911s [SK]
Poznat
- Poruka
- 9.260
Pa nešto nisam siguran da sam ikad video auto jeftiniji od 20.000 a da ima E table...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa nešto nisam siguran da sam ikad video auto jeftiniji od 20.000 a da ima E table...
Pitanje:
Da li ja kao strani drzavljanin Amerikanac imam pravo da prodam svoje vozilo u Srbiji ukoliko se vec nalazi u Srbiji i kako? Cuo sam da treba da se ceka par godina da bi se to uradilo. Kakva je razlika ako je auto u Americi pa se onda posalje recimo u luku Beograd na ime kupca koji je srpski drzavljanin. Kakva je dokumentacija u tom slucaju potrebna kupcu za carinu, porez registraciju?
Što malo ne prelistaš temu.
Ne može se uvesti auto iz USA u Srbiju.
Da li ja kao strani drzavljanin Amerikanac imam pravo da prodam svoje vozilo u Srbiji ukoliko se vec nalazi u Srbiji i kako? Cuo sam da treba da se ceka par godina da bi se to uradilo. Kakva je razlika ako je auto u Americi pa se onda posalje recimo u luku Beograd na ime kupca koji je srpski drzavljanin. Kakva je dokumentacija u tom slucaju potrebna kupcu za carinu, porez registraciju?
Već smo pisali na tu temu ... nije bitno da li je auto euro1, 2, 3 .... bitno je da li ga ima ili nema na carinskom spisku.Zašto ne bi moglo ? Niko nije zabranio uvoz automobila iz USA u Srbiju,naravno,pod uslovom da poseduju odredjenu normu,sličnu normi Euro 3.Američka vozila ima svoja (posebna) pravila kada je u pitanju kategorisanje emisije štetnih gasova.
Samo što je potrebna gomila papira i provera (tzv. homologacija) kako bi se ustanovilo da vozilo poseduje traženu normu.
Možeš,ako ga uvezeš.
Auto iz USA uvoziš u Srbiju po istim uslovima,kao iz Evropskih zemalja,s tim što je za vozila iz Amerike (kao što sam gore pomenuo) potrebno izvršiti homologaciju.
To podrazumeva ispitivanje ekološke norme,promenu žmigavaca,farova i brzinomera.Bez tih promena,nećeš moći da prodješ na tehničkom pregledu,dakle - nećeš moći da registruješ vozilo.
Na carini moraš priložiti papir iz biroa za standardizaciju koji ti služi kao dokaz da vozilo ispunjava traženu ekološku normu.
ja sam video linkoln navigatora i furtum drugih americkih kola sa Nasim tablicama,
kojima su zmigavci crveni odnosno ni nemaju zmigavce nego im trepce jedno stop svetlo
Već smo pisali na tu temu ... nije bitno da li je auto euro1, 2, 3 .... bitno je da li ga ima ili nema na carinskom spisku.
ja sam video linkoln navigatora i furtum drugih americkih kola sa Nasim tablicama,kojima su zmigavci crveni odnosno ni nemaju zmigavce nego im trepce jedno stop svetlo
Postoje neke G6 kombinacije preko Nemačke, al to se isplati samo za skuplja vozila.