Uvoz automobila, pomoć i saveti

Sigurno je 2.0 96kw,oznaka motora je ALT.

Ako moze jos jedno pitanje,koliko bi bila carina i pdv za A3 1.8T 2001god 3 vrata,standardna oprema,kilometraza po zelji :D iz Svajcarske? auto je trenutno u srbiji,kupio bi ga ovde,kako ide oko papira? pozdrav!! :worth:

Po novom, za švajcarca mi treba šifra iz saobraćajne. Nalazi se u rubrici 24 (typengenehmigung) u CH saobraćajnoj.

za CLK: nemacka, 166000 km. sorry

1.000 €

Pošto je '99. godište, a euro4, savetujem ti da u Nemačkoj izvadiš COC za njega, da te ne bi ovi debili iz Agencije upućivali u Mercedes da vadiš dopunu koja košta 10.000 dinara, jer tamo ne sede nikakvi eksperti, nego debilčine koje nemaju pojma ni šta je euro norma, i daju potvrde o ispunjenosti po spisku koji im je neko dao, a na tom spisku su im samo oni koji ispunjavaju euro3, a nemaju euro4 i jače, pa ti neznalice zakomplikuju život tražeći dopunu iz zvanične auto-kuće, i izbiju 10-15 k RSD iz džepa, ni krivom ni dužnom.
Ovako, ako izvadiš COC možeš se nadati da ti neće tražiti dopunu.

Km će mu trebati podići na 215.000.

Pozzz ,treba mi informacija za 2 automobila koliko ce izaci carina i porez ,uvoz i Nemacke :D

http://suchen.mobile.de/auto-insera...&negativeFeatures=EXPORT&categories=Limousine

http://suchen.mobile.de/auto-insera...tures=EXPORT&categories=Limousine&tabNumber=1

-Audi A4 B7
-2005
-147 kw
-109 000 Km
-1984 ccm

2005. - 2.010€
2008. - 3.030€

Moraćeš proveriti šifru ili tražiti da ti mailom pusti brif da ja pogledam šifru, pošto postoje neka neslaganja između podataka iz oglasa i kataloga. Ovo sam računao na šifru 0588.864. Čisto da ne bi došlo kasnije do nekog nesporazuma u plaćanju.

Pitanje za Don-a:

Koliki bi bili svi troskovi (carina, porez, spedicija, registracija i ostalo) za sledece automobile:

1. Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DPF Comfortline 12/2005 231,000 km Diesel 103 kW (140 PS). 5.300 EUR kad vratim pdv. Euro4. Od opreme ima: A/C klimu, ABS, Centralnu bravu, Tempomat, Grejace sedista, Electricni prozori, ESP, Navigation system, Particulate filter, Power Assisted Steering , prednji i bocni air begovi. 4 zimske gume.
2. Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI Trendline, 178.000 km, 2006, 77 kW (105 PS) 5.600 EUR i slicna oprema kao prvi.
I koliko brzo moze da se zavrsi, kad Vam dovezem auto?

Hvala i pozdrav,

Па да ти киселина цури из дланова на 100к км нећеш га тако подерати. А све остало лепо је шта, лимарија? Пусти те трговачке приче па за жабарска аута ни онај ко их увози овде и продаје не зна праве километраже кад их они цигани већ тамо скидају.

Па да ти киселина цури из дланова на 100к км нећеш га тако подерати. А све остало лепо је шта, лимарија? Пусти те трговачке приче па за жабарска аута ни онај ко их увози овде и продаје не зна праве километраже кад их они цигани већ тамо скидају.

Ma da,ziva istina! Trgovci ce radje da te lazu i mazu, nego da daju 50€ za profi presvlacenje volana!Njima je 1€ kao felna od autobusa!
Najgluplja, a najcesca laz je da je predhodni vlasnik bio majstor koji lepi plocice i ruke su mu od peska i lepka "neverovatno" hrapave!!! STRASNO

Dobar dan.ja sam novi ovde na forumu.imam pitanje za Dona kolko bi izasla carina sa porezom sve sem registracije za ova kola su iz nemacke http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=211419694
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=211232119
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=211666307
hvala unapred trebao bi da idem za nepunih mesec ti pusti kolko bi to sve izaslo me.i ostavi br pa se cujemo.Hvala pozzz

Prvoj vektri crko turbo, drugoj menjač crko, nemaju tehnički neznam dali si dovoljno razmislio o ovoj kupovini jer on to prodaje samo za eksport a to ima značenje.

