Uvoz robe iz inostranstva

daca357

Zainteresovan član
Poruka
117
Znaci totalni sam pocetnik uvozio sam automobile ali to je nesto sasvim drugo uglavnom ti papire zavrsi neko drugi a ti samo prevezes i ocarinis auto ,sada zanima me koja je procedura uvoza tekstila ,uvozio bih tekstil iz Turske kupovao bih ga na veliko a potom kod nas u nekoliko butika prodavao .Zanima me prvo kakvu firmu treba registrovati da bih se mogao baviti uvozom i prodajom tekstila ,zatim koji papiri su sve potrebni da bi se uveze neka roba dali to ide preko speditera :dontunderstand: Znaci imam bas dosta pitanja naravno naci cu neku spediciju i racunovodju kod kojih cu se do detalja raspitati ali me zanima ako neko poznaje postupak da me uputi odakle da pocnem .Unapred hvala na bilo kakvim odgovorima .pozz

Neznam koju to robu ima ta Turska za butike ,a ako hoćeš pravu robu ona se ne kupuje kod turaka jer nema tu zarada .Morao bi da kupuješ na ogromne količine robe.Naj jevtinija varijanta Pančevo kod kineza pa to prodaji jer tu može nešto da se zaradi ,naravno biraš robu koju nemaju ovi pored tebe na pijaci.

Ma vec sam imao tezgu na buvljaku uzimao sam robu iz panceva i novog pazara ali sada i na buvljaku su veliki troskovi a veleprodaje podigle cene ,gorivo otislo u k veliki su troskovi a niko nece na buvljaku da plati realnu cenu tako da kad uzmes jeftiniju robu od kineza niko je nece a kada uzmes nesto kvalitetnije retko ko hoce da plati tu cenu iako mnogo manje zaradjujes na skupljim stvarima ,pa sam resio da otvorim nekoliko butika a da malo kvalitetniju robu direktno uvozim za sebe ,nije nista novo ima ljudi koji to rade ali cute ne odaju nista ali ja se vec nekoliko meseci raspitujem i vec sam uhvatio mnoge cake, naime cenu od 100 posto koja se nalazi u butiku cine proizvodjac sa 40, veleprodaja(uvoznik) sa 30 ,i maloprodaja sa 30 posto i svako uklapa svoje troskove sa svojom dobiti .Sad ja bih najradije preskocio veleprodaju jer je doslo vreme ako uzimas iz druge , trece ruke sve je mnogo skuplje i na kraju meseca kad stignu porezi,doprinosi renta i ostali troskovi slabo sta ostane za sebe ali videcu dali cu se upustiti u ovo jos sam u fazi razmisljanja a ako krenem bice svakako na vece kolicine tipa 2000-3000 para

Neznam koju to robu ima ta Turska za butike ,a ako hoćeš pravu robu ona se ne kupuje kod turaka jer nema tu zarada .Morao bi da kupuješ na ogromne količine robe.Naj jevtinija varijanta Pančevo kod kineza pa to prodaji jer tu može nešto da se zaradi ,naravno biraš robu koju nemaju ovi pored tebe na pijaci.

Turska proizvodi predivne stvari za italijanske ( uglavnom) modne kreatore, ali ja ne verujem da neku "felericnu" robu iz te proizvodnje, a toga uvek ima,
narocito kod jako skupih proizvoda, daju nekim nepoznatim ljudima. Imaju svoje kanale pa se ta roba prodaje i u samoj Turskoj za 20-30%% vrednosti
cene koju recimo Max Mara, La Martina nudi u Nemackoj.

Meni su prodavci ( Novopazarci) sa buvljaka pricali da im se vise ne isplati ni Turska jer "potrosac" hoce kosulju za 10 evra, a Turcin hoce po
toj ceni da je proda. Oni putuju licno tamo, sto ce reci svercuju tu robu. Jako mukotrpan posao.

Ne znam za tekstil, ja se bavim već dve godine prodajom opreme za mobilne telefone i sitnim gedžetima. Stiže mi roba iz Kine preko Hong Konga, uspostavio sam par kontakata.
Ne plaćam nikakvu špediciju i carinu, nabavljam na više imena u više paketa robu do 50 eura. Imam barem duplu zaradu uz cene koje su za trećinu niže od konkurencije.

