Uvoz robe iz Turske

Nada Cheda

Početnik
Poruka
1
Poštovani,

išla bih u Tursku. Počela bih da se bavim uvozom robe iz ove zemlje. Ne znam kako to funkcionise, što se tiče carine, i svega što podrazumeva "švercovanje".... Jel ima neko neka iskustva...? Koliki da bude početni kapital, gde ići, koje su cene ...?

Srdačan pozdrav :)

I mene isto zanima uvoz turske garderobe,kakva je procedura,koliko treba para za početak... Ako bi neko mogao da mi napiše gde se tačno nabavlja roba u Istanbulu,gde su najpovoljnije cene... Sve o fakturama i carini...

Hvala unapred!:)

treba mi velika pomoc.
u procesu smo otvaranja firme i zelimo da jedan deo robe uvezemo, legalan uvoz ne sverc, iz turske. konkretno me interesuju iskustva sa fakturama, carinom, laboratorijskim kontrolama, koliko zadrzavaju robu na granici.
u pitanju je repromaterijal za izradu bizuterijskog i srebrnog nakita, bez gotovih proizvoda samo repromaterijal.
najlepse hvala na odgovoru, sve ce biti od velike pomoci i ako iskustvo nije povezano sa istom robom pisite.

vise nisu ni oni jeftini ,konkretno tekstil je otiso u pm ,jeftinije prodaju samo kinesku robu a njihova je na ceni zato sto skoro sve ide na zapad gde naprimer bolje farmarice prodaju za 100-120e tako da sa njihovim veleprodajnim cenama od 40-50e mozes samo da sanjas prodaju kod nas ,a one od 7-8e (ili dolara zaboravio sam) ima i kod nas kod kineza stvarno zajebana situacija i jas hteo uvoziti ali odustao sam

Kina jeste jako jeftina ali ni naj kvalitetnija roba im zaista nije kvalitetna znam jer smo u predhodnoj firmi što sam radio nabavljali rob iz kine, jedne sezone i odustali, s'tim istina cene tekstilnih proizvoda u Turskoj vise nisu kao pre povoljne kod većine proizvođača u tekstilnim centrima kao što su Aksaray, Laleli ili Merter, ali i dalje može da se nađe kvalitetne robe, jakih brendova za izvizno tržište po zaista povoljnim cenama. Živim i radim u Istanbulu već 20 godina, radio sam i radim za firme sto se bave izvozom robe ka Ex-ZU državama, tako da ako vam je potreban kontakt u Istanbulu u vezi pronalaženja robe ili kako i gde da se nađu povoljnije cene slobodno mi se javnite na moj mail montenegrian@hotmail.com mogu vam biti od pomoći ne samo u vezi tekstila već sve vrste robe...

Back