Poslednja izmena:

Pricas o necemu o cemu ocigledno ne znas mnogo.
Kao prvo dali znas da ne Mercedesu A vec na 120-130k km volan izgleda kao da je presao 300k km? Ne znas!
Dali znas da se takodje na Pezo-u 206 isto tako na 120-130k km volani moraju menjati u 90% slucajeva? Ne znas!
Ali zato sa sigurnoscu znas da je neki auto presao vise a nisi ga ni video uzivo! Sto se tice spoljasnjosti auto sa 100k km po tebi treba da izgleda kao iz salona? Na ovo cu se slatko nasmejati jer to je bilo tako pre 25 godina kad nije bilo toliko kola kao danas i kultura bila veca pa ti nije svaki debil koji otvori vrata na parkingu gulio farbu sa tvog mezimca.
Uostalom tada se polagalo sa znanjem a danas sa dignutim nogama u vazduh i takve dileje dobijaju dozvole i udaraju sve oko sebe jer ne znaju da voze!
Takodje nikad niko nije imao priliku da stisne cvrstu radnicku ruku? Ti ljudi ocigledno ne voze ili im je mozda zabranjeno da voze da ne bi ostetili volan?:per:
Zapamtite,kad prodjete kroz onoliko kola kao sto sam ja onda ce vam se sloziti kockice i mozete da nesto tvrdite a dotle su vam reci veoma klimave -bar u ocima nekog ko se bavi automobilima.:)
Mozda nisam u pravu?

Pricas o necemu o cemu ocigledno ne znas mnogo.
Kao prvo dali znas da ne Mercedesu A vec na 120-130k km volan izgleda kao da je presao 300k km? Ne znas!
Dali znas da se takodje na Pezo-u 206 isto tako na 120-130k km volani moraju menjati u 90% slucajeva? Ne znas!
Ali zato sa sigurnoscu znas da je neki auto presao vise a nisi ga ni video uzivo! Sto se tice spoljasnjosti auto sa 100k km po tebi treba da izgleda kao iz salona? Na ovo cu se slatko nasmejati jer to je bilo tako pre 25 godina kad nije bilo toliko kola kao danas i kultura bila veca pa ti nije svaki debil koji otvori vrata na parkingu gulio farbu sa tvog mezimca.
Uostalom tada se polagalo sa znanjem a danas sa dignutim nogama u vazduh i takve dileje dobijaju dozvole i udaraju sve oko sebe jer ne znaju da voze!
Takodje nikad niko nije imao priliku da stisne cvrstu radnicku ruku? Ti ljudi ocigledno ne voze ili im je mozda zabranjeno da voze da ne bi ostetili volan?:per:
Zapamtite,kad prodjete kroz onoliko kola kao sto sam ja onda ce vam se sloziti kockice i mozete da nesto tvrdite a dotle su vam reci veoma klimave -bar u ocima nekog ko se bavi automobilima.:)
Mozda nisam u pravu?

Интернет је чудо, очас посла неког дискредитујеш у две три речи, само напишеш да је незналица и да нема појма и све си решио. Мерцедес А класу заиста нисам возио тако да у полемику не могу да се упуштам али Алфу јесам и знам како изгледа волан након пређених 135.000км (толико је имала кад сам је продао), ни приближно овако изјебано, тако да ћу опет да поновим, батали ме тих трговачких прича.
Из искуства могу да тврдим да Италијани враћају километраже, уверио сам се у то доста пута. Ти би као трговац то сигурно морао знати, уствари убеђен сам 200% да знаш па ако се овде већ продајеш за искреног и поштеног онда то и реци људима. Ја не тврдим да је ова алфа прешла 400к и наравно да је нисам видео уживо али претпостављам из искуства као неко ко је возио алфу са идентичним воланом да је км лажирана. И на крају крајева нисам му то ни рекао из неке зле намере већ напротив из најбоље намере да човек има представу какви су жабари јер није мали трошак да одеш до тамо сав наиван па да схватиш да си преварен,
И стварно бре одакле ти уопште те приче о чврстим радничким рукама, мерцедесима, пежоима...какве уопште везе има волан пежоа 206 са воланом на алфи? Разумео би да је та алфа твоја па да причаш бајке али ово је стварно комедија. :)

