Utisak dana ...

LD1b8e7.gif

Utisak večeri :)

Nešto sam se ovih dana setila operete Mala Florami pa sam uzela večeras malo da obnovim sećanje i sad mi dođe smešno iz ove vremenske pozicije. Karnevalska noć u Splitu,zaljubljeni mladi par kojima se brani ljubav,lokalni komedijaši i sl...kako to već ide u ovakvim muzičkoscenskim delima sa srećnim krajem. Ništa neobično.

Ono što me je nasmejalo, a što sam zaboravila je da se u 2.činu radnja odvija u Parizu neposredno posle ww1 i galvni junak Splićanin Mirko se krije pod imenom poručnika Petra Petrovića.:lol: To naravno nije čudno kad se zna da je delo izvedeno 1926, a Hrvati nošeni talasom jugoslovenstva i sposobnošću da se prikače na pobedničku kombinaciju glorifikuju srpske junake.

Ne znam kako to danas izvode na sceni, ne bih se čudila da to promene ..izbace

Dali smo mi u četvrtom razredu osnovne rešavali ovakve zadatke iz matematike?
Kupatilo oblika pravougaonika sa dužinonom 4m a širinom 3m treba popločati pločicama oblika kvadrata sa stranama 2dm.Koliko pločica treba kupiti?:think:

Profesionalni trener i to žena, koja je učestvovala u polumaratonu, dobro me je izmučila, iscedila i istestirala sat i po :pljus: i izdržala sam - u odličnoj sam formi za moje godine, i dobila poljubac i pohvalu. :andjeo:

Možda sam promašila životnu profesiju? :think:

Back