Uvoz automobila, pomoć i saveti

cao svima,

Po prvi put sam na ovom forumu pa reko da pitam sledece:

Koliko bi kostali svi troskovi (pdv,carina i koji jos postoje za sledeca auta)

1. http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bssyyatk4ovi

2 .http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=b2iwthmsztxm

Zanimaju me obe varijante tj. da ja dovezem auto do Madjarske granice i druga
da ga ti dovezes a ja da samo dodjem na kraju sa tablicama.

3. Koliko bih kostali toskovi da dovezem svoj auto iz ch .Ford Focus karavan
1.8l /benzinac / 2001 godiste sa ca. 220 000 km? Auto se vodi na meni a inace imam ch pasos.

Pozdrav svima
Sale_ch

Done imam jos par pitanja, verovatno mi ti mozes najvise pomoci, ali moze i bilo ko drugi ako zna odgovor. Ja i burazer smo resili da trknemo do slo cin prodamo naseg uno, valjda ce to biti uskoro, pa muci me jos ovo:

Da li mi treba medjunarodna vozacka dozvola kad budem dovozio kola iz slo? I da li treba onaj koji vozi vozilo na nasim tablicama da ima medjunarodnu vd?
Ne treba ti...

Da li mogu da udjem u Srbiju na Hrvatsko-Srpskoj granici pa da kroz Srbiju vozim kola gore kod tebe na spediciju, carinjenje...?
Može samo ako ga doteruješ na redovnim tablicama, i ako ga vozi neko ko ima ovlašćenje od vlasnika iz saobraćajne i strani pasoš ili vizu u našem pasošu. U suprotnom mora preko Mađarske.

Za koja vozila imam pravo na povrat PDV-a u Slo i gde se to overava (ako treba nesto da se overi)?
Može za sva vozila kupljena od pravnih lica, a plaćena sa porezom. Međutim većina njih strancima odmah prodaje bez poreza.

I ti Sale hoces da uzmes Forda benzinca sa automatskim menjacem sa blizu 300k km???
I to stari model gde su zmigavci u braniku(a ne u faru) koji bi te izasao oko 3500 dok ga dovezes i ocarinis!
Ja stvarno ne razumem ovaj narod-konacno moze da se ode preko da se doveze zdrav i prav auto a gle -sad svi dovoze krseve koji su presli kao i ovi sto ih trgovci dovoze(tako bar vecina prica)! Ako ne i vise!:hahaha:
Ili je to zato sto gledate cene pa vidite da takav auto koji se kod nas prodaje za 4000 preko kosta od 3500 - 6000 pa vam tu nesto nije jasno.z:lol:
Koji post iznad je covek gledao auto sa skoro pola miliona km koji se brzo prodao a sad je stavio drugi gde lepo pise da je izgubljen brif.
Pitam se samo dali cu doziveti da vidim da neko hoce da kupi auto sa malo km,da je Euro 3 a ne kao sto dosta njih kaci linkove za Euro2 u nadi da ce proci jeftino,da neko ne zali da da cifru za dobar auto pa makar on kostao vise nego ovi sto se ovde prodaju a iz razloga sto je odlican?

cao Dule

Hvala ti sto si se javio i dao svoj komentar.

1. Verovatno pricas o fordu dizelasu u Nemackoj sa .250 000 km?

Covek koji zeli da ga uveze moze samo da plati najvise 3500 eura. Ja od svega toga nemam nista i ti bas nista.,niti imam vremena da se bavim time.

Citajuci na ovom forumu saznao sam da su auta iz Slo/It/Hu kataloski jeftinija.

Sta bih ti predlozio da se uveze (ili ako vec imas nesto za prodaju) da nekosta vise od 3500 eura?

Pozdrav
Sale_ch

Pa imas ovde vec ocarinjenih automobila za te pare!
Recimo preneki dan sam gledao Focus u jako lepom stanju koje je i mene iznenadilo a covek (moj kolega) je trazio za njega 3750! Radi se o limuzini sa 5 vrata a ne znam koji motor je imao. Sad dali bi ga on dao za 3500 to ne znam ali znam da je auto vec tu i da je lep!
Za nesto vise para tj. za 4000 bi mogao da dobije ovako nesto! Kraj 2002 godine iz Nemacke!z:)

I garantovanih 138000 km a dozvoljene su sve provere! Jos je i dizel koji maltene da nije skuplji za registraciju od 1,6 motora jer ima samo 80 ks.

Poslednja izmena:
Pa imas ovde vec ocarinjenih automobila za te pare!
Recimo preneki dan sam gledao Focus u jako lepom stanju koje je i mene iznenadilo a covek (moj kolega) je trazio za njega 3750! Radi se o limuzini sa 5 vrata a ne znam koji motor je imao. Sad dali bi ga on dao za 3500 to ne znam ali znam da je auto vec tu i da je lep!
Za nesto vise para tj. za 4000 bi mogao da dobije ovako nesto! Kraj 2002 godine iz Nemacke!z:)

I garantovanih 138000 km a dozvoljene su sve provere! Jos je i dizel koji maltene da nije skuplji za registraciju od 1,6 motora jer ima samo 80 ks.

Mnogo je lep, al dzabe, nije nemac :)

Ma nisam hteo da ga dam ispod 4200 ali sam uzeo neke automobile i sad pravim rasprodaju.z:lol:
1,9JTD motor ima ovaj Stilo ali sa 80 ks tako da mu je i manja registracija jer je polisa osiguranja jeftinija.
Uzeo sam ovu Corsu 1,3 CDTI 2005 i jos jednu 1,2 2004.
Evo slike ove 2005.

Ovo je slika iz Italije a auto tek treba da stigne za jedno 7 dana.

Ma da ,sve placeno na ime kupca sa carinom i porezom!z:shock:
Njegova jedini trosak je registracija koja je nesto malo jaca od 200 eura a to opet zavisi i od opstine u kojoj zivi.
Corsa 1,2 2004 ce biti oko 4500 a ova 1,3 CDTI 2005 oko 5500! I cene su realne i korektne jer su kola zaista malo presla a na slikama deluju lepo kao sto se i vidi.z:)
Evo ti jos jedne slike Stila.

@GospodinZ
Nemam trenutno ali to ne znaci da nece biti! U pregovorima sam sa nekim ljudima preko pa ce to verovatno biti uskoro sa dobrom robom i kvalitetom!
Trenutno jedino ovako nesto, 2006 sa fabrickim plinom za 2700!
I ja vozim ovakav i prezadovoljan sam bez obzira sto nema opremu jer ona meni licno ne znaci mnogo.Klimu i kad imam ne koristim a ovo ostalo mi i ne treba jer sto manje toga -manja mogucnost i da se nesto pokvari!z:)

Back