Hvala Donu i ostalim clanovima foruma sto su mi skrenuli paznju za alfu. Koliko bi izasla carina, porez, spedicija, registracija za recimo ove primerke. Interesuje me koliko se ta cifra razlikuje za dizel ili benzinac otprilike iste snage (kW) i kolika je razlika ako je jedan 2004, a drugi 2005,6 godiste. Nadam se da ces razumeti sta sam hteo da pitam i reci okvirne cifre za neki od navedenih modela. Unapred hvala i nadam se ubrzo i nekoj saradnji.
1. http://www.ooyyo.rs/car-detail/?lan...bile.it/veicoli/showDetails.html?id=159391687
2. http://www.ooyyo.rs/car-detail/?lan...-romeo/147/torino/1292012111.html#ancora_foto
3. http://www.ooyyo.rs/car-detail/?lan.../www.autoscout24.it/Details.aspx?id=209974107
4. http://www.ooyyo.rs/car-detail/?lan.../www.autoscout24.it/Details.aspx?id=210223836

Pitanje za Don-a:

Koliki bi bili svi troskovi (carina, porez, spedicija, registracija i ostalo) za sledece automobile:

1. Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI DPF Comfortline 12/2005 231,000 km Diesel 103 kW (140 PS). 5.300 EUR kad vratim pdv. Euro4. Od opreme ima: A/C klimu, ABS, Centralnu bravu, Tempomat, Grejace sedista, Electricni prozori, ESP, Navigation system, Particulate filter, Power Assisted Steering , prednji i bocni air begovi. 4 zimske gume.
2. Volkswagen Passat Variant 1.9 TDI Trendline, 178.000 km, 2006, 77 kW (105 PS) 5.600 EUR i slicna oprema kao prvi.
I koliko brzo moze da se zavrsi, kad Vam dovezem auto?

Hvala i pozdrav,
Nisi napisao čiju saobraćajnu imaju.

Интернет је чудо, очас посла неког дискредитујеш у две три речи, само напишеш да је незналица и да нема појма и све си решио. Мерцедес А класу заиста нисам возио тако да у полемику не могу да се упуштам али Алфу јесам и знам како изгледа волан након пређених 135.000км (толико је имала кад сам је продао), ни приближно овако изјебано, тако да ћу опет да поновим, батали ме тих трговачких прича.
Из искуства могу да тврдим да Италијани враћају километраже, уверио сам се у то доста пута. Ти би као трговац то сигурно морао знати, уствари убеђен сам 200% да знаш па ако се овде већ продајеш за искреног и поштеног онда то и реци људима. Ја не тврдим да је ова алфа прешла 400к и наравно да је нисам видео уживо али претпостављам из искуства као неко ко је возио алфу са идентичним воланом да је км лажирана. И на крају крајева нисам му то ни рекао из неке зле намере већ напротив из најбоље намере да човек има представу какви су жабари јер није мали трошак да одеш до тамо сав наиван па да схватиш да си преварен,
И стварно бре одакле ти уопште те приче о чврстим радничким рукама, мерцедесима, пежоима...какве уопште везе има волан пежоа 206 са воланом на алфи? Разумео би да је та алфа твоја па да причаш бајке али ово је стварно комедија. :)