Što se tiče tekstila, cene na buvljaku su prilično izvikane. Moj jedan rođak je prodavao ranije tamo cipele i patike iz Turske, nabavljao po nekoliko evra a prodavao po 20-30.
Stao je dosta posao jer ljudi izgleda sve više prelaze na second hand kombinacije ili nabavljaju robu po buvljacima sa starim stvarima.

Ne znam za tekstil, ja se bavim već dve godine prodajom opreme za mobilne telefone i sitnim gedžetima. Stiže mi roba iz Kine preko Hong Konga, uspostavio sam par kontakata.
Ne plaćam nikakvu špediciju i carinu, nabavljam na više imena u više paketa robu do 50 eura. Imam barem duplu zaradu uz cene koje su za trećinu niže od konkurencije.

Što se tiče tekstila, cene na buvljaku su prilično izvikane. Moj jedan rođak je prodavao ranije tamo cipele i patike iz Turske, nabavljao po nekoliko evra a prodavao po 20-30.
Stao je dosta posao jer ljudi izgleda sve više prelaze na second hand kombinacije ili nabavljaju robu po buvljacima sa starim stvarima.

Taj second hand je postao veliki biznis i jako unosan. Prodajee se i preko interneta, mada je u Srbiji toveliki problem jer jos nije uveden PaPal za placanjee.

Znaci totalni sam pocetnik uvozio sam automobile ali to je nesto sasvim drugo uglavnom ti papire zavrsi neko drugi a ti samo prevezes i ocarinis auto ,sada zanima me koja je procedura uvoza tekstila ,uvozio bih tekstil iz Turske kupovao bih ga na veliko a potom kod nas u nekoliko butika prodavao .Zanima me prvo kakvu firmu treba registrovati da bih se mogao baviti uvozom i prodajom tekstila ,zatim koji papiri su sve potrebni da bi se uveze neka roba dali to ide preko speditera :dontunderstand: Znaci imam bas dosta pitanja naravno naci cu neku spediciju i racunovodju kod kojih cu se do detalja raspitati ali me zanima ako neko poznaje postupak da me uputi odakle da pocnem .Unapred hvala na bilo kakvim odgovorima .pozz
ma brate kakva papirologija shverc komerc podmicivanje carinika i samo izbegavanje globe

Ljudi ako vam treba uvoznik TU SAM. Uvezete na moju firmu platite carinu i porez preko mene a ja vam uzmem samo 3% od vrednosti robe...i ništa ne morate da registrujete radite pod mojim kišobranom. :kpozdrav:
Ja sam zainteresovan za te poslove sa tekstilom u svakom pogledu, bilo da je kupujem na veliko ili ako uvoznik hoce da ima prodavnicu u mom gradu 60m² mu stoji na raspolaganju

Ja sam zainteresovan za te poslove sa tekstilom u svakom pogledu, bilo da je kupujem na veliko ili ako uvoznik hoce da ima prodavnicu u mom gradu 60m² mu stoji na raspolaganju

To ti je prosto, ja i ti zaključimo ugovor o saradnji i ti kažeš od koga i šta hoćeš da kupiš, dođeš i doneseš pare u džaku u moju banku, stavimo ih na moj račun i platimo preko mog računa firmi u inostranstvo, oni šalju robu na ime moje firme, roba dođe mi odemo na carinu, ti opet poneseš torbu para (za cerinu i PDV) i kad platiš...nosi robu kud hoćeš ja ti potpišem otpremnicu do tvog skladišta...dalje me nije briga šta ćeš sa njom. :hvala:

- - - - - - - - - -

Dakle, pare su tvoje a sva papirologija je moja. ;)

Evo mene. Bio sam banovan ali ni sad ne mogu da ti se javim zato što nisi napisao najmanje 3 poruke. Napiši bilo kakva 3 posta i moći ćeš da primaš i šalješ pp. :rtfm:

E izvini moja prethodna poruka je bila namenjena tebi. Hitno mi je potrebna partnerska firma koja moze da mi pomogne u uvozu (jer sam ja fizicko lice). Imam vec dobavljaca sa kojim sa ugovorio cenu i isporuku. Treba mi samo necija firma. Pusti poruku na private

Nije me dugo bilo, da se izvinim ljudima koji su me tražili, nisam lagao nego sam zbog moje političke aktivnosti bio progonjen od vlastodržaca u Srbiji pa sam morao da pobegnem u inozemstvo. Firma je ostala u Srbiji i sad radi na leru, moraću da je ugasim jer ne smem tamo do god su bivši radikali na vlasti, a to će potrajati...a možda i neće. :per:

Back