Utisak

• Začetnik teme Začetnik teme Raisa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uh...jedan decko kog sam upoznala pre nekih 8-9 meseci mi je tek pre neki dan rekao da sam mu kad me je video prvi put,izgledala bas uobrazeno i prepotentno,i da ne moze da veruje da sam zapravo skroz drugacija :)

Poslednja izmena:
Svodi se ili na to da sam prostak ili sofisticirani dhzentlmen .

Razvoj tih utisaka je druga pricha .

tako i kod mene,menjam se kad upoznajem coveka u zavisnosti od sredine,nisam dvolican,samo se podsvesno frajerisem u pocetku,a posle mesec dana kad poznajem osobu imam samo jedno lice:mrgreen::mrgreen:
u principu sam tu negde,i kako me ljudi protumace u pocetku,tako bude stalno tokom bilo koje forme veze koju imam sa doticnom osobom.
znaci,ako izuzmemo malo smekerisanja isti sam u redovnom zivotu kakav sam i prilikom upoznavanja,osim sto sam naucen nekim forama,kao naprimer uvek jako stisnes coveku ruku prilikom upoznavanja(ne da mu polomis ruku,i naravno izuzetak su zene),gledas coveka samo u oci,hodas samo uspravno,dajes sve od sebe da se nadovezujes na temu ...itd ima toga dosta,ali opet ako taj neko/a ne ostavi odlican utisak na mene,boli me uvo da li cu ja da se dopadnem njemu/njoj;)
ja imam svoje ortake,svoju publiku i bash me briga,mada od skoro stalno upoznajem neke nove ljude:mrgreen::mrgreen:
zavisi od coveka do coveka kakav utisak kod koga ostavljam?

Poslednja izmena:
Mislim da prvi utisak i nema toliki uticaj, on je samo privid...
Predrasude su te koje vode glavnu ulogu.

to nije tacno zna se za cinjenicu da nevazno kakav ces ti odnos imati sa covekom,i kako ga dozivljavas sada svesno ili podsvesno ces zauvek pamtiti vas privi susret i upoznavanje
to nije stvar misljenja tako funkcionise ljudski mozak;)

Први - углавном позитиван
Други - углавном врло негативан
Трећи - углавном позитиван (мада ретки дођу до тог трећег)

Uh...jedan decko kog sam upoznala pre nekih 8-9 meseci mi je tek pre neki dan rekao da sam mu kad me je video prvi put,izgledala bas uobrazeno i prepotentno,i da ne moze da veruje da sam zapravo skroz drugacija :)

Meni kazu ne samo odredjene osobe, nego svi da na prvi pogled djelujem ozbiljno i kao da gledam ljude sa visine, ali ja sam samo stidljiv :lol:

O meni misle da sam strebos(moram nositi naocare :P ),na prvi pogled,ali cim me bolje upoznaju razuvere se.Pogotovo od kad sviram gitaru,idem na kick boks i pustio kosu.

O meni misle da sam strebos(moram nositi naocare :P ),na prvi pogled,ali cim me bolje upoznaju razuvere se.Pogotovo od kad sviram gitaru,idem na kick boks i pustio kosu.

pa i ja nosim naočare, pa su prvi dan u srednjoj mislili da sam upala preko veze.... da je

trebalo da upišem saobraćajnu, zmaj ili nešto još gore...

možda zato što su mi naočare lepe...:mrgreen:

inače, kod mene bi sve bilo drugačije da sam malo slobodnija... i to bih volela da promeni kod sebe...

dosta se pridržavam da ne kažem nešto što baš i ne bi morali da znaju... jer kad krenem da pričam...

teško da stanem... sa jednog skačem na drugo... i nema kraja...

pa prvi utisak uglavnom misle da sam stidljiva, cutljiva i to.. jer ne mogu da budem skroz opustena i slobodna s ljudima koje vidim prvi put u zivotu..
al kad me bolje upoznaju skontaju da sam skroz normalna x) Loool xD

Ih covece, ja ko da sam sa druge planete.
Meni taj prvi utisak ne da nije bitan, neeego... Moguce da sam neki los analiticar, ne znam, procenim ljude onako, u prvi mah, al im nikad ne lepim etiketu koja se ne skida posto se cesto desi da pogresim.

Ne volim da tako brzopleto reagujem kad pristupam nepoznatim ljudima; Mozda neko ima tremu, mozda je imao los dan, mozda ima trenutno neki veliki problem, mozda se uspavao jutros pa i ne izgleda bas najbolje sto moze i nije raspolozen da mi stiska ruku cvrsto i gleda u oci jasno i trezveno, mozda sam i sama u nekom losem stanju pa skroz pogresno procenim osobu samo zbog tog subjektivnog osecaja.

Onda, cesto ume lep fizicki izgled ili kultura i vaspitanje da zaslepe zbog cega ne donesem valjan zakljucak, nego precenim ili potcenim.

Ja... dajem sansu svima podjednako, bar se trudim,
i ovim ljubopitljivim i drustvenim, a i ovim povucenim osobama, jer cesto rezultuje da su kvalitetniji ljudi za drustvo od ovih sto ne skrecu pogled u razgovoru i cim ih upoznas ko da su ti rodjeni brat il sestra.
Mada kazem, eto.. Proceni se covek djene djene tacno i na prvu loptu.

Kakav utisak ostavljate na ljude kad vas upoznaju? Da li vas hejtuju odmah,ili zbog necega osecaju odbojnost prema vama,ili odmah ostavljate neki pozitvian,dopadljiv dojam? koliko vam je bitan prvi utisak,za sebe i za druge? Da li vam se ikad desilo da vas okolina mrzi ili voli na osnovu dojma o vama? I znam znam,prvi utisak moze da vara,ali ovde ne pitam to,fokusiram se samo na taj vash prvi odraz svetu,bez ozbira da li drugi promenili misljenje o vama,tipa '' mislila sam da sii umisljena al sad ovako vidim bash si fina ''...vec samo taj first,raw impression.
Da li vas nervira kad vas neko pogresno protumachi,i kakve epitete su vama lepili kad su vas upoznali prvi put?

Uglavnom pozitivan..pa,ne znam koliko mi je bitan...ali ,uglavnom na prvu loptu "sva fina",a posle sledi koment tipa " ko te ne zna skupo bi te platio"
:hahaha:

Back