Komedija je druze sto si ti sliku o Alfi stvorio na osnovu jednog primerka!:D
Ja sam ih dosad imao koliko ti kola u zivotu neces imati i znam jako dobro sta pricam.Nov si ovde i da si citao prethodne stranice video bi da ja i govorim stalno da se i preko skidaju kilometraze.Ne na svima ali onda je tu servisna knjizica da pobije misljenja a onda ces ti reci kako se za 10 eura napravi servisna -jesam li u pravu?:per: Svega ovog sam se vec zilion puta naslusao i uvek iste price i nikako neko da okrene plocu.
A sto se tice ruku,tebi je izgleda isto ako auto vozi uciteljica i zidar? Ako ti je to isto i tvrdis da se kod takvih ruku volan potrosi isto na istoj kilometrazi onda ja stvarno nemam pojma i bas sam glup.:D

Dobar dan.ja sam novi ovde na forumu.imam pitanje za Dona kolko bi izasla carina sa porezom sve sem registracije za ova kola su iz nemacke http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=211419694
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=211232119
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=211666307
hvala unapred trebao bi da idem za nepunih mesec ti pusti kolko bi to sve izaslo me.i ostavi br pa se cujemo.Hvala pozzz
Scenic 1.200€
Vectra 110Kw 1.090€
Vectra 88Kw 1.160€

Vectrama treba dizati km. To je dodatnih 20€.

Komedija je druze sto si ti sliku o Alfi stvorio na osnovu jednog primerka!:D
Ja sam ih dosad imao koliko ti kola u zivotu neces imati i znam jako dobro sta pricam.Nov si ovde i da si citao prethodne stranice video bi da ja i govorim stalno da se i preko skidaju kilometraze.Ne na svima ali onda je tu servisna knjizica da pobije misljenja a onda ces ti reci kako se za 10 eura napravi servisna -jesam li u pravu?:per: Svega ovog sam se vec zilion puta naslusao i uvek iste price i nikako neko da okrene plocu.
A sto se tice ruku,tebi je izgleda isto ako auto vozi uciteljica i zidar? Ako ti je to isto i tvrdis da se kod takvih ruku volan potrosi isto na istoj kilometrazi onda ja stvarno nemam pojma i bas sam glup.:D

Опет тај интернет синдром дискредитације саговорника, нов си овде, ја сам имао што ти никад нећеш имати и сл. глупости. Нема потребе за тим јер просто не знаш ко је са друге стране, а посебно нема потребе за тим јер ја уопште немам намеру да дискредитујем тебе ни као саговорника ни као трговца нити сам то покушавао.
По тој причи о учитељицама и зидарима испада да је већина аутомобила која се увози у Србију била у власништву зидара. Очи си ми отворио нисам појма имао да су нпр. Италијани зидарска нација. :)
Сервисна књижица је прилично релативна ставка, може да буде веродостојна, а и не мора. Зато имаш овлашћене сервисе па провериш шта ће њихова база да ти каже о сервисној историји конкретног аутомобила. Уколико није одржаван у овлашћеној мрежи остаје ти једино да верујеш продавцу да књижица није фалсификат. Наравно делом се у то можеш уверити и на основу општег стања возила али бићу слободан да кажем да ни то није увек 100% тачан показатељ.
Да се не зајебавамо нисмо деца, погледај километраже и цене возила код нас рецимо на половним аутомобилима па онда упореди цене по истим параметрима напољу и све је јасно, нема ту никакве мудрости. Све ти то наравно знаш али ето ваљда имаш потребу да на неки начин из колегијалних разлога штитиш браншу и да мене ничим изазван шатро ''спушташ'' . :)

Hvala na odgovoru i za COC, to nisam znao.
BTW, pitao sam lika koji dovozi po narudzbini automobile, kaze mi da NEMOGU DA UVEZEM taj auto jer nije euro3,4 nego D4 standard koji se kod nas ne priznaje?????
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=210697929

Hbg, ako je D4 ne može, ali Švaba mu je napisao u oglas euro4. Švabe obično D4 pišu kao euro3, tako da bi mi bilo čudno da je D4 preveo u euro4. Najbolje ti je da nazoveš Švabu i pitaš, a još bolje da ti skenira brif i pusti mailom, ap mi prosledi. Onda ću ti znati tačno reći šta je u pitanju.

Back