Uvoz automobila, pomoć i saveti

Pa, izračunao sam mu i za nemca, i opet je ispalo mnogo jeftinije.
Nemoj da me zbunjuješ, eno je tvoja poruka gore, na istoj ovoj strani, sa cifrom koju je čovek prepisao.
Što se kataloga tiče, ovde nema dovoljno posla da bi se toliko novca izdvajalo za kataloge. A nije ni neophodno zato što je dozvoljeno umanjenje osnovice na osnovu starosti kataloga. Juče sam gledao dva različita kataloga za jedan isti auto i ispao mi je povoljniji švake 3/2011 nego 12/2011.

Nemoj da me zbunjuješ, eno je tvoja poruka gore, na istoj ovoj strani, sa cifrom koju je čovek prepisao.
Što se kataloga tiče, ovde nema dovoljno posla da bi se toliko novca izdvajalo za kataloge. A nije ni neophodno zato što je dozvoljeno umanjenje osnovice na osnovu starosti kataloga. Juče sam gledao dva različita kataloga za jedan isti auto i ispao mi je povoljniji švake 3/2011 nego 12/2011.

Ah, da... Izvini! Pobrkao sam sa drugom kalkulacijom.

Kod nas je dozvoljeno umanjenje od 14% samo ako je izdanje staro punih godinu dana.
Ipak, nov katalog je najpovoljniji. Mada ni to nije u svakom slučaju. Zato ja nikada ne bacam stare kataloge, nego pogledam i njih, pa uzmem koji mi je povoljniji. Recimo teretni nemac mi je povoljniji I/2011od novoga za većinu kombija. Za kamione i kipere uopšte ni ne koristim nemca. Za njih koristim isključivo francuski L'argus. Naravno, i L'argus dobijam uvek svež. Imam čoveka u Parizu koji mi ga šalje DHL-om.
Hbg, kao što već rekoh, u Subotici je prejaka konkurencija, i ako nisi među najpovoljnijima možeš staviti ključ u bravu.

Razumem ja da se kod vas carini manje auta (Subotica sama ocarini više nego sve ostale CI skupa), pa nemate računicu da se pretplaćujete kod Švaba i Italijana na kataloge.

Hvala Done! Ako mozes navedi korake koje treba da uradim da nesto ne pogresim u postupku uvoza, znaci od kupovine auta u FR pa nadalje. Moze i na PP. hvala!!

Ništa, brate... Kupiš auto, pošalješ mi mailom skeniranu saobraćajnu da ti ja spremim papire za ulaz. Ako kupiš C5 moraćeš ići kod mog špeditera u Segedin da ti urade izvoznu i eur1, jer ti vrednost prelazi 6.000€. Ja sve pustim mailom Mađarima, i tebe tamo čekaju gotovi papiri.
Ukoliko budeš imao francusku izvoznu nju razdužuješ kod Mađara na izlazu, a mađarsku izvoznu ću ja da razdužim naknadno.

Za Focusa i Clia ne trebaš u Segedin. Ja ti pošaljem papire na granicu.

P.S. Ne rade ti PP. Moraš napisati još jednu poruku da "poplaviš", pa ti onda mogu poslati kontakt da se čujemo i dogovorimo o pojedinostima.

Eur1 i ex idu u paketu, i koštaju oko 70€
Žute colke su 150€, a vrede 5 dana. One prave, crvene, su skuplje i vrede 15 do mesec dana.
Ne treba ti homologacija za 2004.

Elem, sve treba mnogo manje da te košta.

Дон,

Zahvaljujem još jednom:worth:

Vidiš, ja ne znam šta se dešava sa ovim ljudima što pišu po forumima, zašto šire dezinformacije :dash: Skoro sam čitao na jednom drugom forumu da je čovjek dovezao auto u Gradišku i piše da je platio 200 i nešto eura samo za eur1 i još oko 130 eur za te izvozne papire.
Svaka čast ljudima kao tebi što se trude da pomognu nama koji se spremamo u ove avanture, jer jednostavno svako pokušava ako ne sačuvati koji euro pri kupovini, bar dobiti bolje očuvano vozilo iz inostranstva.
Elem, sve treba mnogo manje da te košta.

Nadam se i ja iskreno, bilo bi super. Recimo u slučaju da ne nađem Alfu koju tražim u dobrom stanju, koliko bi me otprilike došlo ovo isto za Audi A4 1.9 TDI, 96 KW, 2001. godina i da li ga je moguće uvesti.
Očigledno, nisam baš dobro shvatio ovo oko homologacije, ja sam mislio da sva vozila prolaze kroz taj proces :roll:
Pozdrav svima!

