Uvoz automobila, pomoć i saveti

Da skratim ovo što je napisao slobodannick
Takse agenciji za bezbednost saobraćaja: oko 3400 (sa provizijom banke)
Taksa za AMSS: 5400
Ukoliko vlasnik ne poseduje CoC plaća još 2800.
Ove cifre su iste za bilo koje mesto u Srbiji. Postoje i ostali troškovi vezani za ovaj pregled koji mogu da se razlikuju od mesta do mesta, a to su prevoz auta od skladišta do tehničkog pregleda gde se vrši pregled, kao i naknada tehničkom pregledu. Za ovo zadnje nisam siguran da li imaju pravo da naplaćuju, ali *******, može im se.

PS
Prošle nedelje me AMSS obavestio da za jedan auto moram da dostavim potvrdu proizvodjača ili CoC jer ga nema u bazi. Uz to su mi poslali i obrazac koji treba da popunim da bi mi vratili tih 2800din.

Kako si resio problem? I mene su danas zvali i ljubazno mi saopstili da nemaju u bazi xsaru picasso

Jesi li uspeo da izvuces uverenja?

Još ne. Za jedan su mi, nakon mog insistiranja da provere o čemu je reč, jer preko mesec dana ga čekam, rekli u AMSS da im je ABS poslao primedbu da nisu dostavili kompletan predmet, odnosno da im fali verzija. Ja kažem, pa dobro, pošaljite im verziju, aoni kažu nemamo...snađite se vi sami. :dash: Pa, za šta sam vam onda platio bazu podataka 2.800 dinara, mamu li vam hohštaplersku!!!??? Odem u Grand motors u Subotici, oni nemaju u bazi verziju. Kažu obratite se Grandu u BG. Zovem Grand u BG, niko ne odgovara već dva dana. Luda kuća...
Sada sam poslao uvozniku koji se na lazi trenutno u CH broj šasije da pokuša tamo u Fordu da dobije hebenu verziju za tog Focusa 2001. godište.

- - - - - - - - - -

Dalje ti je izvaditi potvrdu od predstavnika proizvođača, i platiti koliko im je ćeif da te zakolju.

Trazili su 12000 :) za parce papira, i to je bilo kao pitanje dal ga uopste ima :). Ono, "hmmm pa tesko to da ima za starija vozila..................., a evo ga, moze, 12 iljade ". A vozilo 2002.
Uspeo sam novac da vratim iz AMSS i vozim opet auto na masinac, oni kazu da moze. Eto...

Pozdrav svima.
Pitanje za Dona, koliko bi me kostalo da meni ostane samo registracija za sledeci auto;

Auto je dovezen iz Svajcarske i nalazi se u Srbiji.

Audi A4 1.8 turbo,110kw / 150ks, 2000. godište,218.523 km,4/5 vrata,Manuelni 5 brzina.
Automatska klima,Airbag za vozača,Airbag za suvozača,Bočni airbag,ABS,ESP,ASR,Alarm,Kodiran ključ,Blokada motora,Centralno zaključavanje,Metalik boja,Branici u boji auta,Servo volan,Tempomat,Daljinsko zaključavanje,Putni računar,Tonirana stakla,Električni prozori,Električni retrovizori,Sedišta podesiva po visini,Svetla za maglu,Aluminijumske felne,Radio CD.

Sta je potrebno da poseduje od papira da bi ti mogao sve bez problema da odradis?
Hvala.

Pozdrav svima.
Pitanje za Dona, koliko bi me kostalo da meni ostane samo registracija za sledeci auto;

Auto je dovezen iz Svajcarske i nalazi se u Srbiji.

Audi A4 1.8 turbo,110kw / 150ks, 2000. godište,218.523 km,4/5 vrata,Manuelni 5 brzina.
Automatska klima,Airbag za vozača,Airbag za suvozača,Bočni airbag,ABS,ESP,ASR,Alarm,Kodiran ključ,Blokada motora,Centralno zaključavanje,Metalik boja,Branici u boji auta,Servo volan,Tempomat,Daljinsko zaključavanje,Putni računar,Tonirana stakla,Električni prozori,Električni retrovizori,Sedišta podesiva po visini,Svetla za maglu,Aluminijumske felne,Radio CD.

