To ništa ne može da se carini ovde u srbiji jer je namerno napravljeno drugačije za usa tržište. Gde je tu kvaka pa lepo u startu su mnogo jeftiniji automobili jer je amerika ogromno tržište. Zato su se i ogradili eko standardima recimo. U usa to i nije toliko bitno jebbe im se za ekologiju.
Drugo svetlosna grupa, treće kočnice, četvrto branici itd.
Neisplativ posao.
Znam neke ljude koji su se okozili da uvezu eu auto iz rusije, ista je žvaka u pitanju ali mnogo blaža. Pa su se ushrali od papirologije.
Oldtajmeri mogu.
Koliko sam razumeo (a ispravi me sko grešim) taj novi predlog zakona će dozvoljavati da se automobili uz korekcije uvoze.
Sto se tiče eko standarda, koliko sam citao, Amerikanci i Kanadjani imaju strože kriterijume za izduvne gasove nego Evropa , tako da to nije problem. Plus, ko sto reče na tv neki tip, retko ko u Evropi i ima te mašine za uporedjivanje gasova, pa će verovatno biti dovoljna fabricka potvrda o tome.
Svetlosne grupe - to neće biri problem, neki novi automobili imaju čak za prednja svetka u softveru da mogu da se podese, a zamena svetala više nije tako skupa. recimo sva 4 da će koštati od $1,000 - $1,500 u zavisnosti od kvaliteta.
Instrument tabla - skori svi noviji mogu da biraju mph/km
Kočnice - o tome zaista ne znam ništa. Zato sam i mislio mizda kupiti auto koji je proizveden u Evropi, možda je vrlo sličan. Jel zna neko šta je razlika u kocnicama uopšte?
Branici - to ne znam šta je problem? Samo stari američki du imali neke šok abdorbete i svetla ugradjena. To na modernim automobilima ništa nema.
Svakako da se uvoz za jeftine automobile neće isplatiti. Po licnoj proceni sve od $20-$25k već vredi razmišljati.