Utopija

tako je, moguce je, i to jedino dominacijom
kao i sto je moguce da se ta utopija prekine, takodje dominacijom

dakle, dominacija je osnovni pokretac svega, utopija u najboljem slucaju najobicniji sistem zombija, a vi ste svi do jednog najobicniji pasivno-agresivni fegeti nezadovoljni svojim zivotom

Само доминације не би постојала у стању ''Љуби ближњега свога као себе''. Можда ти то звучи патетички, али љубав у том стању би била покретач свега а не доминација.

sad ce reci "ali ovde govorimo o evoluciji" naravno totalno nesposoban da predvidi moj protiv-odgovor koji glasi "ali ako se covek razvije u coveka koji nema odredjene potrebe to znaci da su druge potrebe IZDOMINIRALE"

i mogu tako da ih gazim u beskraj a da pritom nikada ne shvate kakvi su pacenici

sad ce reci "ali ovde govorimo o evoluciji" naravno totalno nesposoban da predvidi moj protiv-odgovor koji glasi "ali ako se covek razvije u coveka koji nema odredjene potrebe to znaci da su druge potrebe IZDOMINIRALE"

i mogu tako da ih gazim u beskraj a da pritom nikada ne shvate kakvi su pacenici

:klap::worth: Браво, ћемо ти подићи споменик на Каламегдану, срушићемо оног Победника, па ћемо ставити твој, 200 метара висине, ко Вучића кула на води. Просто разбијаш, геније, послат с небеса, просто ДОМИНИРАШ.

tako je, moguce je, i to jedino dominacijom
kao i sto je moguce da se ta utopija prekine, takodje dominacijom

dakle, dominacija je osnovni pokretac svega, utopija u najboljem slucaju najobicniji sistem zombija, a vi ste svi do jednog najobicniji pasivno-agresivni fegeti nezadovoljni svojim zivotom

opet vršiš zamenu, nije dominacija već egzistencija, a max egz se postiže sa max dominacijom
dakle, da bi osigurao sebi egzistenciju, organizam ima potrebu da dominira. Tako ide u prirodi. Tako i čovek.
Tebi ovaj naš nivo osvešćenosti omogućuje organizovanje sistema koji donekle garantuje egzistenciju, ali se životinja u čoveku i dalje buni i hoće da gazi i uništava. Što se više čovek razvija kroz istoriju (ograničiću se na evropski čovek jer smo to mi), veći je nivo organizacije. Ovo bi hipotetički trebalo da ide do Rableove ideje, tj. da se razvijemo toliko da nam sistem osiguranja jednih od drugih ne treba.

izuzetno komicna stvar: utopija je zapravo stanje apsolutne dominacije lol. sva ta prica o tome kako je to stanje u kojem je dominacija eliminisana, dakle, ide kroz prozor. postaje jasno da utopija nije nista drugo no fantazija izuzetno slabih ljudi koji ne mogu da podnesu poraz, zbog cega fantaziraju o apsolutnoj dominaciji, odnosno o stanju u kojem je nemoguce da te iko porazi.

jos jedna smesna stvar: "sve je moguce", kaze kreptoman, ali samo dok ne traje utopija. kad dodje do utopije vise nije sve moguce, neke stvari postaju nemoguce :lol: inace, ako su neke stvari moguce (naprimer, da nestane utopija) to osporava tvrdnju da je utopija moguca :lol: i s tim, da je sve moguce :lol:

izuzetno komicna stvar: utopija je zapravo stanje apsolutne dominacije lol. sva ta prica o tome kako je to stanje u kojem je dominacija eliminisana, dakle, ide kroz prozor. postaje jasno da utopija nije nista drugo no fantazija izuzetno slabih ljudi koji ne mogu da podnesu poraz, zbog cega fantaziraju o apsolutnoj dominaciji, odnosno o stanju u kojem je nemoguce da te iko porazi.

S tobom je nemoguće pričati.