Sta je potrebno da poseduje od papira da bi ti mogao sve bez problema da odradis?
Hvala.

Sve sa homologacijom 980 € za 6/2000. Informacije radi, evropljanin bi te izašao skoro 300 € jeftinije.
Treba da ima saobraćajnu.

Novost, koju samo srpska carina može da smisli.
Za automobile iz 2001 i starije moraće da se plaća izdavanje uverenja o ispunjenosti euro3 norme, kao što se radilo i pre ovih imbecilnih homologacijskih pregleda.
Obrazloženje je sledeće: iako u homologacijskom pregledu stoji i koju normu auto ispunjava, to se ne prihvata jer tamo piše samo da ispunjava euro3 normu, a ne i da ispunjava euro3 normu u skladu sa članom 4 stav 3 uredbe

Cuj skoro!
Mene dazbine za Focus 2002 izadju vise nego cena samog auta!!!
Evo vam matematika gde je porez 620 eura,spedicija 80,papiri i firma 90,dovoz 300,homologacija 100 sto vam je 1190 eura a auto je placen 850 eura. Znaci kad se to stavi na papir izadje 2040 eura i to je cena za komad ali srecom uzeh 3 automobila i dobih pristojan popust i sad kad ja tog Focusa dam za 2000 neko ce da vice skupo. E pa uvezi ga sam kad ti je skupo. Kolika li mi je samo zarada ? Mora garant da imam bar 1000 eura na tom autu! E tako razmisljaju danasnji kupci a nemaju pojma da se na tim kolima zaradjuje svega 150-200 eura.

http://www.polovniautomobili.com/auto-vesti/aktuelno/ekoloska-taksa-novi-udar-na-polovnjake.php
sve lepse od lepseg

1. carina ukinuta na vozila poreklom iz eu
2. carinske dazbine mnogostruko povecane uvodjenjem kataloga amss
3. ukidanje priznavanja stvarno placene cene vozila za vece uvoznike kao i ne priznavanje licitacijskih cena (pa vas onda bace na katalog amss)
4. uvodjenje prethodnog pregleda (obezbedjivanje prezivljavanja parazitskim agencijama i drzavnim firmama koje su visestruko povecale broj zaposlenih i bahate se na razne nacine) (cca 100e)
5. ekoloska taksa (opet sponzorisanje parazitskih agencija) (12000 din po toni, cca 150e)
6. zvanicno uvodi se ponovo homologacija za vozila starija od 2002. uz totalno debilno obrazlozenje. (cca 150e)
kad se sagleda sve ovo mislim da bi bilo najbolje da ponovo uvedu carinu a za one koji misle da ih uvoznici deru mislim da bi bilo bolje da pogledaju ko im u stvari skida kozu sa ledja.

Poslednja izmena:
http://www.polovniautomobili.com/auto-vesti/aktuelno/ekoloska-taksa-novi-udar-na-polovnjake.php
sve lepse od lepseg

1. carina ukinuta na vozila poreklom iz eu
2. carinske dazbine mnogostruko povecane uvodjenjem kataloga amss
3. ukidanje priznavanja stvarno placene cene vozila za vece uvoznike kao i ne priznavanje licitacijskih cena (pa vas onda bace na katalog amss)
4. uvodjenje prethodnog pregleda (obezbedjivanje prezivljavanja parazitskim agencijama i drzavnim firmama koje su visestruko povecale broj zaposlenih i bahate se na razne nacine) (cca 100e)
5. ekoloska taksa (opet sponzorisanje parazitskih agencija) (12000 din po toni, cca 150e)
6. zvanicno uvodi se ponovo homologacija za vozila starija od 2002. uz totalno debilno obrazlozenje. (cca 150e)
kad se sagleda sve ovo mislim da bi bilo najbolje da ponovo uvedu carinu a za one koji misle da ih uvoznici deru mislim da bi bilo bolje da pogledaju ko im u stvari skida kozu sa ledja.

