Uvoz Automobila iz Amerike

Lukamagic

Početnik
Poruka
7
Dobar Dan postovani,

Imam ideju da uvezem auto iz Amerike do Bosne, preko Crne Gore. Ne, ne da se kuricm kako sto sam vec cuo od nekih na nekim drugim mrezama. Golf Wagon nije bas za te stvari.. :) Auto bi bilo za tatu da ima automobil da ide i rubu kad dodje u posetu..

Sta bi bio najlaski i najeftiniji nacin da se ovo izvede? Da li se isplati? Auto nema kredit, i po mom nekom misljenu 1000 dolara da se prebaci nije puno, ali sta nas ocekuje u crnoj gori i na bosanskoj granci?

Hvala Puno!
Sasha

Davno se drugar raspitivao za srbiju imao neona 100 tkmilja kao nov pokušavao tamo da ga proda i na kraju platio 100$ da ga odvuku na otpad. Auto bio kao nov bukvalno.
Elem tada je trebao kontejner (staju dva auta) 500$ je bio i trebao je atest za srbiju dobijao se j eu. Bilo je jezivo skupo sve na gomili pa je odustao. Plaća se i carina plus pdv.

Kočnice drugačije, signalizacija, ekološki standard itd.

Davno se drugar raspitivao za srbiju imao neona 100 tkmilja kao nov pokušavao tamo da ga proda i na kraju platio 100$ da ga odvuku na otpad. Auto bio kao nov bukvalno.
Elem tada je trebao kontejner (staju dva auta) 500$ je bio i trebao je atest za srbiju dobijao se j eu. Bilo je jezivo skupo sve na gomili pa je odustao. Plaća se i carina plus pdv.

Kočnice drugačije, signalizacija, ekološki standard itd.
Hvala drug... da nas auto je prlicno skroman sa nakom sto bi rekli Ok miljazom ( 70,000) 2015 Golf Sportwagon 1.8 TSI -- neki su mi ljudi dali info da je najbolja varijanta da se americke tablice ostave na autu i tako pravo prevede preko granice i da na taj nacin zaobidjem sve prepreke..? Al meni to nesto bas previse lagano zvuci...:)

Moraš na granici da započneš carinsku proceduru inače si u prekršaju posle 6 meseci (u god dana) samo strani državljani i oni sa boravkom u usa mogu da ga voze. Znači 6 meseci u god dana auto sme da bude u bosni.
Što skuplji auto više se isplati. Nema to veze sa skromnošću država je alava.

Moraš na granici da započneš carinsku proceduru inače si u prekršaju posle 6 meseci (u god dana) samo strani državljani i oni sa boravkom u usa mogu da ga voze. Znači 6 meseci u god dana auto sme da bude u bosni.
Što skuplji auto više se isplati. Nema to veze sa skromnošću država je alava.
E, taj odgovor puno znaci.. Znaci, jos jedno pitanje sto je ma misliim da je logicno el eto opet da priupitam.. znaci posle 6 meseci do godinu-- trebali li bi da prevedemo na bosanske tablice, jel tako? I samim tim, on bi bio 100% legelan..? A sto se tice zakona, da nebi voleo da tata od 70god bude u nekim prekrsajima za zakonom u BIH .. :)

6 meseci sme da bude u zemlji u toku cele godine. Ako uvoziš uvezi odmah nemoj kako ćemo lako ćemo odraće te živog ili uopšte nećeš moći da registruješ. Prvo sve dobro proveri. Nađi špeditera koji to radi dobro.

Strane table smeš samo ti da voziš i niko više

U ovo vreme sa COVIDom kada su cene slanja obicnih paketa otisle skoro duplo nisam siguran koliko se to isplati. Znam ljude koji su ranije uvozili ali od kada je uvedeno ovo sranje sa Euro 5-10 standardima to je postalo komlikovano , jer su njihovi standardi drugacije definisani od evropskih.

U ovo vreme sa COVIDom kada su cene slanja obicnih paketa otisle skoro duplo nisam siguran koliko se to isplati. Znam ljude koji su ranije uvozili ali od kada je uvedeno ovo sranje sa Euro 5-10 standardima to je postalo komlikovano , jer su njihovi standardi drugacije definisani od evropskih.
Njihovi standardi po pitanju zagadjenja su najostriji na svetu ,kakvi euro standardi.

