Uvoz automobila, pomoć i saveti

Za Igora L:argusa!

Passat karavan je iz Engleske.
- VW Passat 1.9 TDI 103 KW/ 140 KS, 2007 godiste, AC klima, bez koznih sedista i 150000 milja, man.menjac

Naravno koliko kosta set za Audija i da li imas mozda set za Passata B5.5 2001. godiste, bez koznih sedista (kojeg trenutno vozim).

Hvala!
oko 1300 eura su ti troskovi , Evo ti moj mail pa cu ti dati brojeve telefona ko radi sa setovima za prebacivanje , moji drugari iz Zrenjanina imaju to pa cu vas spojiti. pazinigor@yahoo.com

Pozdrav svima. Imam par pitanja oko uvoza automobila, verujem da je u ovoj temi, na ta pitanja vec i odgovarano, citao sam dosta stranica unazad, ali sam se samo jos vise i pogubio :lol: Majka mi zivi u Nemackoj, u Stutgartu tacnije, pa sam se odlucio da uvezem neki automobil odatle i po mogucstvu preprodam ili zadrzim za sebe, no to je nebitno. Da ne duzim mnogo, zanima me, sto se tice dizanja kilometraze i tako toga , da li to moram da odradim cim dodjem na nasu granicu kada se vracam iz nemacke, ili mogu da udjem u zemlju, i sve to naknadno odradim u Srbiji, i posle odem kod speditera ( brat od jednog druga radi u jednoj spediciji, pa bi kod njega zavrsavao papire i ostalo), i onda na carinjenje. Cuo sam, da ako bi tako radio ( dizanje kilometraze, i jos neke stvari) moram opet da izadjem iz zemlje, i opet udjem, pa onda u spediciju i sredjivanje papira. i ako neko zna, zamolio bih da napise, ima li polovnih automobila po stutgartu, neki manji ( saxo, clio, polo...) po mogucstvu malo ostecen :) Hvala unapred !

Pozdrav svima. Imam par pitanja oko uvoza automobila, verujem da je u ovoj temi, na ta pitanja vec i odgovarano, citao sam dosta stranica unazad, ali sam se samo jos vise i pogubio :lol: Majka mi zivi u Nemackoj, u Stutgartu tacnije, pa sam se odlucio da uvezem neki automobil odatle i po mogucstvu preprodam ili zadrzim za sebe, no to je nebitno. Da ne duzim mnogo, zanima me, sto se tice dizanja kilometraze i tako toga , da li to moram da odradim cim dodjem na nasu granicu kada se vracam iz nemacke, ili mogu da udjem u zemlju, i sve to naknadno odradim u Srbiji, i posle odem kod speditera ( brat od jednog druga radi u jednoj spediciji, pa bi kod njega zavrsavao papire i ostalo), i onda na carinjenje. Cuo sam, da ako bi tako radio ( dizanje kilometraze, i jos neke stvari) moram opet da izadjem iz zemlje, i opet udjem, pa onda u spediciju i sredjivanje papira. i ako neko zna, zamolio bih da napise, ima li polovnih automobila po stutgartu, neki manji ( saxo, clio, polo...) po mogucstvu malo ostecen :) Hvala unapred !

Dizanje mora da se uradi pre prijavljivanja na granici za carinjenje. Znači, taj auto može (na redovnim tablama) zilion puta da uđe i izađe na pravu kilometražu, ali kada hoćeš da ga prijaviš mora prethodno da mu se dignu km, zbog toga što mu se zatečena kilometraža upisuje na graničnu prijavu.

Koliko bi koštale sve dažbine (carina+špedicija+pdv) za Chevrolet captivu 2007 LT exclusive, 2.0 dizel, 145.000km, pogon na sva 4 točka, koža, automaska klima...?
Tražim nekog ko bi mi završio proceduru na ulazu iz Mađarske a ja bih doterao auto.

Hvala unapred.

Vozilo je u Nemačkoj, i ima 110kW

5 sedišta 3.220€
7 sedišta 3.340€

Veliki pozdrav svima. Nov sam na forumu pa mi nemojte zameriti ako sam postavio pitanje na pogresnom mestu. Elem hocu da uvezem auto iz Nemacke pa bi mi koristio odgovor ljudi koji su upuceni oko dazbina oko uvoza. Zanima me koliko bi me sve izaslo da uvezem Fiat Grande Punto 3-je vrata, 2006, 1368cm3, 70kw (95ks), 140.000km, digitalna klima, koza, panorama krov, alu felne......? Hvala unapred na odgovorima

Veliki pozdrav svima. Nov sam na forumu pa mi nemojte zameriti ako sam postavio pitanje na pogresnom mestu. Elem hocu da uvezem auto iz Nemacke pa bi mi koristio odgovor ljudi koji su upuceni oko dazbina oko uvoza. Zanima me koliko bi me sve izaslo da uvezem Fiat Grande Punto 3-je vrata, 2006, 1368cm3, 70kw (95ks), 140.000km, digitalna klima, koza, panorama krov, alu felne......? Hvala unapred na odgovorima

@Dux89
Carina i PDV oko 600EUR uz EUR1

Kod mene te carina i pdv izađu isto toliko, ali bez vađenja eur1 i izvozne koja ide pride, a za koju bi ti Nemci uzeli 70-100€.

Inače, ukupni troškovi sa svim papirima koje ti obezbeđujem u Mađarskoj, i sa svim troškovima u Srbiji, iznose 780€.

Done druze koliko bi izasla carina i pdv za A4 iz Svajcarske 2002 1.8T 110kw 200 000 presao, oznaka iz saobracajne 1AC145 pozdrav
Kod mene bi ti carina i pdv izašli 1.090€, odnosno 1.300CHF, a komplet troškovi carinjenja 1.300€.