- - - - - - - - - -

jos jedna smesna stvar: "sve je moguce", kaze kreptoman, ali samo dok ne traje utopija. kad dodje do utopije vise nije sve moguce, neke stvari postaju nemoguce :lol: inace, ako su neke stvari moguce (naprimer, da nestane utopija) to osporava tvrdnju da je utopija moguca :lol: i s tim, da je sve moguce :lol:

Ne osporava, lupetaš. Ako može da nastane, može i da nestane.
Ono gde si me uvatio jeste na pitanju dal je moguće da debil kao ti prestane da bude debil, to je mnogo dobro pitanje
Možda treba napraviti temu

opet vršiš zamenu, nije dominacija već egzistencija, a max egz se postiže sa max dominacijom
dakle, da bi osigurao sebi egzistenciju, organizam ima potrebu da dominira. Tako ide u prirodi. Tako i čovek.

to sam ti vec bilion puta do sad objasnio, ali cenim da je sve to dzaba
sad cu ponoviti jos jednom ali samo za nase gledaoce

naime, covek ne egzistira da bi prosto egzistirao (to je dekadencija, bolest, hedonizam, ideal koji je licemerje slabasnih) vec da bi stvarao dalji zivot, da oblikuje buducnost
egzistencija u tom slucaju nije nista drugo nego SREDSTVO dok je cilj da se oblikuje sto vise buducnosti je moguce
covek, dakle, ne egzistira da bi egzistirao vec da se PROSIRI STO VISE MOZE DA SE PROSIRI

Poslednja izmena:
S tobom je nemoguće pričati.

tako je. s majklom dzordanom je nemoguce igrati kosarku. s tim sto je u kosarci poraz ocigledan dok u filozofiji mozes da zavaravas svoj mozak da nisi porazen.

Ne osporava, lupetaš. Ako može da nastane, može i da nestane.
Ono gde si me uvatio jeste na pitanju dal je moguće da debil kao ti prestane da bude debil, to je mnogo dobro pitanje
Možda treba napraviti temu

pa nije, sabane, jer ako je utopija nesto sto po definiciji traje vecno onda je nemoguca
pojam utopije koji ne traje vecno sam vec opovrgnuo, zato sam uzeo ovaj

- - - - - - - - - -

znaci egzistencija jeste cilj, ali ne bioloska, egoisticna egzistencija, vec egzistencija mojih gena, mojih potomaka, svega onog sto je moje, dakle ne samo moje telo (koje je zapravo najmanje bitno u celoj toj prici.)
i to je ono na sta se misli kad se kaze dominacija.

Poslednja izmena:
tako je. s majklom dzordanom je nemoguce igrati kosarku. s tim sto je u kosarci poraz ocigledan dok u filozofiji mozes da zavaravas svoj mozak da nisi porazen.

pa nije, sabane, jer ako je utopija nesto sto po definiciji traje vecno onda je nemoguca
pojam utopije koji ne traje vecno sam vec opovrgnuo, zato sam uzeo ovaj

- - - - - - - - - -

znaci egzistencija jeste cilj, ali ne bioloska, egoisticna egzistencija, vec egzistencija mojih gena, mojih predaka, svega onog sto je moje, dakle ne samo moje telo (koje je zapravo najmanje bitno u celoj toj prici.)
i to je ono na sta se misli kad se kaze dominacija.

Колико видим питање теме је доминација у људским односима. Дакле, да ли може да постоји заједница где нема доминације човека над човеком или не може.

Колико видим питање теме је доминација у људским односима. Дакле, да ли може да постоји заједница где нема доминације човека над човеком или не може.

jesi pitao nekad ko postavlja takva pitanja?
covek koji ima dugorocni cilj u zivotu, znaci zdrav i prav covek, nikada za cilj nece imati ukidanje dominacije coveka nad covekom.
jer to je samo jedno od sredstava, to je samo jedan od poteza koji je, kao i svaki drugi potez, koristan u odredjenim situacijama a stetan u drugim.
zasto bi se hendikepirao tako sto bi sebi zabranio jedan takav potez?

inace, da, naravno da je moguce da stvoris zajednicu u kojoj nema dominacije coveka nad covekom, ali onda bi to bila nazadna zajednica jer je sebi zabranila odredjene poteze.

to su ti tkz. scrub-ovi.

