Utisak dana ...

Otišla ja juče u lokalnu prodavnicu, u koju idem retko jer nemaju sve pa kupovinu namirnica obavim u marketu...
Elem, uzmem ja šta mi treba i dođem na kasu...
Pored kase korpa sa kiflama, i ništa sve ok, čekam da trgovkinja otkuca ...
U jednom momentu skapiram, tj uočim bubašvabu ili rusa (ja njih ne razlikujem) kako šeta po kiflama :sad2: i kažem joj: "Ja se izvinjavam, neka buba šeta po kiflama..."
A ona meni na to sasvim mirnim tonom kaže: "Šta da ti kažem :aha: to je u ovom delu grada izgleda normalno, otkad sam počela da radim - to je ovde normalna pojava!"
I uopšte nije reagovala, nije je ni oterala niti sklonila kifle :think:
Ja u šoku :eek: reko': "Ja ovde živim skoro od kada znam za sebe, pa nemamo tih problema...desilo se da 2-3 puta zalutaju u kupatilu tokom ovih dvadeset godina ali ne šetaju mi se svakodnevno po hrani..."
A ona kuca, sleže ramenima i kaže: "Šta da ti kažem..."

Kad sam izašla bila sam sigurna da ću kupovinu kod njih izbegavati maksimalno!
Razmišljala sam da prijavim inspekciji, jer ipak je u pitanju higijena :rtfm: ali predomislila sam se jer ne želim da prljam ruke (ako niko do sada nije reagovao :roll: neću ni ja, ne želim da zbog mene neko izgubi posao!)

ps. Volim ja životinje, ali neke šetaju po kanalizaciji pa nije u redu da posle šetkare po hrani za ljude, zar nije tako?
Tako da je moj utisak jučerašnjeg dana - "nehigijena iznad zdravlja"!

Poslednja izmena:
porodila se komšinica...beba je predivna..

beba_slatka.jpg

Opet ja u kupovini...ulazim u prodavnicu i biram povrće - kad ispred mene staklo, a sa druge strane dedica koji gleda unutra kao dete...
Meni neprijatno i mislim se u sebi: ili je siromašak pa gleda zbog gladi, ili proverava da li je nešto stiglo od voća i povrća da ne ulazi bez veze ili čeka nekog... :dontunderstand:
On uporan, a ja sve smotanija - ne volim da sam pored hrane, a da me gladan čovek gleda - tada mi se i ne jede! :ljutko:

Pitam ja ženu što meri da li vidi tog čoveka i kažem da mi je to baš tužno...:(
A ona meni na to:" Ma ne brinite, to je tako skoro svaki dan - ima njih...ili gledaju šta ima ili čekaju nekog..."
Pomislih - ma ja sigurno tripujem i nastavih sa kupovinom u drugom delu marketa. :think:

Na kasama gužva, poplaćah, krenuh napolje i na ulazu promoter mineralne vode svakome od nas dao po flašicu.
Zahvalih se i napolje naleteh na onog dedicu fejs tu fejs (što kažu englezi) i reko:"Hoćete vi možda vodu? :)"
Kaže: "Može, hvala..."
"Nema na čemu - eto da se malo osvežite ;)"
Nasmešio se... :)

Okrenuh se i pomislih: "Čeka nekog aha :roll: da, da - kako da ne!... Što nisam kupila makar neko voće ili grickalice :dash:, pa da mu dam da nešto pojede (glupo je da mu dajem šargarepu i luk :roll:)

Baš sam glupa :tiganj: trebala sam da se vratim i da kupim nešto u pekari - baš sam glupa :dash:

Moj utisak prve polovine dana je: Nikoga nije briga što tamo neko nema šta da jede... :rtfm:
...i pitanje: "Da li je iko od "moćnika" ikada bio gladan tj zna li šta je glad?" :sad2:

Poslednja izmena:

Back