@AWT
Carina i PDV oko 1850 CHF. Model sa tom šifrom u katalogu ima 120kw.

Kolega, čini mi se da je čovek mene pitao. Još uvek sam ja Don na ovom forumu. ;)

Kolega, čini mi se da je čovek mene pitao. Još uvek sam ja Don na ovom forumu. ;)

Video sam da je tebe pitao, valjda se ne ljutiš što sam odgovorio. Ne verujem da ti predstavljam neku konkurenciju, jer je sigurno da se u Subotici može proći povoljnije nego u Velikom Gradištu. Kod mene će pre neko doći zbog lokacije, nego zbog cene, i to najpre sa jeftinijim automobilima.

Umesto tebe odgovaram jer te ponekad nema danima na forumu. Zato i stavljam malo veće iznose (zadnja dva bi i kod mene verovatno išla jeftinije nego što sam napisao), bolje da se ljudi raduju kad dobiju konačan odgovor.

Video sam da je tebe pitao, valjda se ne ljutiš što sam odgovorio. Ne verujem da ti predstavljam neku konkurenciju, jer je sigurno da se u Subotici može proći povoljnije nego u Velikom Gradištu. Kod mene će pre neko doći zbog lokacije, nego zbog cene, i to najpre sa jeftinijim automobilima.

Umesto tebe odgovaram jer te ponekad nema danima na forumu. Zato i stavljam malo veće iznose (zadnja dva bi i kod mene verovatno išla jeftinije nego što sam napisao), bolje da se ljudi raduju kad dobiju konačan odgovor.

Ne ljutim se, naravno. Nego, da ne zbunjujemo ljude. Pogotovo što im ja nikada ne dajem kalkulaciju baziranu na iznos carine i pdv-a, jer im to mnogo ne znači. Ljudi treba da znaju konačnu cifru koliko će iskeširati, pa im ja i pravim takve kalkulacije.

I sam znaš da imamo različite načine carinjenja mi u Subotici od unutrašnjih carinarnica, jer mi zbog blizine granice možemo da se dovijamo na razne načine. Lako pošaljemo papire preko granice, imamo ljude za kilometre, imamo firme u Mađarskoj, imamo špedicije u carinarnici u Segedinu gde završavamo povoljno eur1 i izvoznu na papire sa kojima se prijavljuju, a sve legalno i proknjiženo. Zato se stvara velika razlika između Subotice i drugih gradova. Nama su čak, za razliku od npr. Šapca, ukinuli tolerancije na uvozničke firme, ali smo ipak i pored toga jači od Šapca. Sada se menja vlast, pa će, fala Bogu, i ovaj šef carinarnice koga su nam žuti doveli iz Niša da ode bestraga, pa će nam vratiti toleranciju. E, onda će ponovo Subotica da postane carinski eldorado.

Ne ljutim se, naravno. Nego, da ne zbunjujemo ljude. Pogotovo što im ja nikada ne dajem kalkulaciju baziranu na iznos carine i pdv-a, jer im to mnogo ne znači. Ljudi treba da znaju konačnu cifru koliko će iskeširati, pa im ja i pravim takve kalkulacije.
Zato ja u svakom postu i napišem da se računica odnosi samo na carinu i PDV. Ipak je to najveća stavka, pa je ljudima bolje da u startu imaju bar neku predstavu koliko će ih carinjenje koštati.
Što se tiče ostatka, znam otprilike kako stvari funkcionišu, ali ne znam koliko šta košta, pa ih zato i ne računam u postovima.

Zato ja u svakom postu i napišem da se računica odnosi samo na carinu i PDV. Ipak je to najveća stavka, pa je ljudima bolje da u startu imaju bar neku predstavu koliko će ih carinjenje koštati.
Što se tiče ostatka, znam otprilike kako stvari funkcionišu, ali ne znam koliko šta košta, pa ih zato i ne računam u postovima.

Da, ali, kako si u više navrata i sam mogao primetiti, često se desi da nam se ni iznosi carine i pdv-a ne slažu, upravo iz razloga što mi carinimo u Subotici kako sam objasnio, a što snižava davanja državi, kao i što mi ovde zaista odvajamo velike pare kako bismo imali uvek nove kataloge, tako da nam je start najniži moguć.

:per:Ljudi,ako vam nesto treba oko ovog uvoza,
Molim vas sve ostavite i dajte Don u da Vam odradi.
Em je najpovoljnije,em uradi i vise od onoga sto mozete zamisliti.
Ovo je covek koji je meni odradio Twingo za 2 dana,a koliko je bilo posla i muke naci auto(jer sam imao ludog prevoznika,koji se napio pa ko zna gde je ostavio auto()ja se nerviram a on covek smiren i hladnokrvan i mene jos tesi.
Ljudi covek je CAR,KRALJ ali u stvarnom smislu.
Hvala ti za sve i nastavljamo saradnju.

:per:Ljudi,ako vam nesto treba oko ovog uvoza,
Molim vas sve ostavite i dajte Don u da Vam odradi.
Em je najpovoljnije,em uradi i vise od onoga sto mozete zamisliti.
Ovo je covek koji je meni odradio Twingo za 2 dana,a koliko je bilo posla i muke naci auto(jer sam imao ludog prevoznika,koji se napio pa ko zna gde je ostavio auto()ja se nerviram a on covek smiren i hladnokrvan i mene jos tesi.
Ljudi covek je CAR,KRALJ ali u stvarnom smislu.
Hvala ti za sve i nastavljamo saradnju.

Hvala ti na preporukama!

Ma, samo kada smo mi našli gde se denuo taj auto. :D Jeste mali, ali nije baš privezak da se izgubi. :lol:

Back