Poslednja izmena:
jesi pitao nekad ko postavlja takva pitanja?
covek koji ima dugorocni cilj u zivotu, znaci zdrav i prav covek, nikada za cilj nece imati ukidanje dominacije coveka nad covekom.
jer to je samo jedno od sredstava, to je samo jedan od poteza koji je, kao i svaki drugi potez, koristan u odredjenim situacijama a stetan u drugim.
zasto bi se hendikepirao tako sto bi sebi zabranio jedan takav potez?

inace, da, naravno da je moguce da stvoris zajednicu u kojoj nema dominacije coveka nad covekom, ali onda bi to bila nazadna zajednica jer je sebi zabranala odredjene poteze.
(sto ce reci, za cilj nema dugotrajnost zajednice.)

to su ti tkz. scrub-ovi.

Које то одређене потезе? Испада да губимо нешто ако укинемо доминацију човека над човеком. Сада кад бисмо укинули, наравно да бисмо изгубили.
Али шта када би људски дух еволуирао до тог стадијума да му не треба доминација човека над човеком? Да ли тиме нешто губи?

Друго, не видим неке претеране користи у доминацији човека над човеком. Испада да си ти задовољан оваквим стањем и ништа не би мењао. Једна од великих људских жеља је напредак, развој. Па читава творевина је заснована на еволуцији, имали смо амебу, сада човека. Шта да је амеба рекла:''Боле ме она ствар, мени фино овако да сам амеба. Они који постављају питања о бољем сутра су идиоти. '' Наравно, амеба то не би рекла, јер не може да прича, али замислимо. Имамо и сада амебу, али је пре постојала само она, а сада имамо и човека. Но, небитно то, већ поента еволуције и напретка.

Они који желе да доминирају и да се угнезде у свом скровишту и ништа не мењају су чисте кукавице. Из страха да њихова доминације, али и егзистенција сутра нестане јер неко хоће боље сутра, намећу силу. То пак не значи да је он моћан, јер можеш бити немоћан и слав, али спроводити насиље било које врсте.
Ако неко жели боље сутра, па макар мислио на утопију и шта већ, није он никакав лицемерни слабић. Пре бих рекао оптимиста. Слабић је овај конзервативни коме је фино и топло, али се плаши.

aristokrata (cudno ime za nekog ko je suprotnog senzibiliteta), ja i ti se razlikujemo po tome sto imamo razlicite ciljeve u zivotu
moj ciljevi su dugorocni, tvoji su kratkorocni

moj cilj je dominacija, sto ce reci, cilj mi je da "zivim sto vise mogu nakon smrti" u smislu da ostavim sto vise uticaja je moguce
moj cilj je POTOMSTVO
egzistencija mi je samo sredstvo

tvoj cilj je egzistencija, sto ce reci, tvoj cilj je da zadovoljis svoje kratkovide potrebe
u sustini, tvoj cilj je da se ODMORIS -- dalje od toga ne vidis
dominacija ti je samo sredstvo

meni odmaranje nije cilj, ono je samo sredstvo
slicno tome, utopija mi nije cilj, ona mi moze biti samo sredstvo
ja nisam neko ko se protivi utopiji iz principa
ja se ne protivim utopiji, ja sebi ne zabranjujem nijedan potez u zivotu koji moze da me priblizi ostvarivanju ciljeva
ja prosto zelim da ukazem na vas DEGENERISANI NACIN RAZMISLJANJA
na vase nazadne ciljeve

