Uvoz automobila iz Amerike i Kanade - novi zakon

Evo jednog pravog amerikanca, 99% restauracija zavrsena

IMG_0110.jpeg

IMG_0113.jpeg

IMG_0111.jpeg

IMG_0112.jpeg

Razumem da je skupo gorivo, ali ovde više niko ne kaže dobar automobil, svidja mi se..samo koliko troši…🤔
Ta auta nisu za vozanje to se povremeno izvede vikendom provoza malo, pranje i nazad u garazu ..Prosečan Srbin ne razume da ljudi imaju višak pare koje ubace u te stare aute ..Inflacija ih ne dodiruje a jos imaju i dobar rast ako znas sta da kupis ..Ta restauracije izgleda pismeno ali ne mora da znaci sve zavisi kako je radio jer tu moze biti dosta skrivebog fuseraja koji se ne vidi ..Neko ko radi top restauracije je skup i u Srbiji a u Americi je zara najverovatnije.. Moj kolega je radio restauriraciju BMW M3 e30 oko 20k € je uzeo plus delovi a auto je bilo u dobrom stanju Pedantan je jako i ljudi mu placaju ali ne vidim da se bas isplati jer mu uzme jako puno vremena .Nisam ga pitao koliko je bilo delova ..Sad moze da ide na izlozbu sa njim

Poslednja izmena:
Ta auta nisu za vozanje to se povremeno izvede vikendom provoza malo, pranje i nazad u garazu ..Prosečan Srbin ne razume da ljudi imaju višak pare koje ubace u te stare aute ..Inflacija ih ne dodiruje a jos imaju i dobar rast ako znas sta da kupis ..Ta restauracije izgleda pismeno ali ne mora da znaci sve zavisi kako je radio jer tu moze biti dosta skrivebog fuseraja koji se ne vidi ..Neko ko radi top restauracije je skup i u Srbiji a u Americi je zara najverovatnije.. Moj kolega je radio restauriraciju BMW M3 e30 oko 20k € je uzeo plus delovi a auto je bilo u dobrom stanju Pedantan je jako i ljudi mu placaju ali ne vidim da se bas isplati jer mu uzme jako puno vremena .Nisam ga pitao koliko je bilo delova ..Sad moze da ide na izlozbu sa njim

Zao mi je sto vecina ljudi ne moze vise da uziva u lepotama automobila, i da je postalo samo bitno da li da ugradim plin da bi se jeftinije vozio..

Ako izuzmemo firme koje se bave profesinalno restauracijom, vecina ljudi (bar ovde gde ja zivim) se bavi restauracijom iz ljubavi prema odredjenim automobilima, znaci iz hobija i to uglavnom kada se ima vremena. Niko u privatnoj reziji ne moze sam da uradi kompletnu restauraciju, pa se odredjeni sklopovi nose specijalistima da to urade kako treba. Nista lepse kad dodje vikend, otvoris magacin/garazu, skuvas kafu, i lagano radis na necemu sto volis...🙃
Takodje, ima puno klubova gde mozes da se informises/druzis sa ljudima istih interesovanja, a i dobar je izvor za pronalazenje i kupovinu delova.

Kao sto si rekao, ne isplate se svi automobili da se restauriraju, tj da imaju vrednost vecu od ulozene, ali svakako ovde to je mnogo lakse finansijski podneti.
I kako sto rekoh zadovoljstvo je u pitanju, niko to ne prodaje (hobisti) da zaradi osim ako nema mesta u garazi ili seli ili u krajnjem slucaju treba hitno novac...

Zao mi je sto vecina ljudi ne moze vise da uziva u lepotama automobila, i da je postalo samo bitno da li da ugradim plin da bi se jeftinije vozio..

Ako izuzmemo firme koje se bave profesinalno restauracijom, vecina ljudi (bar ovde gde ja zivim) se bavi restauracijom iz ljubavi prema odredjenim automobilima, znaci iz hobija i to uglavnom kada se ima vremena. Niko u privatnoj reziji ne moze sam da uradi kompletnu restauraciju, pa se odredjeni sklopovi nose specijalistima da to urade kako treba. Nista lepse kad dodje vikend, otvoris magacin/garazu, skuvas kafu, i lagano radis na necemu sto volis...🙃
Takodje, ima puno klubova gde mozes da se informises/druzis sa ljudima istih interesovanja, a i dobar je izvor za pronalazenje i kupovinu delova.

Kao sto si rekao, ne isplate se svi automobili da se restauriraju, tj da imaju vrednost vecu od ulozene, ali svakako ovde to je mnogo lakse finansijski podneti.
I kako sto rekoh zadovoljstvo je u pitanju, niko to ne prodaje (hobisti) da zaradi osim ako nema mesta u garazi ili seli ili u krajnjem slucaju treba hitno novac...
Pa ako nemaš višak novca ne razmiljas o tim stvarima ...

