама локалне самоуправе за обављање поверених послова, доносе свој буџет и завршни рачун
- - - - - - - - - -
Bez zajebavanja,ovo nisu sitne stvari.
- - - - - - - - - -
Kosovo vise nije Srbija.
sudzuk oko 4e kilo ovde ide i preko 20
Šta to ima da se proizvodi na kosovu a da mi to nemamo u Srbiji?
Не исплати се легално увозити, јер би на те патике платио порез и царину, па би те изашло и скупље него да увозиш од произвођача.Ima povoljnije cene nego u Srbiji. Kako dolazi roba na Kosovo? Srbi prodaju nike patike u Gracanici za 10e iste takve kod nas su oko 2500din... Onda zamisli koja im je nabavna cenaI koliko se isplati uvoziti
![]()
Sudzuk imaju za medalju!Pre pola godine kada sam bio u Gracanici kupio sam 5 kg i stvano je fantastican.
Не знам колико је паметно јести месо ухрањено на КиМ, осиромашени уранијум и те ствари.![]()
Ja stvarno ne znam zasto ljudi u Srbiji zive u zabludi!? Kosovo nije vise nase i to je to. Idite malo do Kosova i pitajte ljude da vidite sta ce vam reci, a i Srbi koji su tamo nesto nisam cuo da se zale... Primaju pare a nista ne rade... Srbija samo finansira.. Ja znam njih 20 sa kosova koji primaju novac od elektro privrede a ne rade nista.. i to po 35.000 - 40.000din...