Uvoz automobila, pomoć i saveti

Samo jos jedno pitanje Done.

Ako sam te dobro razumeo za dizelasa ispod 1500 ccm ostaje carina i sledece godine? Da li to znaci da za preko te kubikaze ne placa se carina? Sa druge strane na tom iznosu i nije neka vredonst te carine. I kako stoji carina sa benzincima? Ima li tu neka granica? I jos me zanima, okvirno, koliko kostaju ostali troskovi da bih dovezao automobil iz juga Nemacke ili mozda Svajcarske? Razmisljam se da vidim isplati li mi se da idem u Nemacku ili Svajcarsku ili da kupim vec uvezen auto mada je to pitanje u kakvom je stanju taj auto...

Pozdrav veliki.

Samo jos jedno pitanje Done.

Ako sam te dobro razumeo za dizelasa ispod 1500 ccm ostaje carina i sledece godine? Da li to znaci da za preko te kubikaze ne placa se carina? Sa druge strane na tom iznosu i nije neka vredonst te carine. I kako stoji carina sa benzincima? Ima li tu neka granica? I jos me zanima, okvirno, koliko kostaju ostali troskovi da bih dovezao automobil iz juga Nemacke ili mozda Svajcarske? Razmisljam se da vidim isplati li mi se da idem u Nemacku ili Svajcarsku ili da kupim vec uvezen auto mada je to pitanje u kakvom je stanju taj auto...

Pozdrav veliki.
Od Nove godine automobili sa dizel motorom od 1.500 do 3.000 kubika i "benzinci" od 1.000 do 1.500 kubika biće uvoženi bez carine, a za benzince do 1.000 i dizelaše do 1.500 kubika carina će biti smanjena sa pet na 2,5 odsto.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=01&nav_id=665100

Total u prvoj boji mislim da ces jako tesko naci a sto se kilometraze tice to je moguce.
Ja ih nisam imao odavno jer se Alfa teze prodaje mada sam i sam navukao nekih egzotika pa sad videcemo gde ce to da zavrsi. Ako naleti nestyo lepo ja uzmem a ako to nije onako kako ja gledam kao da je za mene onda i ne uzimam.
Jutros je tako dosao jedan auto za koji sam odmah rekao da nije kao sto mi je opisan i da to nije za ljude kojima ja prodajem automobile.Tako da ja ga nisam uzeo iako sam ga u celosti isplatio a on ce da ga proda nekom drugom trgovcu ili kupcu.

Ma ok. Svestan sam ja toga da se tesko nalazi, i nije sad da bas bezim od manjih ogrebotina ili nekog sitnog cukanja ukoliko se to ne primecuje lako, tj. ako je popravka odradjena kako treba. Mislim na onaj auto koji je cuknut u toj meri da je pomeren iz centra, pa mu izleteli svi airbegovi i na kraju sve to ofarbano, vraceno, zalepljeno i sl. ili nedaj boze da je auto presao preko 300 000 pa motor vec na izdisaju. Cisto me interesuje da li za sumu do 3000 eura moze da se nadje ta Alfa u dobrom stanju, a da je na ime kupca? Hvala :). Posto gledam da pazarim jednu tamo pred leto, ako ne bude smak sveta za neki dan :D heheh

Od Nove godine automobili sa dizel motorom od 1.500 do 3.000 kubika i "benzinci" od 1.000 do 1.500 kubika biće uvoženi bez carine, a za benzince do 1.000 i dizelaše do 1.500 kubika carina će biti smanjena sa pet na 2,5 odsto.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=01&nav_id=665100

Fernando, imaš pogrešnu informaciju.

B92 idioti... Toliko o njihovom novinarstvu. Sve što znaju je da nam serru koliki smo mi Srbi zločinci.

Dakle, da ponovim, dizeli 1500-2500 ccm i benzinci 1000-3000 ccm bez carine, a sve ispod i preko toga sa stopom od 2.5%.

Poslednja izmena:
Koliko bi kostala carina i PDV, u stvari svi troskovi do registracije za Fiat multiplu 2006. god, dizel, svajcarac 1FB2 69M
Kubikaža (cm3): 1910, Snaga (kW / KS): 88 / 120, Kilometraža: 118500 Emisiona klasa motora: Euro 4
Auto je vec u Srbiji

1.160 €

Kilometraža mora da se diže.

E, sad, ako mu ne važi registracija računaj na još nekih 200€ dodatnog troška.

Da li se EUR 1 moze izvaditi naknadno nakon sto je vozilo doslo iz Njemačke?
- Ako može, da li se vozilo mora vracati u Njemacku ili su samo papiri dovoljni da se dobije EUR 1?
- Gdje se tacno vadi EUR 1 i da li se mora izvaditi u gradu u kojem je auto kupljeno ili se moze izvaditi u Sloveniji.
Pitam posto auto vec izvjesno vreme vozim ovde u BiH sa stranim tablama auto nije reg.na moje ime jer nemam vizu e sad bih ga ocarinio ali mi treba taj EUR 1 na koji nacin ga najlakse dobit ako je moguce ali da se nebih ponovo morao vracat u Njemacku,mogao bih dobiti neki dokument (racun) iz auto kuce u Njemackoj ako je potrebno.

Postovani
Zamolio bih va da mi pomognete posto planiram da kupim auto od nemacke firme koja ima predstavnistvo u Beogradu. Auto se nalazi u Srbiji i na nemacke table je. U pitanju je Toyota Rav 4 D4D 2000ccm 2004 god dizel. U sabracajnoj dozvoli pise euro 3, Toyota europa. Zanima me sta mi treba od papira i da li se vozilo tretira kao japansko ili evropsko vozilo jer je za japanska vozila veca carina. Auto je kupljen nov u Nemackoj 2004 god. Unapred zahvalan POZDRAV

Back