Mogao bi to odraditi ali nisam siguran da bi se isplatilo na ovom promerlku ..Cena ovog modela u top stanju je nekih 25-35k € ..Sam motor je nekih 10-11k € plus ima tu i dosta ostalog ..Delovi su skupi i vrlo lako restauracije moze probiti 20k €
20 000 evra je minimum ulaganja za restauraciju....onaj lik Zoki PH je skorije uzeo Toyotu Supru u ne bas dobrom stanju, svi mu kazu ...minimum 20 k evra.

To kada kreneš da zoveš shvatiš da je oglas od pre 5 meseci :mrgreen: ili je motor ispao a ovaj zaboravio da napiše :mrgreen:

Tako sam ja u grčkoj kupovao neke stvari preko marketplejsa ili neće da se javi ili prevara. Lepa cena ali auto je iza sedam gora i sedam mora depozit 500$ sutra ga dovozim :mrgreen:
Tako sam i ja isao kod jednog lika da gledam 306 neki sportskiji pre ovog sto sam kupio, u oglasu pali radi ide ...kad otisao tamo ni akumulator nema, nije ga palio ko zna kada, stoji na Suncu 10 godina ...upropascen auto a natrpan sa nekom opremom, motor besan ali dzabe....

Razumem da je skupo gorivo, ali ovde više niko ne kaže dobar automobil, svidja mi se..samo koliko troši…🤔
Svako trziste ima svoje zahteve. Zasto su stari polovnjaci u Americi jeftini? Zato sto se tamo ne isplate njihove popravke. BMW star 10+ godina moze da te bankrotira, u Srbiji jos uvek mozes da nadjes relativno pristojne majstore, ali je gorivo skupo.

Svako trziste ima svoje zahteve. Zasto su stari polovnjaci u Americi jeftini? Zato sto se tamo ne isplate njihove popravke. BMW star 10+ godina moze da te bankrotira, u Srbiji jos uvek mozes da nadjes relativno pristojne majstore, ali je gorivo skupo.
ja bas prolazim ispred kuce gde su nanizane na drajveju 5 ili 6 mecki iz ranih 1980-ih, moguce i 1970-ih, ali razni modeli, bila je i ova, a poslednju je zakocio ciglom... znaci ne pomeraju se, neispravne - da li on planira njih negde da prebacuje gde bi se sredjivale, moguce
Prosečan Srbin ne razume da ljudi imaju višak pare koje ubace u te stare aute ..Inflacija ih ne dodiruje a jos imaju i dobar rast ako znas sta da kupis .
e, to je sad meni palo na pamet da je ovaj uradio sa meckama, kad ti rece, jer one samo stoje, ne pomeraju se, znaci da su neispravne, poslednja blokira sve ostale, ali isto tako placene po svega nekoliko hiljada, pun drajvej mecki, ja se svaki dan cudim kada prolazim, sta ce sa njima, kisnu napolju

Poslednja izmena:
Skupljaju ljudi jer je jeftino a opet ne znaju ništa i ne umeju da poprave tj srede. Da plate sređiva je nemaju para vrzino kolo.

Meni nije ništa bilo teško da rasturam sređujem i sklapam ali kako vreme prolazi - ne interesuje me. Lakše mi da platim jer i to mogu da nađem dobro a jeftino.
ovoliko kola ispred kuce, a na tvom driveway-u, samo ako ti dolazi mnogo gostiju na rodjendan ili slicno, ali ovom stoji 5-6 samo mecki, sredjujes jedny po jednu ne mozes gomilu; ne pomeraju se, a to znaci da ce da ih prebaci negde, gde su popravke jeftinije

Kad umre potomci će da ih prebace kod sledećeg sakupljača kršina :lol:
ja od skora tuda prolazim, aytoput se radi na vise mesta, pa sam bas zapazio, da igi i geda ne pomenuse, ja bih se jos cudio, videcemo bas, ali ja mislim da ce komplet da idu na kamion, pa na kontejner, mozda cak i u nase krajeve, ovako kako stoje nema smisla... tacno ih je nakrcao da ima za turu, ili dve ture da ih salje dalje,a on vozi neki pikap koji sam isto zapazio blize kuci

Poslednja izmena:
ja bas prolazim ispred kuce gde su nanizane na drajveju 5 ili 6 mecki iz ranih 1980-ih, moguce i 1970-ih, ali razni modeli, bila je i ova, a poslednju je zakocio ciglom... znaci ne pomeraju se, neispravne - da li on planira njih negde da prebacuje gde bi se sredjivale, moguce
Te modele tesko je servisirati i u Nemackoj a ne preko bare. Majstori iz tog perioda odavno u penziji, a i uredjaji za dijagnostiku se tesko nalaze.

Back