Мање више је то све масло увозничког лобија (увозника нових аутомобила) који ће и даље на све начине да се труди да тотално обесмисли увоз половних аутомобила. А зна се како лоби функционише, тако што плаћа оне који утичу на све те прописе. Само ми једно никад неће бити јасно, зашто се увозници половних аутомобила (којих има не зна им се број али многоструко више од претходно наведених) не организују да раде у контра смеру? А лагано могу да им се придруже и шпедиције које од њих живе.

Apsolutni debilizam. Sve su to Vučićevi Megatrend diplomci. Kakve su škole završili, toliko su i stručni.
Pitam ja ovog pomoćnika direktora carine Veselina Miloševića koji je potpisao ovo sranjje od raspisa, DA LI SI TI VESELINE NORMALAN, veseo majci bio?
Pa, Veseline, konju jedan, hebo te voz koji te s kamenjara doneo u Beograd, u toj uredbi na koju se ti pozivaš stoji da se traži uverenje od nadležne institucije kada carinik nije u mogućnosti da uvidom u dokumentaciju utvrdi ispunjenost euro3 norme. Koja institucija treba da izda uverenje, Veseline? Agencija za bezbednost saobraćaja. Kada se to uverenje vadi i prilaže, Veseline? Pre carinjenja, odnosno podnošenjem deklaracije. Piše li na tom uverenju od ABS-a da ispunjava euro3 normu, Veseline? Piše. Po čemu onda, Veseline, carinik nije u mogućnosti iz priložene dokumentacioje da utvrdi da je u pitanju euro3?
Kako se sa nemačkih i drugih saobraćajnih dozvola prihvata kada na njima piše euro3, Veseline? Ja da sam na tvom mestu, Veseline, ja bih o'ma' poslao još jedan gluplji raspis u kome bih naredio carinicima da ni za novija auta ne prihvataju saobraćajne bez uverenja o homologaciji, jer oni iz tog švapskog euro3 ne mogu da utvrde da li je zaista euro3, jer, zamisli Veseline, Švaba se drznuo da u svojoj saobraćajnoj ne upiše da je to euro3 po članu 4 stava 3 Uredbe o uvozu motornih vozila u R. Srbiju.
Još jedared, Veseline, hebo te voz koji te doneo u Srbiju i u Beograd, i hebo te onaj ko ti je potpisao diplomu, a hebo te i onaj koji te postavio na mesto pomoćnika direktora carine!

Ovo je debilizam koji je doneo i potpisao taj genijalac Veselin Milošević:
raspis.jpg

Inače, u ABS-u su potpuno zbunjeni, i uopšte im nije jasno kako se ne priznaju njihova nova sveobuhvatna uvberenja, i od njih se traže i dodatna stara uverenja. Oni,l naravno, nemaju nameru da pristanu na tu glupost srpske carine, i bisera Miloševića, pa su za ponedeljak sazvali sastanak sa svim relevantnim faktorima da bi se to rasčistilo. I sve je to ok, samo postoji jedan mali problem. Sve guzonje sa iz Uprave carina su na godišnjem i po nekakvim seminarima, pa će verovatno na taj sastanak poslati portira.
I tako je to, drugari, kada se pokušava živeti i raditi u banana republikama.

da ne citiram ceo donov post ali ... svaka ti je na mestu :)
a za big rivera, prijatelju od tog posla zivi mnogo vise ljudi nego sto su uvoznici i spediteri, tu su: mehanicari, limari, farbari, elektricari, perionice, prodavnice delova, prodavci polovnih delova, tehnicki pregledi, agancije za registraciju vozila ... (neka se ne ljute oni koje sam izostavio) tako da sa svim ovim glupostima koje se izmisljaju direktno se ogrozava egzistencija svih njih ukljucujuci i njihove porodice.