vi ne razmisljate TOP-DOWN, vi nemate jedan cilj, jednu volju, jednu strast
vi ne polazite od jednog cilja kojem su svi drugi ciljevi podredjeni i sluze samo kao sredstvo
vi nemate direkciju, a kad je imate onda ona ne vodi napred, vec nazad
vi razmisljate BOTTOM-UP
vi prosto pratite vasa kratkovida osecanja, kud god ona vodila, nebitno da li time razarate integritet vasih planova ili ne
vi ne jedete da biste imali snage da sto efektivnije postignete ciljeve koje ste zadali sebi
ne, vi jedete da biste zadovoljili vase kratkovide strasti, vi jedete samo zarad zadovoljstva
zadovoljstvo za vas je cilj, bol nesto sto se izbegava

zato ce sve sto budete gradili biti kratkotrajno
jer vi ste generacija preranih ejakulatora

Kada ti se tvoji "dugorocni ciljevi" izmaknu pod nogama, obmotaces se ko fica oko bandere.
Ides toliko brzo da neces stici da revidiras ciljeve.

Ako je krajnji cilj te tvoje zivotne jurnjave odmaranje, i zbog tog cilja srljas u dominacije, ratove i svakojaka sranja da bi jednog dana mozda dostigao svoj cilj, odmaranje,
kazi,
sta ili ko te sprecava da danas pre podne, na sveti dan, ispunis svoj cilj?
Ugasi komp, i stigni na cilj.

Zato sto znas.
Cim ogladnis doci ces na nase.
Jesces iz zadovoljstva, ebaces iz zadovoljstva, ici ces na planinu iz zadovoljstva, voleces jer si samo covek.
Kada to budes glasno izgovorio, mozda krenes napred.

koliko si ti hakime patetican kad prizeljkujes mladjima od sebe da postanu isti jadnici ko sto si ti? :lol:
sta mislis?
zar to nije dovoljan dokaz da si ti bolescina zesca i da bi zbog trebao da oladis sa "davanjem saveta"?

ako bih fejlovao u zivotu to svakako ne bi islo protiv moje teorije vec protiv mene samog.
to ne bi znacilo da mi je teorija losa, vec da sam omanuo u nekom sitnom detalju.

ali ti si suvise jadan da bi to mogao da shvatis.
ti si tako zavrsio svoj zivot pa mislis da tako treba i svako drugi :lol:

tragicno, da, ali ne tragicnom smrcu vec tragicnom REZIGNACIJOM :lol:
i to rezignacija koja nece da vidi sebe kao rezignaciju vec kao trijumf lol koji treba da se prenese na sve oko sebe, kako bi svi naucili lekciju koja glasi "bolje biti luzer u startu, nego pokusati pa ispasti luzer".

Ne prizeljkujem ja nista, tebe sam citirao.
Ako imas cilj - prestani da lajes, nego ga ostvari.
Odmah, danas, pre rucka.
Cemu ubedjivanje na forumu?

Ja ti samo kao iskusniji a nikako pametniji govorim da usporis sa osudama.
Ciljevi ti nisu losi, samo panicis. Uspori covece, ako naidjes na prepreku neces je u spidu videti.

Mnogi nemaju jasan cilj, pa sta?
Ti imas. Put do cilja je:
1. izgovoris ime cilja
2. dodjes do cilja.

Cemu price o aristokratiji, dominaciji, gospodarima, sranjima pranjima...?
One pokazuju tvoj (normalan) strah i skrecu te sa cilja.

Ispravi se, udahni i iskoraci. Jednostavnije je nego sto mislis.

hakime, ti si jeb.eni retard nad retardima. evo tebi jedan savet: prestani sa davanjem saveta.
tvoje davanje saveta ima samo za cilj da zavara tvoj mozak da nisi luzer.
ali ti jesi luzer, hakime, prihvati to vec jednom i shvati da kao luzer ne mozes nikome da das bilo kakav savet.
realno, da sam na tvom mestu, ja ovako kakav sam, izuzetno strog prema sebi, ja bih se ubio, jer bih shvatio da za mene nema napredovanja u zivotu.

ali avaj..

sve sto si napisao gore je najobicnija skrabotina koja ima za cilj da se napravis pametan.
"ostvari svoj cilj pre rucka bla bla bla" kao da ga vec nisam ostvario lol.
" 'ubedjivanje' na forumu je lose bla bla bla" kao da ti znas da li je ono lose za mene i uopste kao da znas koji je cilj iza mojih postova.
"ja sam iskusniji ali nikako pametniji bla bla bla" pritom sve vreme pokusavajuci da se napravi pametan lol.
"ciljevi ti nisu losi, samo panicis bla bla bla" pritom uopste ne panicim.
itd itd itd

je l ti jasno sad koliki si ti idiot?