Ništa, brate... Kupiš auto, pošalješ mi mailom skeniranu saobraćajnu da ti ja spremim papire za ulaz. Ako kupiš C5 moraćeš ići kod mog špeditera u Segedin da ti urade izvoznu i eur1, jer ti vrednost prelazi 6.000€. Ja sve pustim mailom Mađarima, i tebe tamo čekaju gotovi papiri.
Ukoliko budeš imao francusku izvoznu nju razdužuješ kod Mađara na izlazu, a mađarsku izvoznu ću ja da razdužim naknadno.

Za Focusa i Clia ne trebaš u Segedin. Ja ti pošaljem papire na granicu.

P.S. Ne rade ti PP. Moraš napisati još jednu poruku da "poplaviš", pa ti onda mogu poslati kontakt da se čujemo i dogovorimo o pojedinostima.

hvala Done! (Ponovio sam isto pitanje malopre jer nije objavljeno ni posle 10 sati cekanja,) Nasao sam jednu pouzdanu firmu u FR (nije aukcijska kuca vec radi prodaju na veliko) koja kaze da ako hocu povracaj pdv-a od 19.6% za C5 2008 da moram da uradim kupovinu preko firme koja je registrovana za promet polovnih auta, ne mogu meni kao fizickom licu., jel mozes to da sredis? posalcu ti mej na PP posto jos ne radi. pozz:)

hvala Done! (Ponovio sam isto pitanje malopre jer nije objavljeno ni posle 10 sati cekanja,) Nasao sam jednu pouzdanu firmu u FR (nije aukcijska kuca vec radi prodaju na veliko) koja kaze da ako hocu povracaj pdv-a od 19.6% za C5 2008 da moram da uradim kupovinu preko firme koja je registrovana za promet polovnih auta, ne mogu meni kao fizickom licu., jel mozes to da sredis? posalcu ti mej na PP posto jos ne radi. pozz:)

Pogledaj prethodnu stranu, tu je od jutros.

Za privatne poruke probaj sledece:
Podesavanja [gore levo na vrhu strane]
Vas nalog-opsta podesavanja
Sistem privatnih poruka uključen
Od svih clanova
Snimi izmene[skroz dole]

hvala! poruku nisam video iako sam osvezavao strancu, klikcuci na adresu vide puta, i tek sam uvece video, to je valjda do browsera (chrome).

za PP - sve to sam preventivno vec bio uradio jutros, jer sam procitao da ljudima ne rade PP. Ali dzabe, nesto ne funkcionise, bar ne jos, mozda kad ispunim kvotu od 3 poslane poruke - stom vec jesam..

Done - samo mi jos kazi za ovo:

Nasao sam jednu pouzdanu firmu u FR (nije aukcijska kuca vec radi prodaju na veliko) koja kaze da ako hocu povracaj pdv-a od 19.6% za C5 2008 da moram da uradim kupovinu preko firme koja je registrovana za promet polovnih auta, ne mogu meni kao fizickom licu., jel mozes to da sredis?

Poslednja izmena:
Дон,

Zahvaljujem još jednom:worth:

Vidiš, ja ne znam šta se dešava sa ovim ljudima što pišu po forumima, zašto šire dezinformacije :dash: Skoro sam čitao na jednom drugom forumu da je čovjek dovezao auto u Gradišku i piše da je platio 200 i nešto eura samo za eur1 i još oko 130 eur za te izvozne papire.
Svaka čast ljudima kao tebi što se trude da pomognu nama koji se spremamo u ove avanture, jer jednostavno svako pokušava ako ne sačuvati koji euro pri kupovini, bar dobiti bolje očuvano vozilo iz inostranstva.

Nadam se i ja iskreno, bilo bi super. Recimo u slučaju da ne nađem Alfu koju tražim u dobrom stanju, koliko bi me otprilike došlo ovo isto za Audi A4 1.9 TDI, 96 KW, 2001. godina i da li ga je moguće uvesti.
Očigledno, nisam baš dobro shvatio ovo oko homologacije, ja sam mislio da sva vozila prolaze kroz taj proces :roll:
Pozdrav svima!

Račun na 3.200€....carina i pdv 660€.

E,s ad za 2001. je pitanje da li ga bosanci šalju na hml. Kod nas ako je nemac, i ako mu u brifu piše euro3 ne treba na hml. Ne znam kako je u Bosni.

Mogu...najmanji problem...