Nikad nisam razumeo te ljude koji zive u Americi i koji kazu kako je tamo samo med i mleko a onda hoce da uvezu auto iz Amerike jer je jeftiniji od istog u Evropi.
Pa jel vam nisu novcanici nabubreli u toj Americi pa da mozete sebi da priustite vozilo za koje ce biti i delova i servisa?
Jeste da je ovde Golf ali i tu ima razlike u odnosu na evropski model a i eko norma je drugacija.

Dobar Dan postovani,

Imam ideju da uvezem auto iz Amerike do Bosne, preko Crne Gore. Ne, ne da se kuricm kako sto sam vec cuo od nekih na nekim drugim mrezama. Golf Wagon nije bas za te stvari.. :) Auto bi bilo za tatu da ima automobil da ide i rubu kad dodje u posetu..

Sta bi bio najlaski i najeftiniji nacin da se ovo izvede? Da li se isplati? Auto nema kredit, i po mom nekom misljenu 1000 dolara da se prebaci nije puno, ali sta nas ocekuje u crnoj gori i na bosanskoj granci?

Hvala Puno!
Sasha
Sto za CG mucka neka:) .. kojtejner platis poneses papire i ostavis table na njemu .. imao sam auto na stranim tablicama u Bosni jedini problem je sto placas kazne kod svake bandere ..

Dzip je resenje svi ovi iz policije ih voze pa ne zaudyavljaju "kolege" .. Sa Golfom si poginuo od kazni .. Jednom su me u Sarajevu od Koseva do Ilidze zaustavili 14puta .. Od tad parkiram i Taxi brale mnogo jeftinije a I ne cimama se za parking po gradu

Nikad nisam razumeo te ljude koji zive u Americi i koji kazu kako je tamo samo med i mleko a onda hoce da uvezu auto iz Amerike jer je jeftiniji od istog u Evropi.
Pa jel vam nisu novcanici nabubreli u toj Americi pa da mozete sebi da priustite vozilo za koje ce biti i delova i servisa?
Jeste da je ovde Golf ali i tu ima razlike u odnosu na evropski model a i eko norma je drugacija.
Kao prvo i prvo, u svakoj drzavi ima ljudi kojim je med i mleko.. nebitno koja drzava. To je pod broj jedan. Kao drugo, sto bi cale sad morao da iz dzepa vadi nekih 10,000 eura da bi kupio auto, a auto ima za dzabe. . Jedan od prvih razloga zasto sam upitao ljude za informaciju na forumu je zbog tog razloga da se cisto raspitam u upitim o precedurama i sta bi nas cekalo. Pa onda da se sabrem i oduzmem. Ova tema nema nikakvih dodira sto se tice nekih ekonomskih stanja i ko ima i ko nema.. Al o tome i ne razmisljam da s stobom u padam u razgovor. Najbogatilji zljudi na planeti, pa uvek gledaj kako da prodju sto najpovoljnije,

Drugar jedan promenio ime i prezime posle rata a odselio preko, kada dođe u bosnu samo se pravi blesav a ovi panduri giv mi 5 evro a on se i dalje pravi blesav :mrgreen:

Bosanska policija kada vide strane tablice misle da ide bankomat na točkovima.
Haha brate.. ova ti je dobra!!! :)

Poslednja izmena od moderatora:
Akonto policije u bosni, motorolu koriste da javljaju jedna patrola drugoj kada ideš. Onda sam uložio zvanični protest policiji i prestali su sa tom navikom. Pa mislim stvaaarno lepo ga vidim kako gleda u mene i hvata se za stanicu.

@Lukamagic
Vidi,pa sto ga ne prodate tamo i kupite ovde?
Jel sam ja tebe vredjao?
Kao imate para i kurcite se a to jako dobro znam po mom ujaku koji zivi u toj istoj Americi i prica o nekim parama a kad dodje a on nosi odecu kupljenu na popustima i prica nam o tim popustima.
Budi dzek pa ovde kupi auto i imas sve od delova a to ti kazem jer americki nisu sa istim delovima zbog tih euro normi- verovatno.
Ako nisi dobro skontao,ja sam ti prakticno dao dobar savet jer em ces imati gde da servisiras a em neces imati nikakvih zavrzlama oko voznje i uvoza istog.

Nema tu nikakve razlike sem u kočnicama tj diskovima i eventualno klještima. Uostalom sve se to danas poručuje iz kine nije to kao nekada što je bio problem. Ovde se konkretno ne isplati uvoziti iz drugih razloga a to je alavost države da pokrade svakoga ko je nešto stvorio radom u inostranstvu. To ti daje jasnu sliku parazita na vlasti u ovim rupčagama na balkanu.

Back