Poslednja izmena:
a pazite ovo:

Cemu price o aristokratiji, dominaciji, gospodarima, sranjima pranjima...?
One pokazuju tvoj (normalan) strah i skrecu te sa cilja.

svaka treca rec "strah" (samo ovde dodao "normalan" lol.) jedini motiv koji moze da vidi: strah. zasto? zato sto je to jedini motiv koji moze da vidi kod sebe.

sva ta prica o aristokratiji, dominaciji i gospodarima, koju on smatra sran.jem, zato sto je feget, nema za cilj da me udalji od cilja, vec bas suprotno.
na drugu stranu, sve sto on skraba po forumu ima maksimalno za cilj da ga udalji od realnog zivota (sva ta kuknjava oko toga kako je okolina kriva za ovo ili ono ima za cilj da ga maksimalno udalji od realizacije da greska zapravo lezi u njemu.)

lik je toliko neiskren, zatucan i ozlojedjen da je to neverovatno.
tipicni pasivno-agresivni feget: misli da ako ukloni simptome koji su tipicni za lose ljude da prestaje da bude los.
misli da ako ukloni simptome koji su tipicni za agresivne ljude da prestaje da bude agresivan.

Poslednja izmena:
E, nisi neki sagovornik. Nevaspitan si i to te cini neupotrebljivim.
Ne samo za razgovor, najmanje za razgovor.

A bices na mom mestu samo ako budes pametniji nego sto si sada. To se resava ili odlukom, ili vaspitanjem ili psihicem. Jos neko kratko vreme ces moci da biras.

Samo uplasen pas laje.

naravno, saban nikad nece priznati da je pogresio, nego ce jos optuziti TEBE da si TI pogresio :lol:
nikako ne voli da budi spusten. uopste, ne voli da bude porazen, kao i svaki luzer jelte.

rekao sam to jos odavno, reci cu opet:

pobednik voli da gubi, luzer voli da pobedjuje.

hakim je u sustini matori feget kog su tukli kad je bio mali i koji, zbog toga, vise ne moze da razmislja cistom glavom.
njegovo "razmisljanje" se svodi na emocije -- sve sto ga podseca na traume iz detinjstva PROSTO MORA DA BUDE LOSE.
sta? on da se bavi supstancom napisanog? ma kakvi.. on ce samo obratiti paznju na stil i ako mu se ne dopadne, sto ce reci, ako ga podseti na traume iz detinjstva, ne samo sto ce preskociti supstancu NEGO CE SE I NAPRAVITI DA JE RAZUME KAKO BI POKUSAO DA TE KAZNI ZA "NEPRAVDU" KOJU CINIS.

na jednoj temi, bese mi lik zamerio sto sam jednu forumasicu prozivao njenim pravim imenom.
kao to nije "kulturno" bla bla bla kao da feget kao sto je hakim zna bilo sta o kulturi i vaspitanju.
za njega kultura i vaspitanje ne nije nista drugo osim najobicnijeg STILA.
nacin razmisljanja? ma kakvi, to nema veze sa kulturom.
pasivna agresija? ma kakvi, to je jednako kulturno.
ne, to sto sam je prozivao pravim imenom na nekom bezveznom anonimnom Internet forumu to je po njemu znak nekulture :lol:

SABAN BRE.

je l treba jos da ti se podsmevam hakime kako bi konacno prestao da me uhodis i smaras, a?
sta mislis?

Back