Koliko su porez i carina na ovo?
Koliko bi kostalo da neko tvoj ode proveri, eventualno spusti cenu, a ja se samo pojavim kod tebe po papire za registraciju (kljuc u ruke)

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5923973&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5872447&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5934602&show=1

Megane 770€ + 20 za dizanje km.

Mazda 1.270€

Dovoz je 200€, a sad koliko će ti uzeti za gledanje i pogađanje... pa, ne verujem da će manje od 50.

P.S. Nema potrebe da mi dajete više linkova za identična vozila, kao ovde npr. za ova dva Megana.

Poslednja izmena:
PORIKA ZA DONA

Koliko bi me preko tebe doslo znaci samo da ga registrujem ovde i vozim...

Naime, rodjak oce da mi za 3000evra proda Ople Astru Bertone kupe, 1.8.i 90kw 125ks, troje vrata, 2003god, inace 12mesec 2003, sa 60000km pravih, kod njega u garazi kao treci auto stajao. Inace auto je u Parizu, ne nzam tacno koju opremu ima ali znam da ima manuelnu klimu, ali mislim da nije majjaci model opreme a ni najslabiji, neka sredina sta ga znam.. KOLIKO BI PREKO TEBE SVE OVO BRUTO KOSTALO( spediter, kamion, lezarina, takse, carina i sve uz toi), znaci samo da ga registrujem u Beogradu??????? Hvala na odgovoru....

Ako nisi procitao ranije stranice onda ih procitaj jer Don ne dovozi automobile tj on ih samo carini a tvoje je da dovezes auto do granice.
Sad ,tu je prednost sto je auto sa poznatom istorijom ali taj auto je poceo da stari estetski a mislio sam da nikad nece.Imao sam je i prodao a poslednjih 7 dana kod mene obitava jedna takva i kad sam je provozao to nije to.Takav izgled mora da ima jaci motor a govorim to jer je moja bila Turbo i to je orava mera za takav auto.Zimi pravi probleme kod otvaranja vrata tako da ako nemas garazu bice zeznuto a radi se o onom sistemu kad ih zatvoris da podigne stakla za 1 cm koji se smrzne pa kad otvaras ide staklo preko zuba kedera a kad zatvaras mislis da ce da pukne.

Pa jeste, ostario je konkurencija sabija, svakih godiunu dana izlazi po nesto...sve je to meni jasno, ali ja ovde brate vozim stojadina tako da mi je od tog sranja u najblazem obluku sve bolje, mada 125ks, ne znam kako moze ici bas tako lose, to za prozore sam cuo u pravu si, lepo izgleda auto, pogotovu sto je ovaj bas ocuvan, ****** ja nemam garazu..mislio sam da ga djiram po bg-u par meseci i da ga prodam. Pa jel se prodaje bertonka, mislim akva je potraznja i to, ****** 60soma ima na satu, to retko koja ima ovde?? Pruzila mi se prilika da se maknem sa stojadina i eto, inace auto star 10 dina ne bi uzeo al nemam vise para. Pa koliko moze carina da me izadje i sve to osim mog prevoza sto treba do carine da obezbedim, sta mislish?? Hvala drugar...

@kajbloni
Ne znam dali ces je uopste moci i prodati jer ja sam nedavno imao tj nudila mi se jedna 2001 2.0Turbo sa plinom za 2600 pa nisam smeo da je uzmem.Stanje nije sigurno bilo kao ta ali danas ljudi gledaju da kupe sto jeftinije i retko ko hoce da da pravu cifru za dobar auto.
Ako je tamo placas 3000,dovoz ce te kostati jos 500 a carina otprilike isto toliko tako da za 4000 je to skup auto a samo pravi ljubitelj ce dati kintu ali jako tesko jer s druge strane ko ce poverovati da je auto star 9 godina presao tako malo a ti da bi imao umanjenje carine moraces da je carinis na preko 200k km a ako ostavis tu kilometrazu odrace te ko zeca.
Evo ti oglas gde ces da vidis koliko se kod nas cene a shvati da to jos u vecini slucajeva ide dole od 200-500 eura da bi se prodala.
http://www.polovniautomobili.com/pu...g_218_from=2002.00&tag_218_to=2004.00&tag_142[]=2633&region=0&country=0&showoldnew=all

