Grrozni
Početnik
- Poruka
- 7
Tema „Poljubiti dva ili tri puta“ je zatvorena. OK, diskutanti su skloni vređanjima predsednika, što nije u redu. Ali, evo, ovih dana u Hrvatskoj je bio kineski predsednik, pa su gostoljubivi domaćini ispraznili ulice. Predsednici se nisu rukovali po jajima, kao što je običaj u nekim plemenima, ali su građani istegli jaja hodajući peške do svojih odredišta. Ja bih gosta strpao u tenk ili oklopna kola s oklopom od pola metra, pa neka se vozika gradom, a građani da mogu živeti svoj život. Ili ga helihopterom prebaciti do hotela. Zanimljivo gostoprimstvo pružali su (a možda još uvek i pružaju) Eskimi. Gostu bi, naime, nakon večere, domaćin ponudio svoju ženu, i uvreda bi bila ako bi tu „nemoralnu ponudu“ gost odbio. Dakle, na različite se načine gostu ugađa. Zato mislim da Tadić nije „ustaša“, kako neko bezobrazno reče, nego je iz gostoljubivosti odbio „nemoralnu ponudu“ – treću pusu. Inače, ja sam za pozdrav „Give me five“. Ili još bolje „Give me six“. A onaj sixti mogao bi biti i srednji prst, pa da pozdravljenici odmah znaju na čemu su... Pitanje, dakle, glasi: Smiju li se građani maltretirati (i u kojoj meri) dolaskom uvaženog gosta? (grrozni@gmail.com)
Poslednja izmena: