Увод у чисту правосуђа (ако је ово тачно - браво за Вучића)

Симаргл

Aktivan član
Poruka
1.137
blic-11.10.2012.jpg

:eek:

Ако се ово испостави као тачно, онда има још наде за Вучића и напредњачку страну власти. Додао бих још Вељовића као ОБАВЕЗНОГ за смену! Тек онда можемо да говоримо о променама. Вучко, само напред и не забушавај :ok:

Па да, само ме мало збуњује овај Селаковић. Каже да неће он да смењује Радисављевића. :confused:

Једино ако не жели да нам каже како ће то баш Вучић да иницира и обави :think:

У сваком случају, већ сам рекао на другој теми о Радисављевићу (која је неком залуталом памећу спојена са темом о Дулићу) да ако не смене Радисављевића до краја октобра, да напредњаци губе моју подршку. Без обзира што сматрам да имају најбоље намере, ако га не смене до краја октобра или су много спори или су нејаки, у оба случаја ћу се определити за друге учинковитије политичке опције.

Па да, само ме мало збуњује овај Селаковић. Каже да неће он да смењује Радисављевића. :confused:

У сваком случају, већ сам рекао на другој теми о Радисављевићу (која је неком залуталом памећу спојена са темом о Дулићу) да ако не смене Радисављевића до краја октобра, да напредњаци губе моју подршку. Без обзира што сматрам да имају најбоље намере, ако га не смене до краја октобра или су много спори или су нејаки, у оба случаја ћу се определити за друге учинковитије политичке опције.

Klasicno srpski, kilavo i sve sto se radi - radi se preko qurtza :D

Njihovo (ne)obracunavanje sa DS kriminalcima bi moglo skupo da ih kosta, a oni nek' rade sta hoce.

Postoji postupak za razrešenje tužioca. Razrešava ga Državno veće tužilaca. Tako je po Zakonu o javnom tužiocu.

Тзв."чистка правосуђа" у Србији може једино значити да ће један или више политичара ставити под контролу правосуђе .Главни приоритет СНС је да брже-боље врати све разрешене судије и тужиоце , без упуштања у било какво утврђивање њихове одговорности .Власт је преко млађаног министра правде(без положеног правосудног испита) изричито најавила да јој је то приоритет , и да ће чак мењати и територијалну организацију судства да би удомила своје судије и тужиоце.Можда сам параночиан, али нешто ми се јавља да то има везе са чињеницом да су се ти разрешени судије и тужиоцу учланили у СНС , и то њих 600, како је Вучић сам говорио, и да је реч о обичном страначком кадрирању СНС у судству.

Самим тим, нова власт губи било какав легитимитет да може нешто сређивати у судству. СНС враћа стотине судија и тужилаца на посао без икакве санкције, упркос томе што су десетине хиљада кривичних предмета застарели и што је исто толико парница прешло у категорију старијих од 10 година.Сада ће они вршити неку "чистку" када им ових дана долази на посао неколико стотина носилаца правосудних функција , међу којима има много нерадника и подмитљивих људи.

Апсолутна застарелост кривичног гоњења износи најмање 4 године, а парница која траје 10 година је почела 2002 године.То им није скривила Ната Месаровић нити реформа судства која је била пре 3 године.

Најзанимљивије од свега је то што је СНС власт одмах најавила измену закона о одузимању имовине стечене кривичним делима, тако што ће одузимање бити одложено до правоснажности пресуде.Када знамо да кривични поступци трају годинама, криминалци ће имати довољно времена да отуђе имовину и да правоснажност пресуде дочекају као пука сиротиња без икакве имовине.Ово делује као једно од испуњених обећања СНС према разним кримосима-брањеницима појединих виђенијих чланова СНС.

То ће бити убитачна комбинација, укидање закона о одузимању имовине+повратак провереног судијског кадра изабраног 90-тих година+ јавно вођење кривичних поступака од стране Вучића.

Poslednja izmena:

Back