Znam sve je meni jasno, benzinac je to koji u gradu vuce 10 a verovatno i jace, verujem da je tesko za prodaju mada ne vidim zasto mi neko ne bi poverovao na kilometrazu ako je ocuvam, amortizeri dobru + ga vodim u servis pa neka mashina proveri otprilike koliko je presao.. Ove od 200ks nije m cudno sto se ne prodaju a ova od 125 mislim nekako da za nju sigurno bar malo ima vise potraznje i da bi mogla da se proda sta ga znam ***** li ga.... Mene tacno dazbine interesuju, samo da ga ovde registrujem, to me najvise interesuje... Sumnjivo mi je to da ce 1000evra sve da me dodje, mislim da je vise to nekako....

pozdrav svima...nov sam na forumu ali vec neko vreme listam ovu temu i slobodno mogu reci da je ovo jedan od najkorisnijih foruma...s'tim u vezi bih imao pitanje za Don-a ako ti nije cimanje da mi izracunas troskove za
-ALFA 156 1.9JTD
-2002 god.
-170000
-103 KW
-digitalna klima
-koza
-siva met.
-zemlja porekla: Austrija

to bih odradio za burazera posto sam ja vlasnik pa me zanima kioliko bi me to kod tebe kostalo.ako imas neki kontakt tel. ili mejl pusti mi na PP (ako to uopste funkcionise kod mene).

Unapred hvala i pozz

Niže cene i posebne povoljnosti na auto tržištu

nis%202011%20111.jpg

Pritisnuti slabom prodajom automobila, uvoznici se dovijaju na razne načine. Niže cene, ali i posebne povoljnosti nude se sada tokom cele godine

Uvoznici automobila u Srbiji koji su odlučili da ove godine ne bude tradicionalnog "BG kar šoua", pritisnuti sve slabijom prodajom, organizovali su sopstvene "mini sajmove".

- Nismo hteli da učestvujemo na sajmu, jer su kod nas cele godine, zapravo, sajamske cene - pojašnjava, za "Novosti", stav svih uvoznika Milan Belin, prvi čovek kompanije "Reno-Nisan Srbija".

I zaista, cene novih automobila u Srbiji nikada nisu bile niže. Do samo nekoliko meseci unazad bilo je nezamislivo da kupite novi "mercedes", pa makar i onaj najmanji, "A" klase, za 15.990 evra!

"Hjundai", koji je među retkima na našem tržištu koji beleži "očekivanu prodaju", je u svojim salonima organizovao sopstveni sajam na kome nudi vozila po sniženim cenama i do 3.000 evra, a kupce nagrađuje, baš kao i na svakom sajmu, gumama, najpovoljnijim kasko osiguranjem, servisom za dinar, "multimedijom" (CD MP3, navigacija, kamera za vožnju unazad) na poklon...

Kupiti "ford fijestu" za 8.950 evra ili "opel korsu", za 8.999 evra sa sasvim solidnim paketom opreme, bilo je nešto što su ranijih godina poklonici ova dva brenda mogli samo da sanjaju...

I u "Kiji" su krenuli u "sajamsku akciju". Pod sloganom "Proverite naše sajamske ponude" kupce mame novim modelom "rio", po ceni od 8.990 evra, "pro sidom" - 9.990 evra...

"Dačija" ima moto "sajamske ponude bez obzira na sve" a najjači adut je "sandero ambijans" za 7.990 evra sa klimom, svetlima za maglu, ABS sistemom, podizačima za stakla i još "dodatnim sajamskim popustom od 350 evra".

"Reno" je našao neku svoju računicu, pa sada limuzinu "fluens kolor" sa 110 KS prodaje za veoma primamljivih 12.990 evra.

"Fijat" je osmislio "Fijat motor šou" koji je počeo 30. marta i traje do 30. aprila - u "svim prodajnim salonima 'Fijata' u Srbiji".

- Ima interesovanja, dolazi narod, kupuje. Ne pamtimo da su vozila bila jeftinija. Nudimo i besplatnu registraciju za neke modele, metalik boju - kaže Zorica Dimitrijević iz AK "Voždovac" u Beogradu.

"Delta auto-moto", ovlašćeni uvoznik "honde", BMW, "minija", organizovao je u "Delta sitiju" u Beogradu sopstveni salon u kome je po "sajamskim cenama" prodavao automobile i motocikle iz svog programa. Kako nezvanično saznajemo, prodaja BMW je bila kao u "najsjajnijim sajamskim danima".

Nisu sedeli skrštenih ruku ni u "Poršeu SCG", zastupniku "Audija", "Folksvagena", "Golfa" "Seata" i, naravno, "Poršea". "Audi A3" košta manje od 15.000 evra, a "golf" - 12.990.

Preuzeto sa: Novosti.rs

Back