Ja da se odmah prijavim da je svo ovo s***e koje se desava ustvari desava zbog mene. Ja kad sam resio da kupim kola, a to je bilo u aprilu, uhvatili su me svi moguci praznici sve moguce poplave i sve moguce homolegacije i ostale drangulije tako da kola jos uvek ne registrovah. Predao sam 02.06. u AMSS-u papire i rekose mi da ce sve to za 10 dana da bude gotovo i ja poverovao. Proslo je 18 dana i niko nista. Razmisljam da zovem u ponedeljak ABS, jer su me u AMSS-u glat odjebali, rekose da cekam ako nemam coc.
Sta vi kazete? Jel da zovem pritiskam pretim psujem majku ili je sve ovo normalno sto ja cekam vec skoro 20 dana?
Ja kad sam kola kupovao, nadao sam se da cu na more sa njima, ali kako stvari stoje, letnje gume nisam ni morao da stavljam...

Ja da se odmah prijavim da je svo ovo s***e koje se desava ustvari desava zbog mene. Ja kad sam resio da kupim kola, a to je bilo u aprilu, uhvatili su me svi moguci praznici sve moguce poplave i sve moguce homolegacije i ostale drangulije tako da kola jos uvek ne registrovah. Predao sam 02.06. u AMSS-u papire i rekose mi da ce sve to za 10 dana da bude gotovo i ja poverovao. Proslo je 18 dana i niko nista. Razmisljam da zovem u ponedeljak ABS, jer su me u AMSS-u glat odjebali, rekose da cekam ako nemam coc.
Sta vi kazete? Jel da zovem pritiskam pretim psujem majku ili je sve ovo normalno sto ja cekam vec skoro 20 dana?
Ja kad sam kola kupovao, nadao sam se da cu na more sa njima, ali kako stvari stoje, letnje gume nisam ni morao da stavljam...
ABS ne vredi da zoveš. Neće da daju podatke podnosiocima zahteva, nego daju samo AMSS-u kao posredniku. Najnormalnije je da se čeka mesec dana, pa i više. Međutim, postoji tu jedan drugi problem, a to je što se često desi da im ABS stavi primedbu i traži da sa nekim podatkom dopune predmet, a ove u AMSS baš zabole uvo da to urade. Zato moraš da ih smaraš, i zahtevaj da kada ti kažu da je predmet u agenciji, da pogledaju da li je iz agencije njima stavljena neka primedba. U suprotnom ti stvarno neće trebati letnje gume.

Druze vidim da te je muka naterala da se registrujes i krenes da guglas, kao i mene. I veruj mi ima dosta slucajeva kao sto je tvoj a i moj..Ja sam 5.6. vozio u AMSS. U ponedeljak oko 17h su me zvali da mi kazu da mi fali COC i da im dostavim. Ja sam otisao sledeceg dana, malo galamio, podigao sve svoje pare i opet vozio auto na tehnicki, ali ovog puta na masinski fakultet gde su mi rekli da nece biti problem taj dokument i da oni to mogu da iscupaju iz nekih njihovih baza. Nisu mi ni uzeli 2900. Rekose mi da se ceka minimum 7 dana na odgovor iz agencije, i naravno moze da se desi da bude nekog prigovora pa ajd jovo nanovo. Meni je evo vec deseti dan da cekam sa masinkog, a skoro 20ti da sam kupio kola. Bio je na tv-u zastitnik gradjana cini mi se i pricao je o tom zakonu koji su uveli. I on se cak slozio da je tu samo da skupi novac i oteza postenim ljudima zivot.. Ne mozes da verujes koliko meni kola trebaju zbog nekih zivotnih problema i kada na sve to pomislim dodje mi...............ma da ne pominjem..............
Nadam se da ce neko uskoro da pukne sa zivcima i da objasni tom polusvetu i bitangama na najgori nacin sta obican covek prolazi zbog toga sto su glupi i sto postoje.
Ostaje nam da cekamo. A da, u AMSS su mi rekli da se ceka od 15-20 dana

Back