Pozdrav svima. Imam par pitanja oko uvoza automobila, verujem da je u ovoj temi, na ta pitanja vec i odgovarano, citao sam dosta stranica unazad, ali sam se samo jos vise i pogubio

Majka mi zivi u Nemackoj, u Stutgartu tacnije, pa sam se odlucio da uvezem neki automobil odatle i po mogucstvu preprodam ili zadrzim za sebe, no to je nebitno. Da ne duzim mnogo, zanima me, sto se tice dizanja kilometraze i tako toga , da li to moram da odradim cim dodjem na nasu granicu kada se vracam iz nemacke, ili mogu da udjem u zemlju, i sve to naknadno odradim u Srbiji, i posle odem kod speditera ( brat od jednog druga radi u jednoj spediciji, pa bi kod njega zavrsavao papire i ostalo), i onda na carinjenje. Cuo sam, da ako bi tako radio ( dizanje kilometraze, i jos neke stvari) moram opet da izadjem iz zemlje, i opet udjem, pa onda u spediciju i sredjivanje papira. i ako neko zna, zamolio bih da napise, ima li polovnih automobila po stutgartu, neki manji ( saxo, clio, polo...) po mogucstvu malo ostecen

Hvala unapred !