Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Imam uverenje iz 2008.,izgledom identicno ko ovo sto se danas izdaje.Znam da izvod iz maticne knjige je trajan vec neko vreme, jel to vazi i za drzavljanstvo? Hitno mi je, a potreban mi je precizan i tacan odgovor!
Moguce
Meni su uzeli dusmani iz MUP-a i rodni list i uverenje o drzavljanstvu
Tako da u neku ruku i nije trajno, jer ostadoh bez istog ... Mislim da zavisi i u koju svrhu je izdato uverenje
Imam uverenje iz 2008.,izgledom identicno ko ovo sto se danas izdaje.Znam da izvod iz maticne knjige je trajan vec neko vreme, jel to vazi i za drzavljanstvo? Hitno mi je, a potreban mi je precizan i tacan odgovor!
Izvod iz knjige drzavljana nije trajan,vec je vazeci 6 meseci,jer to je minimalni rok da dobijes neko drugo drzavljanstvo.Izvod iz knige rodjenih bi trebao biti trajan i zakon satro to i kaze,ali ipak vam traze novo jer im fali novac od taksi za isti!
u stavri to nije tako, jer savaki zahtev za uverenje se izdaje licno i na licnu odgovornost podnosioca zahteva! Koliko znam u BiH je trajno, samo zavisi u koju se svrhu izdaje